Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

EU - 02 - 32 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Nemetová. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "EU - 02 - 32 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Nemetová. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám."— Transkript prezentace:

1 EU - 02 - 32 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Nemetová. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.

2 Opakování pojmů – vztahy mezi lidmi: Člověk nenávidí člověka např. kvůli barvě pleti, to je ……………. Zmatek a nepořádek je ………………. Nadřazenost árijské rasy hlásá ………………… a znakem této rasy jsou……………………. Ze zmatku a odmítání pořádku vyrůstá směr, který nese název…………….. Ze strachu se všichni chovají jednotně - ……………….. Za pomoci vojenské síly vládne jedinec…………….. a tento způsob vlády se jmenuje …………………… Bombovými útoky si skupina vynutí splnění svých požadavků, je to ………………...

3 Opakování pojmů – vztahy mezi lidmi: Člověk nenávidí člověka např. kvůli barvě pleti, to je rasismus. Zmatek a nepořádek je anarchie. Nadřazenost árijské rasy hlásá nacismus a znakem této rasy jsou modré oči a blond vlasy. Ze zmatku a odmítání pořádku vyrůstá směr, který nese název anarchismus. Ze strachu se všichni chovají jednotně - totalita. Za pomoci vojenské síly vládne jedinec diktátor a tento způsob vlády se jmenuje diktatura. Bombovými útoky si skupina vynutí splnění svých požadavků,je to terorismus.

4 Hodnocení: 10 pojmů = 10 bodů 10 - 9 bodů = 1 8 - 7 bodů = 2 6 bodů = 3 5 bodů = 4 4 - 0 bodů = 5

5 Přílišné lpění na základních principech se nazývá Nesnášenlivost vůči něčemu nebo někomu je Z intolerance se formuje Naprostou rovnost ve společnosti chtějí Nenávist např. kvůli barvě kůže je Z nepořádku / / se formuje směr Uplatňování určité formy násilí k dosažení cílů je Striktně stanovený způsob chování i života je Nenávist vůči židům se označuje termínem fundamentalismus. intolerance. extremismus. levicoví extremisté. rasismus. anarchie anarchismus. terorismus. diktatura. antisemitismus.

6 Hodnocení: 10 pojmů = 10 bodů 10 - 9 bodů = 1 8 - 7 bodů = 2 6 bodů = 3 5 bodů = 4 4 - 0 bodů = 5

7 Literatura: LUŽNÝ, Dušan, et al. Nová náboženství a sekty, Extremismus. Praha : MŠMT, 1999. 32 s.


Stáhnout ppt "EU - 02 - 32 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Nemetová. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám."

Podobné prezentace


Reklamy Google