NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Elektronická učebnice - I
Advertisements

Autor: Mgr. Hana Novotná Název : VY_32_INOVACE_3A05Čj9_Věty vedlejší
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
PŘÍSLOVEČNÉ URČENÍ (Pu)
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_02_02.
Příslovce Mgr. Michal Oblouk.
DRUHY VEDLEJŠÍCH VĚT 7.ROČNÍK.
PŘÍSLOVCE (adverbium) je neohebný slovní druh, který vyjadřuje bližší okolnosti dějů a vlastností. V češtině se mezi slovními druhy řadí na šesté místo.
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/1.5.00/
VEDLEJŠÍ VĚTY PŘÍSLOVEČNÉ
Rozvíjející větné členy - opakování -
Škola:Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_CESKYJA ZYK1_16 Tematická.
V ÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM V ÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM 2012 Registrační číslo projektu:
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Mgr. Michal Oblouk. rozvíjející větný člen blíže určuje různé okolnosti dějů závisí na SLOVESE, PŘÍDAVNÉM JMÉNĚ nebo PŘÍSLOVCI ptáme se na něj různými.
Rozvíjející větné členy - opakování -
DRUHY VEDLEJŠÍCH VĚT 7.ROČNÍK.
S LOVNÍ DRUHY – 6. ROČ. Mgr. Jablečníková J. - ZŠ Horní Slavkov číslo šablony III/2 VY_32_INOVACE_83_SLOVNÍ DRUHY.
Název školy: Základní škola Okříšky Autor:Mgr. Jana Němcová Název:VY_32_INOVACE_08 Téma:Neohebné slovní druhy Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov AUTOR: Marcela Schmiedhamerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_Vyjmen. slova a stavba slova TEMA: Souvětí. ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_275_ČJ8 NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Rozvíjející větné členy NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Hevlín, příspěvková.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_ příslovečné určení 1 Název sady: Český jazyk 7. ročník Číslo.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola Dolní Benešov,přísp.organ.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_6.3.4 příslovce Název sady: Český jazyk 7. ročník Číslo projektu:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Aleš Jarolím VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Český jazyk_12_Slovní druhy.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Mgr. Lenka Vrzáňová Větná stavba listopadu 2011
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
VY_32_INOVACE_13_Český jazyk pro 7. ročník_Určování větných členů
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
PŘÍSLOVCE Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Metodický list: Slovní druhy – 2. část
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Příslovečná určení VY_32_INOVACE_03-25 Ročník:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
VY_32_INOVACE_13_SLOVNÍ DRUHY_PŘÍSLOVCE
AUTOR: Mgr. Marta Severová
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Autor: Mgr. Marie Švehlová
Slovní druhy Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné používání.
Metodický list: Slovní druhy 1. část
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Elektronická učebnice - I
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
Rozvíjející větné členy
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
AUTOR: Lenka Malčíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_32_Přídavná jména
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.04_Čtení_s_porozuměním.
Autor: Mgr. Marie Hartmannová Název : VY_32_INOVACE_7B30Fy6_Hmotnost 2
AUTOR: Mgr. Marta Severová
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov AUTOR: Mgr. Marcela Bilíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_ČESKÝ JAZYK, 5. ROČ. TEMA: Příslovce ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.1262

Anotace Materiál slouží k procvičování příslovcí. Obsahuje přehled učiva a dvě cvičení. V prvním cvičení žáci na interaktivní tabuli podtrhují ve větách příslovce a ústně určují jejich druh. Ve druhém cvičení ústně nahrazují dané výrazy příslovci a vytvářejí věty. Součástí je řešení.

Příslovce Příslovce blíže určují okolnosti, za nichž probíhá děj, nebo blíže určují vlastnost. Určují: místo (kde?, odkud?, kam?) čas (kdy?, jak dlouho?) způsob (jak?) míru (jak moc?) příčinu (proč?, proto) Otázky, kterými se na příslovce ptáme, jsou také příslovce. Příslovce se neskloňují ani nečasují, jsou to slova neohebná.

1) Ve větách podtrhněte příslovce a určete jejich druh. Letos pojedeme k moři. Venku je pořádná zima. Moc mě to mrzelo. Učil se proto, aby dostal jedničku. Maminka se o nás dobře stará. V Anglii jezdí auta vlevo. V noci jsem se trochu bál. Naučili jsem se zpaměti novou báseň. Proč jsi nepřišel? Celé dopoledne jsme ve škole. Byl jsem hodně unavený. Mluvte hlasitě! Koupelna je vzadu. Zítra půjdeme do kina.

2) Výrazy nahraďte příslovcem a užijte ve větách. loňského roku po levé straně na tomto místě každý den dlouhý čas s radostí příští rok bez chyby s opatrností pomalým tempem

Řešení 1) Letos pojedeme k moři. - čas Venku je pořádná zima. - místo Moc mě to mrzelo. - míra Učil se proto, aby dostal jedničku. - příčina Maminka se o nás dobře stará. - způsob V Anglii jezdí auta vlevo. - místo V noci jsem se trochu bál. - míra Naučili jsem se zpaměti novou báseň. - způsob Proč jsi nepřišel? - příčina Celé dopoledne jsme ve škole. - čas Byl jsem hodně unavený. - míra Mluvte hlasitě! - způsob Koupelna je vzadu. - místo Zítra půjdeme do kina. - čas

2) loňského roku - loni po levé straně - vlevo na tomto místě - tady, zde každý den - denně dlouhý čas - dlouho s radostí - radostně příští rok - napřesrok bez chyby - bezchybně s opatrností - opatrně pomalým tempem - pomalu

Citace Veškerý text je vytvořen autorem materiálu. 24. 4. 2012