SEZNAMTE SE S PROJEKTEM

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEZNAMTE SE S PROJEKTEM
Advertisements

Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_05.
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Vykazování ošetřovatelské péče v pobytových zařízeních sociálních služeb 25. února 2015 Ing. Iva Merhautová, MBA.
Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/ Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/
Integrovaný operační program (IOP) Oblast intervence 3.2 Služby v oblasti veřejného zdraví Programové období
Redukce lůžek Existuje prostor pro redukci lůžek akutní péče?
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
Psychiatrické nemocnice a jejich role MUDr. Jaromír Mašek Psychiatrická nemocnice Havlíčkův Brod
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Publikace klasifikace zdravotního stavu lesa na bázi TM Landsat pomocí webových služeb jako součást OPRL Ústav pro hospodářskou úpravu lesů Brandýs nad.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
IROP předpokládaná podoba implementace.
Evropský sociální fond 1 Jiří Švarc Evropská Komise Generální ředitelství pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti Oddělení pro Českou republiku,
Tento Projekt technické pomoci 6.1 Ministerstva zdravotnictví je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Služby v oblasti.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_11.
Mobilní kontaktní a koordinační centra.
Pracovní skupina Portál elektronického zdravotnictví NSeZ – neveřejná prezentace Emauzy, MUDr. Pavel VEPŘEK předseda pracovní skupiny.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR STAV REALIZACE ENERGETICKY ÚSPORNÉHO.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Obsah prezentace Obsah prezentace : DRG a úhrady Úhrady v roce 2012 – úhradová vyhláška Obavy a očekávání poskytovatelů zdravotní péče Obavy a očekávání.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Program meziregionální spolupráce INTERREG EUROPE
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Úřad práce České republiky
Členská schůze MAS Nepomuk,
Bezpečnost pacientů v EU a ČR
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Integrace VISION a VIS Mail do NS-VIS – VIS Mail fáze II projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
31 Základní typy zdravotnických systémů
ČEHO JE VÍC? ZRAKovÉ VNÍMánÍ.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Jak nám roste krokus vnímání.
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Komunitní centrum v přírodní zahradě
Co si vezmu na….
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
Střední škola obchodně technická s. r. o.
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Tento projekt je spolufinancován EU: CZ /0.0/0.0/17_047/
NNO a dobrovolnictví „Pomáháme těm co pomáhají… “ Jiří Tošner
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z.
Život bez střeva , Praha.
Seminář pro příjemce Typ I – Příprava a podpis právního aktu, pravidla a podmínky realizace Oddělení března 2018, Brno.
Profesionalizace sociální práce v ČR
VY_32_INOVACE_SA4A_9 DUM 9. realizace aktivity pro 2
Seminář o stavebním spoření
Integrované operační středisko – „srdce policie“
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Seminář pro příjemce Typ I – Příprava a podpis právního aktu, pravidla a podmínky realizace Oddělení ledna 2018, Praha.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Příspěvek k činnosti v PSNDP
Transkript prezentace:

SEZNAMTE SE S PROJEKTEM Název projektu: „RÚ Hrabyně - rozšíření a zkvalitnění přístrojového vybavení“ Registrační číslo projektu: CZ.1.06/3.2.01/02.06127 SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „RÚ Hrabyně - rozšíření a zkvalitnění přístrojového vybavení“ realizovaném v roce 2010 Rehabilitačním ústavem Hrabyně

Rehabilitační ústav Hrabyně RÚH je státní příspěvková organizace, přímo řízená Ministerstvem zdravotnictví ČR RÚH je odborným léčebným ústavem, je začleněna do následné péče, tu poskytuje celkem na 373 lůžkách www.ruhrabyne.cz

Rehabilitační ústav Hrabyně Součástí RÚH je detašované pracoviště v Chuchelné RÚH poskytuje komplexní rehabilitační péči s indikacemi např.: stavy po úrazech a operacích pohybového a nervového ústrojí stavy po centrálních a periferních nervových lézích stavy po interních onemocněních stavy po spinálních lézích stavy po amputacích s možností oprotézování a výukou používání protézy systémové hybné poruchy degenerativní etiologie

Rehabilitační ústav Hrabyně Lůžková kapacita RÚH: rehabilitace pracoviště Hrabyně 167 lůžek spinální jednotka pracoviště Hrabyně 40 lůžek rehabilitace pracoviště Chuchelná 166 lůžek Počet pacientů za rok 2009: rehabilitace pracoviště Hrabyně 1784 pacientů spinální jednotka pracoviště Hrabyně 76 pacientů rehabilitace pracoviště Chuchelná 1478 pacientů

