PŘIPOJIŠTĚNÍ DLOUHODOBÉ PÉČE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P ODPORA TRANSFORMACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Ivana Příhonská Praha /
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Nový zákon o nemocenském pojištění. Vývoj průměrného procenta pracovní neschopnosti.
Změny v systému financování sociálních služeb od roku 2014 Sociální reforma soc. služby v bodech PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociálního.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Vykazování ošetřovatelské péče v pobytových zařízeních sociálních služeb 25. února 2015 Ing. Iva Merhautová, MBA.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Zákon o svobodném přístupu k informacím Zákon o svobodném přístupu k informacím Porada s řediteli krajských škol a školských zařízení 11. dubna 2012.
Přístupy k péči o staré občany v zahraničí a u nás.
Magdaléna Štochlová, Aleš Lang 11. září 2013 Komunitní služby v oblasti bydlení.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Informace fyzických a právnických osob na Portálu veřejné správy Ing. Pavel Tesař, projektový manažer odbor eGovernmentu
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Shrnutí analýzy pro pracovní skupinu
1 Seminář - Koordinace řízení českých a rakouských zásahových složek při řešení mimořádných událostí - metodiky, taktické postupy, legislativa – České.
Odměňování pracovníků Minimální mzda. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název.
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Sociální služby ve zdravotnických zařízeních ústavní péče.
Standardy kvality sociálních služeb. soubory měřitelných a ověřitelných kritérií, které popisují, jak má vypadat kvalitní sociální služba. Jsou použitelné.
Vize propojení zdravotního a sociálního pojištění RNDr. Jiří Schlanger náměstek pro informatiku a mezinárodní věci.
Systém zdaňování korporací jako determinanta daňového ráje Prof. JUDr. Ing. Igor Kotlán, Ph.D. et Ph.D. Daňové soustavy vybraných zemí EU a USA Katedra.
Obecné souvislosti v sociálním zabezpečení Mirka Wildmannová.
Sociální začleňování seniorů - výzkumné podněty pro praxi TD Vybrané aspekty péče o seniory z hlediska sociálního začleňování podpořeno z programu.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
„PANÍ, NECHCETE SE NAPÍT?“ aneb JAK SE OCITNOUT NA MOŘI VE STÁTĚ, KTERÝ ŽÁDNÉ MOŘE NEMÁ?
Sociální zabezpečení Sociální služby Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie Ekonomicko-správní fakulta MU BRNO.
Chráněné bydlení. pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně.
POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU OBČANŮ. Pojištění odpovědnosti:  Pojištění odpovědnosti za škodu občana  Pojištění za škodu způsobenou při výkonu povolání.
Pojistný trh nabídka a poptávka po pojistných produktech investování prostředků technických rezerv.
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
Kontrolní činnost ve zdravotnictví
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
PhDr. Kateřina Kubalčíková, Ph.D.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství
Mikrojesle PhDr. Eva Ferrarová, Ph.D. Praha,
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Místní rozpočtové jednotky
Zákon o sociálním podnikání
Jak ulehčit mladým rodičům – denní péče o děti z pohledu zaměstnavatelů a rodičovských iniciativ Rosa Hochschwarzer Zemské sdružení.
Místní programy sociálního začleňování – oblast bydlení
KONCEPT NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Science centrum Lázně Chomutov???
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Aktivita je součástí projektu ‚Podpora procesu střednědobého.
31 Základní typy zdravotnických systémů
Děti odsouzených rodičů z hlediska sociálně – právní ochrany dětí
Vedoucí odboru strategického rozvoje města Vsetín
Nízkoprahová denní centra
Evropský návratový fond (ENF)
Právo sociálního zabezpečení
Katedra veřejné ekonomie
Koordinátor podpory (terénní sociální pracovnice) v ORP Mělník
Informace o činnosti APSS ČR
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Finanční arbitr 25. dubna 2018 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.
Ing. Jiří Horecký, Ph.D., MBA
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Ing. Stanislava Správková
Zkušenosti z inspekcí kvality sociálních služeb
Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ /0.0/0.0/16_063/
Klíčové aktivity projektu
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Regionální karty a vstup do Základní sítě pro rok 2020
Život bez střeva , Praha.
Podpora samostatného bydlení
PEČOVATELSKÁ SLUŽBA PLASY
Možnosti řešení LTC.
Transkript prezentace:

PŘIPOJIŠTĚNÍ DLOUHODOBÉ PÉČE Ing. JIŘÍ HORECKÝ, Ph.D., MBA PREZIDENT ASOCIACE POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ČR

Popis současné situace Zdravotní péče je dostupná (finanční hledisko) Pobytová péče je dostupná Úhradové limity 160 denně strava, 200 denně ubytování = 10.800 Kč 15 % zůstatek příjmů Dvojí ochrana uživatele Rovné podmínky úhrad x kvality Sociální solidarita x socialismus

Popis současné situace Terénní služby – pečovatelská služba V prvních stupních PnP dostupná Následuje participace rodiny, úspory, PZSS Denní stacionáře Obdobně jako u PS Prostor pro připojištění péče Pouze u těchto služeb Motivace seniora Setrvání v domácím prostředí Nezatěžování rodinných příslušníků

PÉČE V DOMÁCNOSTI Explicitně familialistické režimy péče Rakousko, Švýcarsko, Belgie, Německo, Francie. Předpoklad péče v rodině. Omezený přístup k veřejným službám. Podpora neformální péče. Povinnost rodinných příslušníků finančně participovat na péči. Jižní Evropa a Polsko. Rodinná péče není podporována finančně ani prostřednictvím veřejných služeb. Stát činí rodino zodpovědnou za poskytování a financování péče. Volitelný typ familialistického režimu péče Skandinávie, Nizozemí. Kvalitní a dostupné veřejné služby. Členové rodiny nejsou povinni poskytovat ani financovat. Spíše občasná péče, domácnost.

MÍRA PARTICIPACE Finanční majetek Nemovitý majetek Rodina Limity na zůstatky Nemovitý majetek Různé přístupy, partner v nemovitosti, retroaktivity 3 – 10 let. Rodina Dle výše příjmu

PŘIPOJIŠTĚNÍ PÉČE Motivace příjemce a rodiny Výhody Nevýhody Ochrana úspor Ochrana nemovitého majetku Ochrana rodiny, resp. jejího příjmu Výhody Zajištění širšího financování (stát, samosprávy). Možnost vyplacení nevyčerpaného zůstatku. Akcent na vlastní, resp. rodinnou odpovědnost. Nevýhody Kritika státu – přenášení odpovědnosti na koncové příjemce péče.

Děkuji za pozornost