Jak EVIDOVAT brownfields

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Územně analytické podklady obce s rozšířenou působností Děčín
Advertisements

Září 2008 IURS 1 ÚAP OBCÍ - jev 4 Radka Bürgermeisterová POZNÁMKY K ZAVÁDĚNÍ, SPRÁV Ě A AKTUALIZACI ÚAP OBCÍ.
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY
GEOGRAFICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM HYBRIDNÍ KATASTRÁLNÍ MAPA a SYSTÉM DaG
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Nástroje územního plánování
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
Tento projekt byl financován z INTEGROVANÉHO OPERAČNÍHO PROGRAMU
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Působnosti obcí na úseku územního plánování od setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana.
RVŠ Výsledky připomínkového řízení - zákon č. 130/2002 Sb. Zpracovala : B. Tremlová.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
1 Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Krajský úřad.
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Půda – složka životního prostředí
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Krajský rok informatiky Zlín Tvorba nepodkročitelného standardu GIS pro územní plánování v Libereckém kraji Ing. arch. Jana Děrdová, Ing.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Regionalistika 2 Strategické řízení a jeho využití ve veřejné správě v ČR.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
Regionální politika RP ČR.
Správní právo 3 Přednáška č. 6 JUDr. Veronika Vlčková
RNDr. Jiří Kocián, RNDr. Josef Glos AGERIS s. r. o. Jeřábkova 5, Brno
Aktuální informace k DMVS Ing. Ivan Ivanov Informace k DMVS.
Trh bydlení EKBY- 4. přednáška 15. března Specifika bydlení heterogenní, komplexní zboží zboží dlouhodobé spotřeby fixace v prostoru ostatní specifika:
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Územně analytické podklady Seminář pro pracovníky stavebních úřadů a úřadů územního plánování Jihomoravského kraje Brno, Ing. arch. Zita Řehůřková.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí Třetí úplná aktualizace Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování.
Vodní režim krajiny v územním plánování Petr Birklen AOPK ČR.
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP 1.
KONCEPCE ENVIRONMENTÁLNÍ BEZPEČNOSTI Základní dokumenty Bezpečnostní strategie NATO Mezinárodní strategie pro snižování rizika katastrof OSN.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP JIHLAVA Jihlava.
Zákon o sociálním bydlení pohledem obcí a menších měst Ing. Radim Sršeň, Ph.D., 1. místopředseda.
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
Portál ÚAP a ÚP Zlínského kraje Zlín,
RASC Financování Smart City
Územní studie Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Identifikační a lokalizační studie brownfieldů
Strategie regionu, obce
Umisťování staveb.
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
ZÚR JMK zásady pro aplikaci Krajský úřad Jihomoravského kraje seminář
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP
Úvod, základní principy a cíle
Územně analytické podklady Informace z metodické porady MMR s krajskými úřady ke 2. aktualizaci ÚAP obcí porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
územního plánování na obcích v roce 2007
ROČNÍ SEMINÁŘ PRO VODOPRÁVNÍ ÚŘADY SKALSKÝ DVŮR
Jak na brownfields IURS
Kontroly výkonu přenesené působnosti v oblasti editace dat RÚIAN
Územní systém ekologické stability (ÚSES) krajina v územním plánování Informace z metodické porady MŽP s krajskými úřady porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Obsah územně plánovacích podkladů
Územně analytické podklady
Stavební přípravy a zásady Rekodifikace veřejného stavebního práva
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

Jak EVIDOVAT brownfields www.brownfields.cz IURS- Institut pro udržitelný rozvoj sídel o.s. Ing Jan Votoček IURS

Co jsou to brownfields (definice - znova) Definice brownfields aplikovaná v EU Viz Projekt CABERNET viz www.cabernet.org.uk Brownfields jsou pozemky a nemovitosti které: byly dotčeny svým předchozím využitím nebo předchozím využitím okolí jsou zchátralé nebo využité pouze částečně nacházejí se zejména v urbanizovaném území vyžadují určitou intervenci, mají-li být znovu smysluplně využívány mohou mít skutečné nebo domnělé problémy s ekologickým znečištěním POZOR: identifikovat co je a co není brownfield je věc subjektivního odborného názoru !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IURS 20.9.2018

