Autor: Ludmila Lipárová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Advertisements

Moučníky z tvarohového těsta
Moučníky z kynutého těsta
Popis. Grafy vět. Český jazyk 2. stupeň
Projektový den - vaření
Vánoční cukroví od Adély Pracovní postup
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Návod k přípravě štřůdlu
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Pokrmy z brambor.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.15 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.13 SOU Obořiště
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Recept na perník.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.19 SOU Obořiště
Projekt Leonardo da Vinci NAEP Speciality slovenské kuchyně
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Tak to jsem já Velikonoční Beránek :P Teď vám řeknu jak se peču.
Velikonoční beránek Poslední snímek Další snímek.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendula Weiszová Hlásná. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
ZAČNEME menu.  POTŘEBUJEME:  6 vajec  250 g pískového cukru  1 dl oleje  1 dl vody  250 g polohrubé mouky  1 vanilkový puding  Lžíce kakaa  2.
Moučníky z litého těsta
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
NákypyNákypy Jednoduché restaurační moučníky. Jablková žemlovka Nakrájené žemle na plátky, zvlhčíme mlékem s rozšlehanými žloutky Očištěná jablka nakrájíme.
Sněhové kokosy Z bílků ušleháme sníh, po částech do něj všleháme krupicový cukr, poté moučkový cukr a nádobu vložíme do horké vodní lázně a šleháme, až.
SVATEBNÍ DORT DVOUPATROVÝ
200 g másla 200 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 4 vejce 300 g polohrubé mouky šťáva z citrónu nebo citrónovou kůru trochu mléka.
Ořechovo medové řezy Medovník.
Projektový Den Vánočka Chléb Rohlík zpracovali Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
Jednoduché restaurační moučníky
V ELIKONOČNÍ BERÁNEK. P OTŘEBY : 4 vejce 120 gramů pískového cukru 200 gramů polohrubé mouky Hrst nasekaných ořechů Hrst rozinek 1 lžička prášku do pečiva.
Recept jak udělat krtkův dort…
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
ZAPÉKÁNÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Štědrovečerní večeře.
Lasaně zapečené se zeleninou
Medovník Připravte si: Na těsto 20 dkg cukru krupice,
280 g hladké mouky 140 g másla 50 g mletých ořechů 10 g droždí kávová lžička cukru 2 lžíce mléka citronová šťáva citronová kůra kávová lžička mletého.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Babiččiny Slíváky aneb švestkové kynuté buchty
Mramorová bábovka Od babičky.
Suroviny : náplně Cukr krupice Mléko Hladká mouka Droždí + vajíčka : na další stránce.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
TĚSTO KYNUTÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, kynuté, příprava, zásady, koblihy Autor:
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.
TĚSTA LITÁ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsta litá, litá kynutá, lívance palačinky, trhanec.
DUM - Digitální Učební Materiál
Děti, rodiče, učitelé, prarodiče z MŠ Olbrachtova
TVAROHOVÉ TĚSTO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, tvarohové, příprava, žemlovka, knedlíky.
Šlehačkový dort s ovocem
Kniha receptov s využitím tradičnej Rómskej kuchyne
Laboratórne cvičenie 1.HA 1.Skupina 2016/2017.
Kuracie prsia so zemiakmi a zeleninou
Vypracovala Mgr. Margita Jakubčová Marec 2011
Obľúbené recepty žiakov 7. ročníka ZŠ Lehnice Školský rok
Mlieko a mliečne výrobky od slovenských kravičiek.
Predmet: Technológia prípravy pokrmov
Zákon zachovania hmotnosti
AK MÁTE CHUŤ A TROŠKU ČASU NAVIAC, MÔŽETE SKÚSIŤ VYTVORIŤ TAKÝCHTO ANJELIKOV SEBE PRE RADOSŤ, ALEBO PRE INÝCH NA OBDAROVANIE.
Faktory ovplyvňujúce rýchlosť chemických reakcií
Ochutnávame svet s KABOU Žiaci II.HA 2. skupina.
ZŠ nár. um. Ľ. Podjavorinskej Bzince pod Javorinou
II.HA 2. skupina 2017/2018 Bc. Soňa Humená
Polročné skúšky 2.HA 2. skupina
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Transkript prezentace:

Autor: Ludmila Lipárová Moje obľúbené recepty Autor: Ludmila Lipárová

Láska ide cez žalúdok

Zemiaky s tvarohom 1 200g zemiakov voda soľ rasca 100g masla 250g tvarohu petržlenová vňať alebo pažítka Očistené zemiaky umyjeme a podľa veľkosti prekrojíme na polovice alebo štvrtky. Potom ich dáme do slanej vody s rascou, uvaríme domäkka, scedíme, polejeme rozpusteným maslom a posypeme rozdrobeným, osoleným tvarohom a nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou. Podávame s kyslým alebo sladkým mliekom.

Jemné omeletky 3dl mlieka 60g cukru vanilínový cukor 50g masla 80g hrubej múky soľ 5 žĺtkov sneh Mlieko s cukrom, maslom, vanilínovým cukrom, soľou a múkou uvaríme na husté cesto. Keď vychladne, dobre vymiešame so žĺtkami. Nakoniec pridáme tuhý sneh a na palacinkárni upečieme asi 8 menších omeletiek, ktoré potrieme ľubovoľným džemom, preložíme na polovice a posypeme vanilínovým cukrom.

Nežijeme preto, aby sme jedli, ale jeme preto, aby sme žili.

Bábovka od babičky Žĺtky s cukrom a vanilkou vyšľaháme na hladký krém. Striedavo pridávame olej a vodu. Múku zmiešanú s práškom do pečiva pridávame zároveň s tuhým snehom z bielkov. Nakoniec pridáme posekané orechy a hrozienka. Vylejeme do dobre vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy a pri miernej teplote pečieme 60 minút. 25dkg hladkej múky špeciál 25dkg mletého cukru 1dcl oleja 1dcl vody 1 vanilínový cukor citrónová kôra 1 prášok do pečiva 4 vajcia hrsť posekaných orechov hrozienka

Jablková pena 1 bielok 120g práškového cukru 120g jabĺk lyžička citrónovej šťavy Upečené jablká pretrieme, vychladíme a odvážime potrebné množstvo. Do misy dáme bielok, cukor, citrónovú šťavu, jablká a všetko miešame drôtenou metličkou alebo v elektrickom šľahači dohusta. Do hotovej peny môžeme zamiešať šľahačku alebo ňou penu ozdobiť.

Hlad je najlepší kuchár

Použitá literatúra Veľká slovenská kuchárka, Ľ. Dullová www.google.sk