Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jaroslav Hašek 1883-1923.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jaroslav Hašek 1883-1923."— Transkript prezentace:

1 Jaroslav Hašek

2 Práce s textem Text PRACOVNÍ LIST

3 Pracovní list PRACOVNÍ LIST – JAROSLAV HAŠEK – OSUDY DOBRÉHO VOJÁKA ŠVEJKA STRUČNĚ NAPIŠ, O ČEM BYLA UKÁZKA – HLAVNÍ MYŠLENKA : ………………………………………………………………………………………….. Co je na této ukázce absurdní – směšné? ……………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. Najdi nespisovná slova a výrazy – napiš jich alespoň 5 ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… Jak se Švej připravil na nástup před komisi? Co si vše pořídil? Objevily se tam německé výrazy? Alespoň 1 vypiš. Kdo je používal? 6.Za koho byl považován Švejk v článku v novinách? …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. Proč Švejka odvedli do posádkové věznice? ……………………………………….. …………………………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………… .8.Jaký je tvůj názor-je Švejk skutečně tak hloupý a prostomyslný, nebo naopak rafinovaný a chytrý a prostomyslnost předstírá? …………………………………………………………………………………………….. Proč?

4 Práce s internetem 1)Za pomoci internetu vysvětli tyto výrazy:
BAJONET: REKRUT DEZERTÉR VLASTENEC LOAJÁLNÍ SALUTOVAT LEGIE 2) Najdi informaci, jakou událostí a kdy začíná 1.světová válka - zpracuj referát

5 Digitální učební materiál
Autor: Mgr.Michael Kopsová Škola: ZŠ a MŠ L.Kuby 48, České Budějovice Předmět : český jazyk- čtenářská a informační gramotnost Ročník – 9. Školní rok:2011/12 Prezentace : Microsoft PowerPoint Počet hodin :1 Registrační číslo : 2_I_14_Čj._J.Hašek3_Kopsová Obrázek zdroj :


Stáhnout ppt "Jaroslav Hašek 1883-1923."

Podobné prezentace


Reklamy Google