Kdo potřebuje informace o brownfields Útvary územního rozvoje aby získaly informace o podvyužitém území a mohly v územně plánovací dokumentaci (UPD) navrhovat pro ně řešení. Útvary strategického rozvoje aby získaly informace o rozvojových barierách v obcích a v regionu a nastavily vhodné strategie, priority a vhodné nástroje, jež by dopady brownfields omezovaly. Investoři aby si snížili rizika svých investičních rozhodnutí. Majitelé: aby si uvědomili situaci svých brownfields, aby mohli tam, kde je to smysluplné, obdržet marketingovou veřejnou podporu, nebo podporu přípravy projektu (je to v zájmu nás všech aby jejich brownfields již brownfields nebyla) IURS 20.9.2018

Komu přísluší brownfields evidovat CzechInvest chtěl, avšak může řešit jen velmi úzký segment brownfields (cc. 10%) Nový stavební zákon staví problematiku identifikace brownfields do úrovně ORP V UAP jsou data o brownfields pořizována pod hlavičkou „Jev 4“ Téměř ve všech obcích a regionech dnes existují „jakés takés“ evidence brownfields zejména pro potřeby útvarů strategického rozvoje. Ve všech obcích a regionech ale dnes také existují data identifikující brownfields v rámci naplňování sběru informací pro UAP. Útvary územního rozvoje a útvary strategického či ekonomického rozvoje jsou však obvykle dvě rozdílné entity, jedna více včleněna do správní působnosti, druhá do samosprávné působnosti regionu. Výsledkem je, že spolu tyto útvary příliš nekomunikují a data o brownfields nesdílejí. Proto se dnes v každém regionu nalézají dvě neporovnatelné, neúplné a špatně využitelné evidence brownfields, obě pořízené za peníze daňového poplatníka!!!!!!! IURS 20.9.2018

Problémy s evidencí v rámci „Jevu 4“ /1 „Jev 4“ požaduje evidenci „Ploch k obnově nebo opětovnému využití znehodnoceného území“ (vyhláška 500/2006, příloha 1, část A, sledovaný Jev 4). Tento pojem v sobě také zahrnuje plochy označované jako „brownfields“. Neexistuje však definice, ani metodický výklad co vše je „plocha k obnově“ a co vše je „plocha k opětovnému využití“ a co vše může být „znehodnocené území“a tudíž není ze znění vyhlášky jasné, co vlastně evidovat a žádný metodický pokyn to zatím neobjasňuje. Dle metodického pokynu MMR týkajícího se UAP viz www.uur.cz/images/konzultacnistredisko/MetodickeNavody/MetodikaUA P/metodika_UAP_20070809.pdf , podkladem pro identifikaci těchto ploch v rámci „Jevu 4“ má být platný ÚP a v případě nemá li obec platný ÚP, zjišťuje se místním průzkumem. Jen velmi málo platných ÚP brownfields, nebo i „přestavbová území“ zobrazuje. Navíc, ÚP je dokument s horizontem 10 let a stěží zachytí dynamiku změn vztahujících se k evidenci „Jevu 4“. Evidence ÚAP se obnovuje v 2 ročním horizontu. Data poskytnutá ÚP jsou pro potřeby ÚAP naprosto nedostačující a měla by být vždy doplněna místním průzkumem. 20.9.2018 IURS

Problémy s evidencí v rámci „Jevu 4“ /2 V rámci „Jevu 4“ se navíc objevují 4 různé okruhy informací: první okruh je evidence „ploch k obnově nebo opětovnému využití znehodnoceného území“ tak jak jsou uvedeny v ÚP, druhý okruh je evidence „brownfields“ jako podklad pro místní šetření „ploch k obnově nebo opětovnému využití znehodnoceného území, třetí okruh je evidence vyvolaných změn v území určených k opětovnému využití nad rámec brownfields, čtvrtý okruh je evidence „ploch k obnově nebo opětovnému využití znehodnoceného území“ nad rámec ÚP (budoucí přestavbové plochy). Jevy v UAP, které nemají známé poskytovatele jsou pořizovány průzkumy a rozbory území. Toto je však „odborný výkon“. Proto je identifikace „Jevu 4“ zatím vhodná činnost pouze pro architekta s územní specializací anebo pracovníka konajícího tuto činnost pod jeho dozorem. Určit co je a co není brownfields je věc subjektivního úsudku. Aby sebraná data byla vypovídající a porovnatelná je nutné sjednotit přístupy evidujících poučením anebo alespoň metodickým pokynem. IURS 20.9.2018

