Jak vytvořit výstupní bezpečnostní předpis k řízení rizik

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PowerPoint - hudba na pozadí prezentace
Advertisements

Čísla stran v Microsoft Office Word
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
X EXEL.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Obrázek v prostředí MS-WORD
Databáze Sestavy.
Grafická úprava seminární práce
Záložky, křížové odkazy, hypertextové odkazy
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
IT začátečníci - Word Modul 3.
Prezentační nástroj Open Office, Impress VLOŽENÍ ZVUKŮ A HUDBY
Popis zadání úlohy v komínu. Po spuštění programu vybrat zjednodušené zadání.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Styly písma - vytvoření vlastního stylu, zápatí a záhlaví stránek
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Textový procesor Open Office, Writer OKRAJE STRÁNKY
Tabulkový procesor.
Hromadná korespondence, makro
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Anotace Žák dokáže v aplikací MS Word vytvořit tabulku Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word vytvořit, upravit a formátovat.
MS Word Snímek č. 2 MS Word Revize dokumentu a komentáře  Pokud zapnete funkci Sledování změn, aplikace Word vloží značky tam, kde provedete.
Hromadná korespondence
TEXTOVÝ EDITOR.
MS ACCESS parametrický dotaz
AKCENTA CZ, a.s. Služba SMS OLB – Uživatelský manuál pro klienty.
Jak vybarvit objekt v MICROSOFT POWERPOINT? 1Autor: Honza Mareš.
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_14.
Power Point– popis prostředí
Metody geoinženýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičení č. 3 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
TVORBA COMBA V POHLEDECH Martina Musilová. Obsah prezentace * Co je to combo * Jak vypadá combo I. * Jak vypadá combo II. * Parametry comba * Druh comba.
Tutoriál Nastavení alertů pro časopisy
Vytvoření hypertextového odkazu
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
GIMP Využití nástroje Cesty Michal Zerzáň
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
Ovládací panely Uživatelské účty II. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
WORD Vkládání obrázků. Pokud potřebujete doplnit své dokumenty o obrázky, není to pro Word žádný problém. Tyto obrázky můžete libovolně vkládat do dokumentu.
Stručný přehled © 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Lync Web Appu Připojení ke schůzce v Lyncu pomocí zvuku počítače Pokud nemáte Lync.
EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Aplikace Přijímačky školní rok 2014/2015
Seznamy (databáze) v tabulkových kalkulátorech (Microsoft Office Excel, Open Office Calc, …)
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Název školy:Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:VY_32_INOVACE_NAV2-17.
Informatika – Úvod do MS Powerpoint. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu: Střední zdravotnická škola ÚO – šablony Registračn í č í slo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona: III/2.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
Novinky Teams v9.
Digitální učební materiál
Albertina a Report Mgr. Libuše Simandlová
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
Prezentační nástroj Open Office, Impress VLOŽENÍ ZVUKŮ A HUDBY
iFIS*WebMailer Průvodce produktem
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Přečtěte si o tom vše Příspěvky Microsoft SharePointu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Jak definovat novou organizaci, se kterou budete pracovat
Transkript prezentace:

Jak vytvořit výstupní bezpečnostní předpis k řízení rizik Škola RISCON – Lekce 7 Jak vytvořit výstupní bezpečnostní předpis k řízení rizik

Pokyny Na následujících několika snímcích uvidíte příklad, jak v programu RISCON provedete určitou funkci. Některé funkce, které jsou představeny v rámci Školy RISCON, nemusí být dostupné v testovací verzi. Pokud máte nápad, jakou funkci bychom v rámci Školy RISCON měli podrobněji vysvětlit, dejte nám o tom vědět prostřednictvím k tomu určeného komunikačního kanálu na adrese http://www.markl.cz/podpora.html 26.12.2018

Výstupní bezpečnostní předpis Výstupní předpis může vzniknout ve dvou formách, jako tabulka formátu A4 naležato, nebo jako samostatné odstavce ve formátu A4 nastojato. Vytištěný předpis slouží k seznamování a školení zaměstnanců a k umístění na pracovišti pro informování a pro kontrolní činnost. Předpis vygenerovaný ve formátu html můžete volně umísťovat kamkoliv na internet nebo intranet a zpřístupnit vybraným osobám s přístupem na počítač, bez možnosti provádět v něm nežádoucí zásahy nebo změny. 26.12.2018

