Obnova rybníka Jordán autor Obnova rybníka Jordán

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koncepce organizace posudkové služby JUDr. Jiří Veselý, Ph.D. ředitel odboru výkonu posudkové služby MPSV.
Advertisements

Azylové domy. poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Domácí násilí a veřejné zdravotní pojištění Nárok, regresy, data, budoucnost?
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Integrovaný záchranný systém a jeho složky
Úloha zdravotnictví v systému krizového řízení LK Alena Riegerová vedoucí odboru zdravotnictví KÚ LK školení starostů, jaro 2015.
Autor www.taborcz.eu Obnova rybníka Jordán.
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR: MGR. JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_01_VEŘEJNÝ.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Pracovní smlouva Vypracoval: Lukáš Karlík.
Spolupráce OSPOD se školami a školskými zařízeními TENTO PROJEKT JE FINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU PROSTŘEDNICTVÍM OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ.
Pojem a význam práva Souhrn norem, stanovených uznaných státem k dosažení určitých společenských účelů, jejichž zachování je vynucováno státní mocí Objektivní.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Praha, Ing. Petr Řádek Číslování vlaků - Rekapitulace Setkání dopravců a zástupců provozovatele dráhy.
POVODEŇ Povodeň je přechodné výrazné zvýšení hladiny vodních toků nebo jiných povrchových vod, při kterém voda zaplavuje území mimo koryto vodního toku.
ŽIVELNÍ POHROMY A PROVOZNÍ HAVÁRIE Název opory –Ochrana před živelními pohromami ve vztahu k cyklu krizového managementu Operační program Vzdělávání pro.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Horská služba ČR NONSTOP SOS
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
Činnost služby dopravní policie v roce 2011 v dohledu nad silničním provozem plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 12. ledna 2012.
ÚSPORY MINISTERSTVA VNITRA, POLICIE ČR A HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČR V ROCE 2011 Ministr vnitra Radek JOHN.
STS/S 09 Taktické a bezpečnostní zásady pro umísťování MPT na místě zásahu Zpracováno: Zpracoval: por.Bc. Martin Hrabina Hasičský záchranný.
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
Národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech …..rychlé a úspěšné nalezení pohřešovaných dětí.
Návrh logistického zabezpečení evakuace správních budov NP Šumava
Důležité informace pro rodiče vycházejících žáků
„Jednotná úroveň informačních systémů operačního řízení a modernizace technologií pro příjem tísňového volání základních složek integrovaného záchranného.
Úřad práce České republiky
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Průběžná informační povinnost emitenta kotovaných cenných papírů
Název opory – Právní předpisy – požární ochrana
Bojový řád jednotek požární ochrany Činnost hasičů na místě zásahu
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Dobrá praxe Krajského úřadu Jihomoravského kraje
Poměr Co je poměr. Změna v daném poměru..
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Město Valašské Meziříčí pro občany Chcete snížit náklady na domácnost
OHEŇ – DOBRÝ SLUHA, ZLÝ PÁN
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Obec Pstruží pro občany
Přehled nejdůležitějších novinek
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
STAVEBNÍ ZÁKON.
Zvláštní odborná způsobilost
Portál naměřených dat 13. – , Říčany u Prahy Josef Mádlo.
PODPORA SPECIFICKÝCH SKUPIN OBČANŮ PŘI MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTECH
1.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Ražba důlních děl pomocí trhací práce
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Přijímací řízení pro školní rok 2019/2020.
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Integrované operační středisko – „srdce policie“
SPRÁVNÍ PRÁVO.
INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM
Terénní krizová služba
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Výstrahy ČHMÚ DISTRIBUCE
Transkript prezentace:

Obnova rybníka Jordán autor Obnova rybníka Jordán 18.4.2012 www.taborcz.eu

Program besedy 1) Představení hostů Obnova rybníka Jordán Program besedy 1) Představení hostů 2) Úvodní slovo starosty města Ing. Jiřího Fišera 3) Aktualizace harmonogramu akce 4) Důvody a zásady možné evakuace obyvatel 5) Dotazy 6) Závěr   autor 18.4.2012 www.taborcz.eu

