Občanská výchova 6. třída, ZŠ Mikoláše Alše Matouš Bořkovec

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Budeš se dívat na televizi? Zase vysílají ty volební pořady s výzkumy? Je to docela dobré „ZRCADLO“ – a navíc tam zase bude ten Tuček ze STEM/MARK  To.
Advertisements

Matematika – 8.ročník Přímka a kružnice
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Občanská výchova Tematická oblast: Člověk.
Berlínská krize.
Je to metoda využívající principů týmové práce, která zvyšuje účinnost tvůrčího myšlení cílem je získat co nejvíce nápadů k řešenému problému, které budou.
Komunikace Aktivita č.1: Člověk a svět práce Prezentace č. 6
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Výuková prezentace Předmět:
Ze života !?!.
SVĚT PSŮ Že pes je nejlepší přítel člověka víme již dlouho, někteří lidé možná ale netuší, že život bez psa by nemohl fungovat.
funkce médií ve společnosti moc médií
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. SADA č.22I Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO.
Osobnosti Charty 77 Václav Havel Petr Uhl Jiří Dientsbier Jiří Hájek.
Veřejné zdravotnictví přátelské vůči občanům a řízená péče Josef Mrázek vicepresident Svazu pacientů ČR.
Odkud brát nováčky a nekrást? Michal „Manik“ Havelka KoRH.
Anotace Materiál slouží k: objasnění pojmu MÉDIA rozšíření povědomí o nich Zdokonalení schopnosti třídit jednotlivá média pochopení významu médií v lidském.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
ZÁKLADNÍ INFORMACE O REKLAMĚ Reklama TV spot Rozhlasový spot Billboard Leták ve schránce Inzerce v novinách Reklama v časopisech Bannery na internetu Spam.
Cyberbullying Neboli kyberšikana.
Jak propagovat web? Jiří Pilnáček, Turistika.cz, s.r.o.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_404.
Události Aktuality Občanská výchova.
PUBLICISTICKÝ STYL = NOVINÁŘSKÝ.
John Fitzgerald Kennedy ( )
Jaroslav Hašek
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Název projektu:
DVOJITÍ AGENTI. Čím je tiskový mluvčí Nedostatkové zboží. Ale nutnost. Alespoň externě, na částečný úvazek či v rámci stávajícího pracovního úvazku.
Zásady tvorby prezentace
Ústřední knihovna FSS MU Zprávám z médií a tisku na stopě!
WALT WHITMAN Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Tiskový mluvčí v media relations Duben 2011: vláda chtěla ušetřit 6 mld Kč na stavebním spoření zavedením zvláštní 50% sazby daně z poskytnuté zálohy státní.
ALI A IVI Sociální sítě. Typy sociálních sítí Facebook- nejvíce používaný Lidé Spolužáci Twitter My space Bebo Jaiku.
Mexicko-americké vztahy, Kuba v LA
Dana Mazancová Databáze Anopress a ČTK ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Název projektu: Zlepšujeme a vzděláváme Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Oblíbený předmět Public Relations Koudelová Lenka, 1.A.
Statistika nuda je... ? Úkol č. 1: Dobu, po kterou bude znít píseň „Statistika“ autorů Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka (cca 2 min 05 s), máte na rozbor.
MOJE VYSNĚNÁ ŠKOLA. Škola by měla začínat v 10:00 a končit by měla v 12:30. Abychom nemuseli vstávat tak brzo. A končila by dříve, abychom se mohli po.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_8_10_ Test,komunikace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
25 / 1 / 2011.
Abraham Lincoln Petr Koníř.
Matouš Bořkovec, ZŠ Suchdol 6. třída
Rusko vs USA Porovnání.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
8. třída, ZŠ Mikoláše Alše Matouš Bořkovec
Nepřátelé pokroku, demokracie a ducha svobody
Ze života !?!.
Vzájemná poloha dvou kružnic
O dborné U čiliště a Z ákladní Š kola praktická Holešov
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Jak na PR (absolutní základ)
Mexicko-americké vztahy
ZPRÁVA Z NĚKOLIKA ZDROJŮ
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Masová média a jejich vliv
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr.Radka Škulaviková
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Anna Zabranská Číslo
Název: Publicistický styl Autor: Mgr.Andrea Jílková
MÉDIA A POLITIKA PŘÁTELSTVÍ BEZ ZÁRUKY?
Občanská společnost Tato prezentace je doplněním výkladu učitele k tématu Občanská společnost. Prezentace obsahuje několik aktivit vhodných k procvičení,
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Publicistický styl - úvod
Národnostní menšiny, migrace
17. Listopad 1989.
POLITICKÝ PLURALISMUS
Dělá reklamu na léčiva jen výrobce nebo prodejce
MÉDIA A KOMUNIKACE.
Transkript prezentace:

Občanská výchova 6. třída, ZŠ Mikoláše Alše Matouš Bořkovec Média Občanská výchova 6. třída, ZŠ Mikoláše Alše Matouš Bořkovec

Masová média „Tradiční“ masová média Tisk (noviny, časopisy) Rozhlas Televize „Nová“ masová média Internet Sociální sítě (Facebook, Twitter, …)

K čemu média jsou? Funkce médií: Informovat, bavit, vzdělávat Hlídat politiky (média = hlídací pes demokracie) Vydělávat peníze svým majitelům Některá média: strašit, ovládat, šířit propagandu

Subjektivní (jednostranný) text Ukázka 1: Rovně podtržené jsou nejvíce názorově zabarvené výrazy Trump se svým plánem nesmyslné zdi tvrdě narazil Mexický prezident Enrique Peňa Nieto se zachoval tak, jak by se zachoval každý logicky myslící člověk. Odmítnul zcela nesmyslný nápad nového amerického prezidenta Trumpa na stavbu nové zdi na hranicích mezi oběma státy. Trump si dokonce dovolil tvrdit naprostou nehoráznost, že Mexiko za stavbu této zdi zaplatí. Proč by to mělo Mexiko dělat, to nejde na rozum nejspíše nikomu. Trump ví, že čím více nehorázné výroky pronese, tím více pozornosti se mu dostane. A to je jeho cílem. Hloupý volič se už neptá, jestli dávají Trumpovy plány smysl nebo ne. Slyší rázná slova a velké sliby, a to mu stačí. Alespoň zatím. Tato ukázka je jednostranná (subjektivní). Prosazuje jeden názor. V tomto případě je PROTI prezidentu Trumpovi.

Nestranný (objektivní) text Ukázka 3: Vztahy na bodu mrazu. Mexický prezident zrušil návštěvu USA kvůli sporu o financování zdi Mexický prezident Enrique Peňa Nieto ve čtvrtek zrušil svou návštěvu USA, kde se měl příští týden sejít s novým americkým prezidentem Donaldem Trumpem. Mexičan to oznámil novinářům s tím, že o kroku již informoval Trumpa. Důvodem je spor kolem stavby zdi na hranici obou zemí, kterou ve středu šéf Bílého domu nařídil. Peňa Nieto stavbu zdi opakovaně odsoudil a kategoricky vyloučil, že by se Mexiko jakkoli podílelo na jejím financování, jak požaduje americký prezident. Trump ve čtvrtek na twitteru uvedl, že pokud Mexiko zeď nezaplatí, neměl by jeho prezident do Washingtonu jezdit. Tato ukázka je nestranná (objektivní). Neprosazuje žádný názor.

Cizí slova týkající se médií

Pracovní pozice v médiích