Z nabídky „Soubory činností“ vyberte možnost „Pracovně bezpečnostní parametry činností“. 26.12.2018

Činnost, pro kterou chceme vytvořit bezpečnostní předpis k řízení rizik, můžeme vybrat listováním v souboru „Bezpečnostní parametry činností“ pomocí tlačítek „Vzad“ a „Vpřed“, nebo ze seznamu, jehož podobu zadáme po kliknutí na tlačítko :Pořadí“ 26.12.2018

1. Označením jedné z nabízených variant zvolte parametry, podle nichž mají být seřazeny karty „Bezpečnostní parametry činnosti“ a současně i řazen seznam všech činností, které jsou v daném souboru bezpečnostních parametrů řešeny. 2. Kliknutím myši na tlačítko „Zvolit“ potvrdíte volbu parametrů pro seřazení karet a pro vytvoření seznamu činností. 26.12.2018

Kliknutím myší na tlačítko „Seznam“ zadáte pokyn pro vytvoření seznamu činností podle zvolených parametrů.. 26.12.2018

1. Kliknutím myši označte modrým orámováním jednu z činností, jejíž kartu chcete zobrazit. Červeně jsou podbarveny činnosti, u nichž došlo ke změně vložených údajů, ale nebylo změněno číslo verze a tím nedošlo k vytvoření nové verze karty „Bezpečnostní parametry činnosti“ (tzn. že provedená změna nebyla dosud vydána a publikována, jde tedy stále jen o pracovní verzi) 2. Kliknutím myši na tlačítko „OK“ potvrďte volbu činnosti, jejíž kartu chcete zobrazit. 26.12.2018

Zobrazí se vám karta „Bezpečnostní parametry činnosti“ pro činnost, kterou jste v seznamu označili. Pro tvorbu výstupního bezpečnostního předpisu klikněte na tlačítko „Výstupy“ 26.12.2018

2. kliknutím na tlačítko se šipkou rozbalte okno pro volbu jazyka popisků výstupní sestavy a označením zvolte jeden z nabízených jazyků. 1. Z nabízených variant vytvářeného výstupního bezpečnostního předpisu vyberte tu formu, která vám nejlépe vyhovuje a kliknutím myši ji označte. 3. Následně vyberte z nabídky dvou variant, zda chcete vytvořený výstupní bezpečnostní předpis pouze zobrazit na obrazovce počítače, nebo jej chcete poslat do tiskárny k vytištění. 4. V případě označení volby standardní formy výstupního bezpečnostního předpisu, se zvýrazní pole „Vyhotovil“, „Ověřil“, „Uvolnil“ a „Dne“ pro zadání údajů potřebných k systémovému řízení dokumentu. Po jejich vyplnění se tyto údaje zobrazí v zápatí výstupního bezpečnostního předpisu.“. 5. Kliknutím na tlačítko „Provést“ potvrdíte zadané parametry a dáte pokyn k vytvoření výstupního bezpečnostního předpisu. 26.12.2018

Při směřování výstupního bezpečnostního předpisu na obrazovku, se tento zobrazí v redukovaném okně a je třeba jej pomocí standardního tlačítka v pravém horním rohu okna rozbalit 26.12.2018

Při zadání volby „Vygenerovat HTML Při zadání volby „Vygenerovat HTML ..“ v jedné ze dvou nabízených forem, se výstupní bezpečnostní předpis vytvoří ve formátu html pro prohlížení na internetu nebo intranetu (bez možnosti jakýchkoliv změn). Do zvýrazněného okna „Název generovaného souboru“ napište jméno, pod kterým bude soubor uložen, případně i s adresou místa na internetu nebo intranetu, kam má být uložen. 26.12.2018

Pokud zadáte jen název souboru bez adresy, automaticky se vygenerovaný výstupní bezpečnostní předpis ve formátu html uloží na stejné místo, kde jsou uloženy instalační soubory RISCONu. 26.12.2018