Na dotazy budou odpovídat: Obnova rybníka Jordán Na dotazy budou odpovídat: Město Tábor: Ing. Jiří Fišer – starosta Ing. Oldřich Semrád – krizový manažer města Ing. Jan Fišer - vedoucí odboru životního prostředí  Ing. Karel Hotový – vedoucí odboru investic a SF, manažer projektu Zhotovitel: Za sdružení Jordán (DAICH – METROSTAV – ZVÁNOVEC) Josef Kubík - vedoucí realizačního týmu, jednatel společnosti Doc.Dr. ing. Jiří Chládek, vedoucí pyrotechnik Borgata s.r.o Policie ČR: plk. Ing. Bc. Jiří Štecher - vedoucí KŘP ÚO Tábor kpt. Bc. Marek Schlauch - pyrotechnická služba PČR Hasičský záchranný sbor: plk. Ing. Petr Hojsák - ředitel územního odboru HZS Jčk Mjr. Ing. Rudolf Greguš – vedoucí ochrany obyvatel krizového a havarijního plánování HZS Jčk autor 18.4.2012 www.taborcz.eu

Obnova rybníka Jordán Harmonogram akce k 6.3.2012: Celková doba realizace akce: 30.11.2011 – 31.07.2014 1. etapa a) vypouštění 08.12.2011 – 31.12.2012 - pyrotechnický průzkum - archeologický průzkum - odlov ryb a sběr škeblí b) ražba štoly do 26.9.2012 c) provizorní přehrazení hráze 16.04.2012 – 29.05.2012 autor 18.4.2012 www.taborcz.eu

a) odbahnění dolní části nádrže 04.11.2012 – 02.05.2013 Obnova rybníka Jordán 2. etapa a) odbahnění dolní části nádrže 04.11.2012 – 02.05.2013 b) přepouštění vody do dolní části 03.05.2013 – 31.07.2013 3. etapa a) odbahnění horní části nádrže 29.12.2012 – 26.06.2013 b) napouštění horní části nádrže 15.05.2014 – 30.07.2014 autor 18.4.2012 www.taborcz.eu

Proč je nutno evakuovat Obnova rybníka Jordán Proč je nutno evakuovat Na dně vodní nádrže nelze vyloučit nález munice z období 2. světové války. Její likvidace by za určitých okolností mohla znamenat ohrožení života a zdraví obyvatel, kteří žijí, anebo se nacházejí v okolí nalezené munice. Je naprosto nezbytné přijmout všechna potřebná preventivní bezpečnostní opatření, která budou reflektovat ať už jednotlivé anebo krajní varianty situací, které mohou nastat, včetně evakuace. kterou (Evakuaci) řeší vyhláška ministerstva vnitra 380/2002 Sb. - k přípravě a provádění úkolů ochrany obyvatelstva a postupy jsou stanové v metodice ministerstva vnitra pro jednotky požární ochrany autor 18.4.2012 www.taborcz.eu

Jak bude možná evakuace probíhat Obnova rybníka Jordán Jak bude možná evakuace probíhat V případě nálezu munice budete neprodleně varováni a informováni o následných opatřeních. Varování bude zajišťováno standardním vyhlášením varovného signálu, kolísavým tónem sirén a slovním hlášením. V průběhu evakuace prostřednictvím megafonů a pojízdných rozhlasových zařízení. Všichni, kteří odevzdali dotazník, uvedli v něm své mobilní telefonní číslo, a mají bydliště v úseku, který bude evakuován, dostanou SMS o vyhlášení evakuace. Při vyhlášení se dozvíte, které úseky budou evakuovány, dobu do které se musíte evakuovat, kdy budou přistaveny autobusy pro odvoz do přijímacího střediska pro obyvatele, kteří budou potřebovat nouzové ubytování. ZŠ Světlogorská na sídlišti Nad Lužnicí. autor 18.4.2012 www.taborcz.eu

