DEN DÍKUVZDÁNÍ ELIŠKA ŠVACHOVÁ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193, Tel.: , Tel.řed./fax: ,
Advertisements

Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Prvouka, Jaro Autor: Mgr. Vendula Janešová Název materiálu:
Rastafariánství. Rastafariánství či rastafari je náboženské hnutí pocházející z Jamajky, kde vzniklo ve 30. letech 20. století. Toto náboženství kombinuje.
Melien Tehi Ghana Čaj v Anglii Tereza Vodičková 6. B.
AnotacePracovní listy jako příprava pro práci v terénu. Seznamují žáky se základními pojmy a regionální tematikou. Vycházka do přírody, fotodokumentace,
Slouží ke grafickému znázorn ě ní množin, vztah ů mezi množinami a operací s množinami. Vennovy diagramy Projekt OP VK - CZ.1.07/1.1.26/ „Matematika.
MATEMATIKA příklady (od PMQ software) přehledné prostředí v češtině, doprovázené mluveným slovem přehledné prostředí v češtině, doprovázené mluveným.
Historie Vánoce pochází z 18. století. Vánoce mají kořeny v křesťanských oslavách zimního slunovratu. Literární prameny prokazují, že křesťané spojovali.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_285_Náboženství v Evropě Vzdělávací oblast:Člověk a příroda.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Kalendář Mgr. Lenka Stará. AutorMgr. Lenka Stará Vytvořeno dne Odpilotováno dne Ve třídě1.C Vzdělávací oblastČlověk a jeho svět Vzdělávací.
Běžecké lyžování. Běh na lyžích je sportovní závodní lyžařská disciplína, ve které je cílem zdolat danou trať na lyžích v co nejkratším čase. První závody.
Obyvatelstvo Evropy a Evropské jazyky Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
1 Základní škola a mateřská škola Plzeň-Božkov, Vřesinská 17, příspěvková organizace Charakteristika výukového materiálu AutorMgr. Hana Stýblová Datum.
VY_32_INOVACE_2PRV3-3 VÝUKOVÝ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Ověřeno.
Úřední hodiny Obecního úřadu Březnice: Tel: Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek –
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Jaro – hospodářská zvířata Název sady: Člověk a jeho svět.
CLIL shower Tento projekt je spolufinancov á n z Evropsk é ho soci á ln í ho fondu a st á tn í ho rozpočtu Česk é republiky.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_14_ZIMA TÉMA: ZIMA ČÍSLO PROJEKTU:
Vánoce Zpracoval: Marcel Doman. Vánoce Vánoce se slaví na celém světě a my víme, kdo kde nosí dárky, co servírují na vánoční stůl, i jaké dodržují zvyky.
Anna Kvasničková. DEFINICE Vánoce jsou křesťanské svátky narození Ježíše Krista. S Vánoci souvisí doba adventní, která jim předchází a slouží jako příprava.
PONDĚLÍ Polévka Hovězí po italsku 20,- Kč Polévka Houbový krém 25,- Kč.
VY_32_INOVACE_EV_8A_12M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Využívání informačních a komunikačních technologií, etická.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Hovězí vývar se zeleninou a drobením
Znáš kraj, ve kterém žiješ? VY_32_Inovace_15KR-7
Ing. Lenka Bombera Piskačová
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA NEDOMICE, okres Mělník
Charakteristika výukového materiálu
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
Práce s textem VY_32_INOVACE_1B_20
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
V_ _ _ _ _ _ _ _E SVÁTKY JARA
BE soup 1 BE soup 2 Kuřecí s drovením Kulajda s houbami
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Firemní kultura zahraniční společnosti na území ČR Autor bakalářské.
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Společnost POZNÁVÁME RODINU
Mgr. Eliška Nováková ZŠ a MŠ Nedašov
Autor : Mgr. Ludmila Jakubcová Jazyk : Čeština
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
BE soup 1 Zeleninový vývar s písmenkami 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
se zeleninou a písmenky
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Předmět: prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Čas 1.část
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Terapeutické komunity
ÚZEMNÍ DIFERENCIACE ČEŠTINY
7. – 11. března PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Dalimilova kronika Jak se píše kronika? Fakta X mýty?
Dostupné z Metodického portálu ISSN
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Víra, náboženství, církve, sekty (2) – Seznam
2. ROČNÍK KONFERENCE K RODINNÉ POLITICE MĚSTA OLOMOUCE,
SHODNOST TROJÚHELNÍKŮ
Slepičí se zeleninou a fridátovými nudlemi
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
VY_32_INOVACE_Z7. 15 Autor: Mgr
Na poli ANOTACE  Pracovní list procvičuje především využití polních plodin. DATUM AUTOR Tereza Skálová JAZYK Čeština OČEKÁVANÝ VÝSTUP  Žáci.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_1-35_Starověká Čína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Karla Klíče Hostinné AUTOR: Mgr
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
VY_32_INOVACE_13 13 Litr – jednotka objemu autor: Mgr. Jana Kobylková
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Helena Petrůvová Název: : VY_32_INOVACE_10_PRVOUKA_RODINA.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
TÉMA: ZBOŽNOST Víra je darem Ducha svatého a zázrakem nového zrození, kdy člověk zahlédne svět biblickýma očima. Zbožnost je lidská stránka víry, tedy.
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_08_Moje rodina
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

DEN DÍKUVZDÁNÍ ELIŠKA ŠVACHOVÁ

DEN DÍKUVZDÁNÍ Den díkůvzdání (anglicky Thanksgiving Day) je tradiční severoamerický svátek, který patří do období dožínek.

VZDÁVÁNÍ DÍKY Historicky se jedná o náboženský svátek(holiday), v němž lidé vzdávají díky Bohu, běžně jej však slaví i lidé bez vyznání.

Tradiční výklad bývá takový, že Den díkuvzdání poprvé slavili Otcové poutníci spolu se spřátelenými domorodci na podzim roku 1621.

KANADA V angličtině se používá výraz Thanksgiving a ve francouzštině Action de grâce. I když se samotný svátek slaví v pondělí, maso se může jíst v průběhu celých tří dnů.

JÍDLO . Kanaďané slaví tento svátek v rodinném a přátelském kruhu při tradiční hostině, na které nechybí veliký, dozlatova upečený nadívaný krocan, brusinky, šťouchané či zapečené brambory a dýňový koláč.

DĚKUJI ZA POZORNOST