Rehabilitační ústav Hrabyně Počet OD (ošetřovacích dnů) v roce 2009: rehabilitace pracoviště Hrabyně 72 217 OD spinální jednotka pracoviště Hrabyně 6 982 OD rehabilitace pracoviště Chuchelná 63 935 OD Průměrná doba hospitalizace v roce 2009: rehabilitace pracoviště Hrabyně 40,5 dnů spinální jednotka pracoviště Hrabyně 90,9 dnů rehabilitace pracoviště Chuchelná 43,3 dnů

Děkujeme za pozornost MUDr. Verner Borunský, ředitel Ing. Andrea Ruprichová, ekonomická náměstkyně Ing. Monika Čechová, koordinátor projektu www.ruhrabyne.cz

Vazba projektu na operační program Programovací období 2007 – 2013 Integrovaný operační program Oblast intervence: 3.2 Služby v oblasti veřejného zdraví Aktivita/operace: 3.2b Systémová opatření v oblasti prevence zdravotních rizik obyvatelstva a prevence sociálního vyloučení osob znevýhodněných jejich zdravotním stavem nebo věkem

Rámec – fondy EU

Financování projektu Projekt je spolufinancován Evropskou unií prostřednictvím Integrovaného operačního programu z Evropského fondu pro regionální rozvoj Dotace na projekt byla přidělena Ministerstvem zdravotnictví ČR v rámci 2. kola výzvy Celkové výdaje projektu jsou ve výši 30 mil. Kč Z toho dotace z Evropské unie činí 25,5 mil. Kč (85 %). Spolufinancování ve výši 4,5 mil. Kč je hrazena Rehabilitačním ústavem Hrabyně (15 %)

Popis projektu Cíle projektu Předmět projektu globálním cílem projektu je vybavit jednotlivá pracoviště v RÚ Hrabyně a v Chuchelné rehabilitační přístrojovou technikou odpovídající standardu kladeným v současné době na vybavenost pracovišť pro specializovanou rehabilitaci Předmět projektu projekt je zaměřen na pořízení a obnovu 47 druhů rehabilitačního přístrojového vybavení určeného k zajištění specializované komplexní léčebné rehabilitace v RÚ Hrabyně Konkrétní podpora je směrována do oblasti: elektroléčby hydrorehabilitace mechanoterapie rehabilitační ošetřovací jednotky

Časový rámec projektu Žádost podána: 17. 9. 2009 Vydání Registračního listu akce: 11.12.2009 Vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace: 15.12.2009 Zahájení realizace projektu: 1.1.2010 Ukončení realizace projektu: 31.10.2010 Délka realizace projektu: cca. 10 měsíců Udržitelnost – 5 let od dokončení monitorovací zprávy

Děkuji za pozornost Mgr. Luboš Rambousek EPK, s.r.o. www.eukancelar.eu

Vybrané pořizované přístroje Lokomat® System Stropní zvedací a přepravní systém Rehabilitační motorové dlahy Suchá masážní vana

Lokomat® System přístroj pro cílený lokomoční trénink s motorickým pohybem v kyčelních a kolenních kloubech funkční trénink pomáhá obnovení pohybových funkcí trénink podle aktuálních schopností pacienta Více tréninku vede k většímu úspěchu!

Děkuji za pozornost Ing. Radim Celecký HOSPIMED, spol. s r. o. www.hospimed.cz

Stropní zvedací a přepravní systém význam stropního zvedacího a transportního zařízení ROOMER HC 5200 využití systémů v práci zdravotnického personálu prvky zvedacího systému: zvedací kazeta, pacientský závěs, kolejnicový systém

Děkuji za pozornost Anna Borunská vedoucí sestra pro pracoviště Chuchelná

Rehabilitační motorové dlahy ramenní, loketní, kyčelní, kolenní jsou určeny k pasivnímu pohybu v daném kloubu a to v rozmezí fyziologického rozsahu výhody: zabraňují ztuhlosti kloubů, snižují zánět, zmírňují bolest a otok, urychlují obnovení rozsahu pohybu, poskytuje okamžitý nepřetržitý pasivní pooperační pohyb indikace: operace náhrady kloubů, fraktury, dislokace, náhrady vazů, artritidy kontraindikace: nestabilní fraktury, nerovný povrch kloubů, spastická paralýza

Suchá masážní vana přístroj s masážními tryskami, které jsou integrovány pod vodní hladinou slouží k masírování celého těla nebo jeho částí přístroj má 8 masážních variant, které lze kombinovat terapeutické účinky: zvýšení celkového prokrvení, zlepšení homeostázy, snížení svalového napětí kontraindikace: vysoký krevní tlak, vážné koronární nedostatky, otevřené rány, trombóza, arterioskleróza vysokého stádia

Děkuji za pozornost Alice Bysková vedoucí oddělení rehabilitace na pracovišti v Hrabyni

Následuje prohlídka přístrojů