Dotazník prosím odevzdejte do konce měsíce dubna Obnova rybníka Jordán Obdobným způsobem bude vyhlášeno i ukončení akce. Budete-li nouzově ubytováni, dozvíte se o ukončení akce od pověřeného pracovníka Městského úřadu Tábor a prostřednictvím veřejnoprávních médií ČT-24 a Českého rozhlasu 1 Radiožurnál a dalších stanic. Vaší povinností, která vyplývá ze zákona o integrovaném záchranném systému, je uposlechnout pokyny členů IZS a řídit se informacemi, které budou následovat po signálu vyhlášení evakuace. Obyvatelé v ohrožené oblasti dostali dotazník s pokyny k evakuaci, doporučený obsah evakuačního zavazadla, formulář o opuštění bytu (domu) pro složky IZS, který vylepí na venkovní dveře. Dotazník prosím odevzdejte do konce měsíce dubna Dotazník slouží, mimo jiné, pro pravděpodobný odhad počtu obyvatel, kteří nemají možnost náhradního ubytování a budou potřebovat zabezpečit ubytování od města. Bylo rozesláno 5500ks dotazníku a k dnešnímu dni jich bylo odevzdáno pouhých 800. autor 18.4.2012 www.taborcz.eu

Možné varianty Zóna „500 m od místa nálezu“: Obnova rybníka Jordán Možné varianty Zóna „500 m od místa nálezu“: v případě nálezu munice se stabilním iniciačním systémem bude nutné provést evakuace obyvatel ze zóny ohrožení o poloměru 500 m. Doba předpokládaného trvání evakuace je plánována na 6-24 hodin. Předpokládáme, že EVA bude vyhlášena v den nálezu, doba do které musí být určené úseky evakuovány je následující den do 9,00 hod. Přistavení autobusů do nástupních míst pro odvoz obyvatel do přijímací střediska následující den v 7,00 hod., kdy budou též zprovozněny Příjmové středisko a místa ubytování. Obyvatelé s vlastními vozidly by měli opustit evakuované úseky do 7,00hod, aby nevznikaly dopravní zácpy. autor 18.4.2012 www.taborcz.eu

Obnova rybníka Jordán Zóna „500 m transportní“: nalezená munice bude muset být převezena k likvidaci do bezpečného prostoru. Průběh přepravy si vyžádá vyvedení obyvatel z potencionálně nebezpečné zóny na 4-6 hodin. Zóna bude vytýčena do vzdálenosti 500 m na obě strany od osy přepravní osy. Předpokládaná trasa přepravy – pravý břeh Jordánu (z pohledu od hráze), Náchod, Hejlov, Svrabov, Dražice, vojenská střelnice autor 18.4.2012 www.taborcz.eu

Zóna „1000 m od místa nálezu“: Obnova rybníka Jordán Zóna „1000 m od místa nálezu“: v případě nálezu munice s nestabilním iniciačním systémem bude nezbytné provést řízený odstřel přímo na místě. Proto bude evakuováno obyvatelstvo ze zóny ohrožení o poloměru až 1000 m od místa nálezu. Tato varianta není příliš pravděpodobná, ale i na ni je nutné se připravit.   EVA vyhlášena v den nálezu, zahájení EVA okamžitě, doba do které musí být určené úseky evakuovány jsou 4hod. po vyhlášení. Přistavení autobusů do nástupních míst pro odvoz obyvatel do přijímací střediska do 2-3hod. od vyhlášení. Příjmové středisko a místa ubytování budou zprovozněny do 3hod. od vyhlášení. Autobusy budou přednostně odvážet děti z mateřských školek, nacházejících se v ohrožených úsecích. autor 18.4.2012 www.taborcz.eu

email: oldrich.semrad@mutabor.cz tel.: 381 486 359 Ing. Karel Hotový Obnova rybníka Jordán Ing. Oldřich Semrád email: oldrich.semrad@mutabor.cz tel.: 381 486 359 Ing. Karel Hotový email: karel.hotovy@mutabor.cz tel.: 381 486 320 mjr. Ing. Rudolf Greguš email: rudolf.gregus@jck.izscr.cz tel.: 950 221 570 V případě evakuace bude zprovozněno telefonní číslo, na které budou moci obyvatelé volat o informace týkající se evakuace. autor 18.4.2012 www.taborcz.eu

Obnova rybníka Jordán autor 18.4.2011 www.taborcz.eu