Zkušenosti poskytovatele sociálních služeb s vyrovnávací platbou Ing

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Financování sociálních služeb
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Pravidla tvorby a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji a jejich implementace v rámci tvorby sítě 2015 – 2016 a dotačním řízení na.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
Ing. Stanislava Správková
Sociální oblast. Podpora sociálních služeb Přímá podpora obcí a jejich organizací Podpora provozních nákladů nestátních neziskových organizací v obcích.
Dotace na provoz sociálních služeb v roce 2009 Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí 29. ledna 2009.
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Porada ředitelů dětských domovů zřizovaných Moravskoslezským krajem odbor školství, mládeže a sportu KÚ MSK oddělení přímých nákladů.
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Města, obce a financování sociálních služeb ve světle veřejné podpory Konference „Financování sociálních služeb pro města a obce“
 Smlouva o poskytnutí účelové dotace čl. V., odst. 14 (Pověření poskytováním SOHZ čl. IV., odst. 13) a dále Metodika PK část XIII., odst. 13  mezní.
Úprava „Pravidel řízení o přiznání finanční podpory JMK pro rok 2016 v oblasti podpory poskytování soc. služeb„ ODDĚLENÍ EKONOMIKY A KONTROLY
Mechanismus finanční podpory sociálních služeb formou vyrovnávací platby 1.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory ve Zlínském kraji Konference „Plánování a financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji“
Mezinárodní spolupráce Informace o změnách v systému sociálních služeb a o zahraniční spolupráci Kraje Vysočina.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Seminář pro žadatele Dotační program 2016 úvod
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Monitorovací systém sociálních služeb města Plzně k podpoře dotační politiky Mgr. Karolína Vodičková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Příspěvek na péči v ČR Ing. Jiří Horecký, Ph.D., MBA.
Dotační systém v sociálních službách jako bariéra jejich rozvoje Ladislav P r ů š a Praha, 25. listopadu 2013.
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
Uvažované modely financování sociálních služeb v r PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociální práce, MPSV.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Změna systému financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji v roce 2016 v návaznosti na aplikaci pravidel veřejné podpory Ing. Jan Tuček
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Sociální služby poskytované obcemi aktuální problémy Ing. Daniela Lusková.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Porada škol a školských zařízení Středočeského kraje
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Informace ze sociální oblasti
Kvalita v sociálních službách jako proces
Pečovatelská služba.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociální práce, MPSV
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Obecná východiska.
Ministerstvo financí ČR
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj
Podání žádosti o dotaci na rok 2017
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Helena Chodounská Ukazatele potřebnosti sociálních služeb
Ing. Stanislava Správková
Úhrady zdravotní péče v sociálních zařízeních
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Poskytování sociálních služeb a ekonomika církevních nestátních neziskových organizací Konference APSS Praha,
Dokončení DŘ 2012 a Podmínky DŘ 2013
Vyúčtování dotací za rok 2013 Rozdělení dotací v roce 2014
Transkript prezentace:

Zkušenosti poskytovatele sociálních služeb s vyrovnávací platbou Ing Zkušenosti poskytovatele sociálních služeb s vyrovnávací platbou Ing. Bc. Jan Sembdner, ředitel organizace Domov „Srdce v dlaních“ – sociální služby Města Jiříkov Červen 2016, Praha

Výstup ze strategické analýzy z roku 2015 : Dlouhodobá vize DSvD: Být zdravým, kvalifikovaně hospodařícím, progresivním poskytovatelem sociálních služeb, který preferuje kvalitu služeb a ochranu práv a důstojnost uživatelů služeb. Být společensky odpovědný, vytvářet nové pracovní příležitosti, komunikovat efektivně se zřizovatelem, v rámci Ústeckého kraje a Šluknovského výběžku a vytvářet optimální podmínky pro zaměstnance Domova ve všech profesích. Poskytovat terénní a pobytové sociální služby v režimu zákona č. 108/2006 Sb. a připravit se k zahájení poskytování prevenčních služeb dle potřeb regionu a zřizovatele Města Jiříkova.

