Název školy: Základní škola J. E. Purkyně a

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_Slo_I_07 Vzduch, kyslík ppt. Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Advertisements

Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a příroda, Přírodopis, Atmosféra Autor: Kamil Bujárek, Bc. Název.
Dýchací soustava Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_09_B_7_Dýchací soustava Téma: Přírodověda.
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 9. ročníku. Slouží k naučení nového učiva. Vysvětlení zapojení a činnosti ledky, schematická značka ledky a obrázky.
Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_20_Péče a ochrana ŽP Šablona číslo : XVISada číslo: 1Pořadové číslo DUM: 20 Autor: Mgr.Lenka Dědečková.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : leden.
ČOČKY Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_10_32.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
VZDUCH PLYN KOLEM NÁS. VZDUCH  směs látek, které tvoří plynný obal Země – atmosféru  složení vzduchu při Zemi: dusík, kyslík, oxid uhličitý, mikroorganismy,
Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_12_Vzduch Šablona číslo : XVISada číslo: 1Pořadové číslo DUM: 12 Autor: Mgr.Lenka Dědečková.
OXIDY. OXID SIŘIČITÝ ● Bezbarvý, jedovatý plyn ● Štiplavě zapáchá ● Vzniká při hoření síry ve vzduchu ● Vykytuje se v sopečných plynech ● Základní surovina.
Název školy: Základní škola J. E. Purkyně a Základní umělecká škola Libochovice Autor: Mgr. Zuzana Chloubová Název: VY_32_INOVACE_08 _ ČJ_Vlastní jména.
Atmosféra 6. ročník. Motivující otázky Co je to atmosféra plynný obal Země Význam atmosféry umožňuje život na Zemi Vrstvy atmosféry Troposféra – Stratosféra.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
VZDUCH. Plynný obal Země se nazývá ATMOSFÉRA. Směs látek tvořících atmosféru je vzduch. SLOŽENÍ VZDUCHU: 21% kyslík 78% dusík 1% ostatní plyny (oxid uhličitý,
Autor : Mgr. Terezie Nohýnková Vzdělávací oblast : Člověk a příroda Obor : Přírodopis Téma : Planeta Země Název : Atmosféra Použité zdroje a materiály.
Název školy: Základní škola J. E. Purkyně a Základní
Název školy: Základní škola T. G
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s. Číslo projektu: CZ. 1
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_36_PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI - VZDUCH, PŮDA, TEPLO A SVĚTLO Autor: Mgr. Petra Kukuczková Předmět: Prvouka Třída: 3. ročník.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
atmosféra, složení vzduchu, dusík, kyslík
Vzduch VY_32_INOVACE_1A_15 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Jiří Hajn
AUTOR: Mgr. Šárka Jandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_6C_01
Název školy Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 Autor
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V. , Mnichovická 62
Další součástky s jedním přechodem PN
Fotosyntéza.
VODÍK Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_17_26.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Chemie pro 9.ročník zš Mgr. Iveta Ortová
Vzduch – abiotický faktor
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_15_ZEMĚPIS
Neživá příroda - voda Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
AUTOR: Blanka Petlánová
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Vzduch Autor: Mgr . Iveta Váňová VY_32_ INOVACE_45_Vzduch
Různé podmínky života na Zemi
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
VY_32_INOVACE_CH.8A Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Tereza Hrabkovská Název materiálu: VY_32_INOVACE_CH.8.A.06_VZDUCH Název: Vzduch.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha-východ
Název vzdělávacího materiálu Vzduch
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Název školy: Základní škola J. E. Purkyně a Základní umělecká škola
9. ABIOTICKÉ PODMÍNKY ŽIVOTA
Abiotické podmínky života.
9. Atmosféra Vzdušný obal Země
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Autor: Mgr. Zdenka Zavičáková
VY_52_INOVACE_41_Hydrosféra-učební text
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
VY_32_INOVACE_ZE6-05 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Vzduch.
Člověk a jeho svět 3. ročník
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
Neživá příroda - vzduch
02 kyslík VY_32_INOVACE_02 autor: Mgr. Helena Žovincová
NEŽIVÁ PŘÍRODA Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_12_INOVACE_01_32_Člověk a příroda.
VY_32_INOVACE_
VY_32_INOVACE_03_ Písemné sčítání a odčítání do 1000
Složení a funkce atmosféry
Organická chemie organické sloučeniny vznikají životní činností rostlin a živočichů – při látkových přeměnách v organismech jsou základní stavební složkou.
VY_32_INOVACE_ZE6-06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola J. E. Purkyně a Základní umělecká škola Libochovice Autor: Mgr. Zuzana Chloubová Název: VY_32_INOVACE_04 _ PRV_Vzduch Téma: Vzduch - prezentace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2803

Anotace: Prezentace slouží k vysvětlení pojmu „Vzduch“ a k pochopení jeho významu jako jedné ze základních podmínek života na Zemi. Důležité je i povědomí o nutnosti ochrany ovzduší. Obrazový materiál má přispět k lepší představě, upevnění jednotlivých pojmů a vyvození hesel, které se dodatečně objeví. Prezentace je přiměřena věku a vnímání žáků třetích tříd, kterým je určena, a vychází z témat RVP.

VZDUCH je to bezbarvá směs plynů skládá se z: dusíku kyslíku je všude kolem nás je to bezbarvá směs plynů skládá se z: dusíku kyslíku oxidu uhličitého vzácných plynů (neon, helium…) vodní páry

Kde všude je vzduch? tzv. atmosféru je obsažen ve vodě a v půdě tvoří plynný obal kolem Země, tzv. atmosféru je obsažen ve vodě a v půdě

Kyslík podporuje hoření dýchají ho živočichové a rostliny zdrojem kyslíku jsou zelené rostliny vyrábí ho při výživě za denního světla (tzv. fotosyntéza)

Vítr vzniká prouděním vzduchu vítr pohání stroje (větroň), na podzim draky, mraky má různou sílu (vánek, vichřice uragán, orkán)

Význam vzduchu umožňuje létání

Význam vzduchu pohání lopatky mlýnů vyrábí elektrickou energii

Význam vzduchu roznáší semena rostlin větrné proudy navigují ptáky při letu

Význam vzduchu umožňuje přenos signálů z družic (obrazového, zvukového…)

Znečištění vzduchu zplodiny z továren zplodiny z topení v domácnostech Vzduch znečišťují: zplodiny z továren zplodiny z topení v domácnostech zplodiny automobilů

Znečištění vzduchu Kouření znečišťuje vzduch kolem nás a ohrožuje zdraví kuřáků i nekuřáků!!! Čistý vzduch je nutné chránit!!!

Odkazy: Autor: Mgr. Zuzana Chloubová Vytvořeno v programu PowerPoint. ilustrace.www.office.microsoft.com