Matouš Bořkovec, ZŠ Suchdol

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Renata Novotná CYBER 2008 Praha, 14. listopadu 2008
Advertisements

Právní vzdělání pro celý život reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Právní problematika pitvy
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření28.
PRACOVNĚ PRÁVNÍ VZTAHY
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_BERGMANNOVA_13.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 21. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.4.
EU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Nemetová. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
Česká občanská společnost občané státu jsou osobně svobodní lidí, kteří jsou si rovni před zákonem, mají stejná politická práva, nesmějí být diskriminováni.
Boj proti fotbalovému násilí filosofie, právní rámec a role jednotlivých subjektů Ivan Langer ministr vnitra.
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ – vybrané aspekty
Sdružování a shromažďování občanů Přednáška SVNIT M. Horáková.
Základy trestního práva
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Trestní právo procesní I.
PRAMENY SOUKROMÉHO PRÁVA. Kodexy  = zákoníky  Občan zákoník, OZ č. 40/1964 Sb.  Zákoník práce, ZP č. 65/1966 Sb.  Obchodní zákoník č. 513/1991 Sb.
Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Krajský úřad Zlínského kraje Odbor právní a Krajský živnostenský.
Cestovatel Jirka. Proč by měl mít občan u sebe na místech veřejně přístupných průkaz totožnosti?
MUSÍ BÝT KOMUNITNÍ TLUMOČNÍK STEJNÉHO POHLAVÍ JAKO KLIENT?
Vývojová stadia trestného činu
Evropské rady zaměstnanců. Právní základ Směrnice 94/45/ES z 22. září 1994 o zřízení evropské rady zaměstnanců nebo vytvoření postupu pro informování.
Kmoch, Zheliznyak, Pokorný a Hozman
Vypracovaly: Vendula Hrstková Petra Skaláková Jana Knapešová
1 Příloha tréninkového manuálu PPT_Prezentace S finanční podporou Evropské unie v rámci programu „Základní práva a občanství“. Projekt:
Právní aspekty života LGBT lidí v České republice Mgr. Martina Štěpánková, PROUD Seminář pro sociální pracovníky „LGBT lidé a sociální práce“, Jihlava,
Násilí z nenávisti Mgr. Klára Kalibová In IUSTITIA, o.s , Jihlava.
Procesní postavení zvlášť zranitelné oběti – dítěte v přípravném řízení Povinnosti orgánů činných v trestním řízení Poslanecká sněmovna
KRIMINALITA ŠIKANA MOBBING + BOSSING Brno, FÁZE ŠIKANY I. Ostrakismus II. Přitvrzování – ojedinělá fyzická agrese III. Vytvoření jádra agresorů-klíčový.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_16_12_ Orgány právní ochrany Číslo projektu:
S YSTÉM PRÁVA Vytvořila Ing. Lenka Hřibová, Květen 2016.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Trestní právo 1 N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2. ročníku odborného.
Vražda postiženého seniora. dne oznámil pohřešování postiženého seniora z Mladé Boleslavi jeho syn při ohledání bytu poškozeného byla kromě.
Právní aspekty boje s teroristickou a extremistickou propagandou na internetu Renata Novotná CYBER 2008 Praha, 14. listopadu 2008.
Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Jana Brákorová Název : VY_32_INOVACE_14/10_Protiprávní jednání Téma: Protiprávní jednání.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
SVOBODA ČLOVĚKA Mgr. Michal Oblouk. SVOBODA možnost a schopnost volit, rozhodovat a jednat „podle své vůle“ a nést za to přiměřenou odpovědnost absence.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Název školy: Základní škola Městec Králové
Název projektu: Moderní škola
Matouš Bořkovec, ZŠ Suchdol 6. třída
8. třída, ZŠ Mikoláše Alše Matouš Bořkovec
Matouš Bořkovec, ZŠ Suchdol,
Akční plán Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období
MUDr. Hatem Sanalla Nemocnice Znojmo
Tel , Problematika zaměstnávání zahraničních pracovníků z pohledu inspektorátu práce Mgr. Dagmar Lahresová.
Název vzdělávacího materiálu
Trestní právo Hmotné Vytvořeno dne: 29. září 2012 Anotace:
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Znásilnění jako nejtypičtější forma sexuáního násilí
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ NOVOVĚK
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Práva LGBTI osob Vojtěch Pospíšil Oddělení rovného zacházení
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Ernest Seifert Název materiálu:
Paragrafované znění III
Autor: Mgr. Marie Hartmannová Název: VY_32_INOVACE_8B39M6_Krychle
VY_32_INOVACE_11_ČR – demokratický stát
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
soudci, advokáti, notáři, exekutoři, státní zastupitelství, Policie ČR
Paragrafované znění III
Autor: Mgr. Marie Hartmannová Název: VY_32_INOVACE_8B40M6_Kvádr
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Soužití národnostních skupin - 2
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
TRESTNÝ ČIN A JEHO DŮSLEDKY.
OCHRANNÁ VÝCHOVA © Radovan Dávid, 2012.
Pracovní skupina pro boj s extremismem KŘP Libereckého kraje
Právní rámec pomoci obětem domácího a sexuálního násilí
Paragrafované znění III
Transkript prezentace:

Matouš Bořkovec, ZŠ Suchdol Zločin z nenávisti Matouš Bořkovec, ZŠ Suchdol

Zločin z nenávisti (hate crime) trestný čin motivovaný nesnášenlivostí ke skupině lidí identifikované na základě rasy, náboženství, pohlaví nebo sexuální orientace Trestní zákoník: § 356 Podněcování k nenávisti vůči skupině osob § (paragraf) = odstavec (část zákona)

Udílení cen Český slavík, Ortel a Radek Banga http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10117034229-168- hodin/216452801101204/obsah/508400-stavidla-nenavisti Od začátku do 3:09 Útoky na Radka Bangu můžou splňovat definici zločinu z nenávisti

Příklad slovního útoku, který pravděpodobně splňuje definici zločinu z nenávisti a trestní oznámení je minimálně na zvážení:

Trestní oznámení Může podat jakýkoliv občan ČR i cizinec Jde o oznámení o spáchání trestného činu Lze podat ústně nebo písemně Policie má povinnost se jím zabývat