Dopady nových dotačních pravidel Dopad na DSvD Omezení pro rozpočet – dotace pouze do Ø nákladů na službu v kraji. Žádání o příspěvky od obcí pro něž DSvD pečuje o pobytové klienty? Pokud z ostatních veřejných zdrojů nebude 10% nákladů hrozí snížení krajské dotace. Dopad na zřizující obec Poskytnutí příspěvku od obce Jiříkova? Podpora DSvD pro získání příspěvků od obce, jejichž občané využívají služeb DSvD

3. Jak se vyvíjí financování DSvD, porovnání let 2015 a 2016 Sociální služba 2015 2016 § 39, os.asistence 553 tis. Kč 427 tis. Kč § 40, peč. služba 929 tis. Kč 1.095 tis. Kč § 49, domov pro seniory 1.790 tis. Kč 765 tis. Kč § 50, domov se zvl. rež. 4.871 tis. Kč 4.341 tis. Kč PnP, uživatelé, odb.913 27.044 tis Kč 30.000 tis. Kč ??? Výsledek hospodaření 359 tis Kč

4. Co přináší (jak působí) vyrovnávací platba (I.) nepříliš průhledně přináší řadu nejasností není bezpečně znám proces tvorby výpočtu, kdy existuje až 14 metodik a způsobů výpočtu metodika se mění v průběhu dotačního období dofinancování služeb ze strany KÚ, není schopen nikdo blíže specifikovat k okolnostem se přidávají i fatální chyby v komunikaci kraje s poskytovateli služeb, kdy tato je velice komplikovaná PSS nejsou dostatečně přesně informováni a vnímají, že i jednotlivá odd. kraje resp. odboru sociálních věcí spolu nekomunikují a nepředávají si informace. kraj by měl vystupovat kvalifikovaněji, věcně správně a prakticky. 4. Co přináší (jak působí) vyrovnávací platba (I.)

5. Co přináší (jak působí) vyrovnávací platba (II 5. Co přináší (jak působí) vyrovnávací platba (II.) - přímo ovlivňuje možnosti rozvoj sítě služeb ovšem leckdy bez uvědomění si konkrétních možných dopadů na PSS - má vliv na vývoj ekonomiky, kvality, obsahu i výsledků poskytovaných služeb - přesto že má kraj zákonem definované: střednědobý plán rozvoje sociálních služeb, síť sociálních služeb, tak se jaksi vytrácí odpovědnost kraje za rozvoj služeb a nepříliš se respektují faktické potřeby občanů kraje - aktivně vystupuje APSS, centrální i krajská..

6. Kalkulačka - Dostalo DZR/DS Jiříkov pro 2016 nízké dotace? Členění dotací Dotace MPSV rozdělovaná krajem Dotace z ostatních veřejných zdrojů Dotace ve výši stanovená z několika výpočtů tak, aby nepřekročila celkovou dotaci z veřejných zdrojů Výše zajištěné dotace z ostatních zdrojů

7. Kalkulačka - Výpočet optimální dotace a tvrdá realita přidělené dotace Vypočtená výše optimálních dotací Krajem přiznaná výše dotace z MPSV Reálná dotace z ostatních veřejných zdrojů Meziroční změna výše nákladů a meziroční změna výše dotací Některé další domovy mají překvapivě dost odlišnou roční dotaci na klienta Např. v regionu jsou dvě zařízení tzpu DZR kdy na 1 klienta v Domově je přiznáno 62.000,- Kč na rok a v druhém Domově až 140.000,- Kč pro kal rok 2016?

Využití kalkulačky pro přípravu rozpočtu a kontrolu rovné dotace Pro každou pobytovou službu propočítáváme možnosti a předpoklad dotací Pomáhá nám porozumět komplikovaným pravidlům pro dotace a ověřit, zda jsme podali žádost správně Pomáhá argumentovat kraji a zřizovateli, pokud je naší službě přidělena nedostatečná dotace Poskytuje propracované informace o čerpání nákladů na službu včetně přidělení společných nákladů

Závěrem jedná se o přechodné období probíhá těžce a složitě řízení nákladů a jejich klíčování nákladů je jedním z postupů jak systém může začít fungovat Děkuji za pozornost...