Zoner Callisto Úpravy a efekty – editor bitmap

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tabulkový procesor Práce se souborem – otevření, tvorba a použití šablony, tisk, propojení tabulky Excel s Wordem, nastavení Excelu, uložení Autorem materiálu.
Advertisements

Tvorba panorámat Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Čekalová Sylva. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Tabulkový procesor Formuláře – interaktivní prvky v Excelu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Zoner Callisto Text Počítačová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu
Zoner Photo Studio – Editor I. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
POZVÁNKA Mgr. Alena Ščuková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Ščuková. Dostupné z Metodického portálu
Počítačová grafika Vektorový a grafický editor Zoner Callisto Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Práce s grafickým programem GIMP Co se všechno naučíme??? Tvorba.
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Záhlaví a zápatí, Makro Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Skenování fotografie Číslo DUM: III/2/VT/2/3/57 Vzdělávací předmět: Pracovní výchova, Informatika Tematická.
Tabulkový procesor Odebrání skrytých dat a osobních informací kontrolou sešitů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Správa fotografií v Adobe Lightroom I.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Zobrazení rovinným zrcadlem
Počítačová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Grafické programy - opakování
TVORBA A UŽITÍ TABULKY Mgr. Alena Ščuková
Zoner Callisto Ostatní manipulace s objekty II.
  Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Mona Drábková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Matematika – 4. ročník. Pracujeme s diagramy
Narovnání horizontu, srovnání sbíhajících se linií fotografie
Prezentace fotografií v Adobe Lightroom
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Obrazový materiál pro pracovní list – Barvy
Obrazový materiál pro pracovní list – Masky
Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Převod objektů mezi formáty
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí
STEJNÉ Pracovní listy Poznáš, které obrázky jsou stejné? Najdi je a spoj. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Kulová zrcadla - vypuklá
Rozvíjíme pozornost a soustředění
Zoner Callisto – editor bitmap
SKLÁDÁME GEOMETRICKÉ TVARY, POČÍTÁME
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Vlastnosti snímku
Počítačová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Převod souborů a kompatibilita
Správa fotografií v Adobe Lightroom II.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Ruský obrázkový slovník XLI Ve škole – В школе
Vytváření grafů, úpravy
Interaktivní příklad na dělení napětí a proudu v elektrickém obvodu
Nový dokument v Adobe Photoshop
– Vložení WordArtu a klipartu
Základy úpravy digitální fotografie
ZMĚNY ROZVAHOVÝCH STAVŮ V ROZVAZE (přehled na příkladu)
Zoner Callisto Úpravy objektů
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Grafický editor GIMP (3)
Pořadí obrázků – domeček
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Pokročilé úpravy snímku
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Corel PHOTO-PAINT Úloha 1 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Základní obeznámení s programem
Osnova: 1) co je to photoshop. K čemu slouží, jaké má výhody
Základy úprav fotografií
Zoner Callisto Ostatní manipulace s obrázky I.
Stavíme si domov Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Fyzika – procvičování převodů jednotek délky, hmotnosti, času a objemu
Ruský obrázkový slovník XVII Části těla a hlavy – тела и головы
Představujeme a sestavujeme krychli
Interaktivní příklad na dělení proudu v elektrickém obvodu
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Pořadí obrázků – auto Postup práce:
Obrazový materiál pro pracovní list – Masky
Základy úprav fotografií
Zaměřené na orofacionální cvičení
Transkript prezentace:

Zoner Callisto Úpravy a efekty – editor bitmap Počítačová grafika Zoner Callisto Úpravy a efekty – editor bitmap Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Editor bitmap slouží k úpravě obrázků a fotografií upravovat můžeme celý obrázek nebo část obrázku dialogové okno pro úpravy vyvoláme Bitmapy – Editovat bitmapu – Upravit nebo CTRL + SHIFT + M – Upravit obr. 1

obr. 1

obr. 2

Vylepšení obrazu v nabídce Vylepšení obrazu nalezneme funkce Úrovně – ke korekci tónového rozsahu a vyvážení barev (obr. 3) Upravit barvy – pro úpravu barev (obr. 4) Upravit teplotu barev – ke korekci nesprávně zabarvených barev (obr. 5)

obr. 3 obr. 4 obr. 5

Vylepšit expozici – pro korekci kontrastu nebo podexponování a přeexponování (obr. 6) Kombinovaná úprava obrazu – pro vyrovnání histogramu, odstranění vinětace, vylepšení expozice a stínů (obr. 7)

obr. 6 obr. 7

Maskování neostrosti – pro zaostřování Zaostřit nebo rozmazat – pro zaostření Projasnit stíny – pro vylepšení obrázků, které nebylo možné správně exponovat

Efekty používáme k vytvoření originálního přání k vytvoření propagačního letáku k oznámení k dalším úpravám fotografií (např. míchání kanálů)

obr. 10 obr. 11

Odstíny šedi Odstíny šedi – v nabídce je několik barevných kanálů, které nám udávají různé odstíny šedé barvy podle druhu práce s jednotlivými kanály (obr. 9) obr. 9

Ukázky původního obrázku a využití efektu Odstíny šedi

Stará fotografie Stará fotografie je velice zajímavý efekt, pomocí něhož můžeme „vrátit“ fotografiím nádech dávno minulých časů (obr. 10)

obr. 10

Exploze tento efekt vytváří dojem umístění objektu za prosklenými dveřmi při větším posunu dochází až k rozostření hran (obr. 11)

Olejomalba upravený obrázek se mění z fotografie na malovaný obrázek pokud chceme vytvořit zajímavý efekt, musíme vybírat vhodné obrázky volit vhodnou sílu štětce (obr. 12)

obr. 12

Odraz zajímavý efekt – vytváří různě tvarované „vlny“ z celého obrázku můžeme vytvořit i okraje obrázků z nabídky tohoto efektu (obr. 13)

obr. 13

Kresba tužkou vytváří z fotografie náčrtek tužkou a pastelkami (obr. 13)

obr. 13

Posterizace vytváří efekt oddělených bodů při zvětšování fotografie (obr. 14)

obr. 14

Protlačení tímto efektem měníme fotografii v „plastický“ obrázek můžeme volit barevnost a zdroj světla (obr. 15)

obr. 15

Detekce hran použitím této funkce se zvýrazní kontury obrázku (obr. 16)

obr. 16

Negativ převrácení barevných složek

Použitá literatura ZONER software, a. s., Zoner Callisto 5 uživatelská příručka. Copyright © 1991–1999 Inso Chicago. Dokumentace: © 1996–2004 ZONER software, a. s. Dostupný z http://www.callisto.cz. Autorem všech fotografií a obrázků v této prezentaci je Růžena Hynková.