Jak je potřeba evidovat Je nutné evidovat: v prostředí GIS, v otevřených datových formátech, s návazností na různé atributy potřebné pro analytiku různého druhu, sjednotit přístup evidujících (školení, poučení v úrovni ORP), srovnatelně (školení a poučení v úrovni regionu), usměrnit evidenci nejlépe národním metodickým pokynem. IURS 20.9.2018

Druhy evidence / 1 IURS Základní evidence identifikuje zejména: identifikace (místní šetření a osobní úsudek), lokace (místní šetření a GIS), rozsah (místní šetření a GIS nástroje), druh využití a % využití (místní šetření a osobní úsudek), datum odkdy se jedná o brownfield (místní šetření), datum kdy prvně evidováno a kdy z evidence vyřazeno (vyplývá z analytiky informací databáze), stav zchátralosti (foto, místní šetření a osobní úsudek), druh vlastnictví a počet vlastníků (analytika údajů katastru nemovitostí), skutečná zastavěnost a objem budov (vyplývá z GIS, analytiky orotofotomapy, fotografií a místního šetření), stávající využití území v UPD (UP), záměr vlastníka (místní šetření), předcházející využití a možné ekologické škody kategorie brownfield (subjektivní posouzení oborníka nebo objektivní analýza specifických atributů týkajících se brownfield). IURS 20.9.2018

Druhy evidence / 2 Rozšířená evidence pracuje s údaji základní evidence a zkoumá další faktory, zejména na bázi využívání již existujících souborů dat (potřebná například při zvažování programové podpory brownfields). Vyhledává na základě specifických nastavení již známých parametrů, zejména: limitace lokace (možná GIS analytika mapových vrstev UAP), limitaci infrastruktury (možná GIS analytika vrstev UAP), limitace vlastnictví (věcná břemena, zástavy, omezení nakládání s nemovitostí, analytika dat katastru) limitace environmentální (GIS analytika, vrstev UAP), limitace socio-ekonomická (analytika dat z Pracovních úřadů CSU a Evidence obyvatel). Specifická evidence (zaměřená oborově, například podpora průmyslových nemovitostí) IURS 20.9.2018

Druhy evidence / 3 IURS Detailní evidence: sloužící zejména pro přípravu projektů evidence pro výběr pilotních projektů evidence pro specifické portfolio brownfields evidence pro prodej/nákup brownfields evidence je specifická komplexitě každého brownfields a druhu/pohledu jeho zkoumání IURS 20.9.2018

Kdo by měl evidenci „vlastnit“ a provozovat Z  předešle uvedeného vyplývá, že „vlastníkem“ evidence brownfields jsou v současné době jednotlivá ORP, ale že by jim měl být ve skutečnosti region, jelikož region evidenci potřebuje jak z hlediska UP, tak zejména z hlediska ekonomického a strategického rozvoje. Některé regiony si centrální databáze GIS vrstev vytvářejí (svotky z ORPs), avšak měřítko regionálních výstupů (výkresy) zobrazení brownfields problematiky neumožňuje. otázkou také zůstává, měl li by zájem regionu končit řekněme na úrovni brownfields velikosti ½ ha nebo ne IURS 20.9.2018

Měřítko evidence Evidence CzechInvest například eviduje nemovitosti od 1ha Jiné evidence užívaly menší měřítko, od ½ ha Rozhodnutí od jaké velikosti identifikovat brownfields se různí a to zejména proto, že se evidence se pořizovaly z různých důvodů (například CzechInvest evidence orientovaná zejména na podporu absorpce OPPI a také, že cena evidence je poměrně vysoká. Zkušenosti s „absolutní evidencí“ (i brownfields menší než ½ ha) ukazují, že zejména ve venkovských regionech se počet brownfields menších než ½ha rovná počtu všech větších brownfields (= 100% nárůst). V  menších obcích i takto malá brownfields mohou představovat veřejné riziko, které by nemuselo být v regionální evidenci postižitelné. Evidence brownfields pod ½ umožní také zvažovat určité mitigační programy, cílené zejména do malých obcích. IURS 20.9.2018

Děkuji Vám za pozornost Ing Jan Votoček 271 724 572 Janvotocek@iurs.cz www.brownfields.cz IURS 20.9.2018