KRKONOŠE a PODKRKONOŠÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JIHOČESKÝ KRAJ MĚSTO TÁBOR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Advertisements

EXKURZE – ZA ARCHITEKTUROU A HISTORIÍ SEVEROVÝCHODNÍ ITÁLIE SPŠ A SOU UNIČOV –
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.2.3 Spolková republika Německo Téma: Česká republika jako součást.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_03_ZEMĚPIS Téma: Liberecký kraj Ročník: 9. Číslo.
OSTRAVA AUTOR: MICHAL GŘEŠEK. Poloha města MAPA MĚSTA Praha 380km Slovensko 50km 15km Polsko D1.
Poznej, kde lyžuji Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ, KRÁTKÁ 676 AUTOR: MGR. EVA PÍSKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_12_29_ KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Královéhradecký kraj. Základní údaje Na severu kraje se vypínají Krkonoše a Orlické hory, směrem k jihozápadu se krajina svažuje do úrodné Polabské nížiny.
Krušné hory. V podkrušnohorské pánvi se nejvíce těží hnědé uhlí. Největší doly jsou poblíž města Most. Menší doly jsou u Sokolova a Chebu.
Poznej, kde lyžuji Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
KRKONOŠSKÝ NÁRODNÍ PARK Linda Kotounová Šárka Háková.
Určeno pro:žáky 2.ročník středních škol Vzdělávací obor: Zeměpis Tematický okruh: Česká republika Téma: Česká republika – průmysl Jméno autora: Mgr. Tomáš.
Ostrava. Ostrava je město na rozhraní Slezska a Moravy na severovýchodě České republiky, poblíž hranic s Polskem.
Londýn II.- oblasti cestovního ruchu Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné.
EU OPVK – III/2 – A2 – 8/35 – Rak Petr Předmět Zeměpis 7.ročník ZŠP. Vytvořeno 2011/
Novohradský maraton 2016 Start: sobota :00 Jméno závodníka : ……………………..……………………… z týmu: …………….…………….. Kontrolní bodPopis Dosaženo (ano/ne)
Vítejte v Jičíně!!!.
Královéhradecký kraj Rozloha:4759 km2 Počet obyvatel:
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Základní údaje Název – Česká republika, Česko (spor)
Identifikátor materiálu: EU
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
ELEKTRÁRNY.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Ještěd.
univerzitní výcvikové a rekreační středisko
ANOTACE : a) PRÁCE JE URČENA pro žáky 9. ročníku
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Alena Darebná
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
VÝŠKOVÁ STUPŇOVITOST V ČR
El Monasterio construido encima de un volcán
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Autor: Andrea Kolářová
OP VK Využívání ICT Sada č. 3 - Z - 8. ročník
Vypracoval: Petr Sobek
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Základní údaje Název – Česká republika, Česko (spor)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_Krkonošský národní park.
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_18_VLASTIVĚDA
KRAJINA VYSOKÝCH HOR. KRAJINA VYSOKÝCH HOR Ve vysokých horách mrzne a sníh zde padá po celý rok. Sněžná čára je hranice, nad níž v horách již sníh.
Název školy: Základní škola Městec Králové
Jak znáš Českou republiku?
SAN MARINO VY_32_INOVACE_07
zpracovaný v rámci projektu
univerzitní výcvikové a rekreační středisko
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Česká republika jako součást Evropy
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Přírodní podmínky na území Slovácka
KARTOGRAFIE: MAPY A PLÁNY
Jilemnický Krakonoš
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ, KRÁTKÁ 676 AUTOR: MGR
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Rýchory 2007 © Michaela Bocskorová
Krušné hory.
Jeseníky Kateřina Sladká, 4.A.
ČESKÁ REPUBLIKA VODSTVO
ANOTACE NÁZEV: Druhy map AUTOR: Mgr. Marie Matoušová STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): Práce s textem VZDĚLÁVACÍ PŘEDMĚT (VE KTERÉM BYL MATERIÁL.
REGIONY ČESKÉ REPUBLIKY
Ústecký kraj Marková Vendula.
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Liberecký Kraj Ondřej sedlák.
Lanovka na horu Aiguille du Midi
Transkript prezentace:

KRKONOŠE a PODKRKONOŠÍ Oblast cestovního ruchu č.11

smrkové porosty do 1200 – 1300 m n.m., nad nimi louky a boudy typické porosty kosodřevin a rašeliniště severského typu smrkové porosty do 1200 – 1300 m n.m., nad nimi louky a boudy vrcholové části nebyly nikdy zalesněny, zachovala se stará původní rostlinstva tundrového typu tradice CR přetrvávají dvě století, už počátkem 19. století začaly boudy poskytovat ubytování Podkrkonoší hustě osídleno díky manufakturní výrobě postaveny cesty, železnice

Sněžka (pol. Śnieżka, něm. Schneekoppe) je se svými 1602 m n. m Sněžka (pol. Śnieżka, něm. Schneekoppe) je se svými 1602 m n. m. nejvyšší horou Hraničního (Slezského) hřebenu Krkonoš i celého Česka. Je to významná dominanta východní části Krkonoš. Přes vrchol Sněžky prochází česko-polská hranice. Na vrchol vede ze 4,5 km vzdálené Pece pod Sněžkou sedačková lanovka.

Pramen Labe je označení místa na hřebeni Krkonoš, pro turistické účely symbolicky upraveného jako počátek řeky Labe. Nachází se v nadmořské výšce přibližně 1 387 m na Labské louce, necelý kilometr jihozápadně od hory Violík

Labská bouda je soukromý hotel, v první zóně Krkonošského národního parku. Labská bouda leží v nadmořské výšce 1340 metrů na Labské louce nedaleko města Špindlerův Mlýn. Několik set metrů od boudy se nachází pramen Labe. Vzhledem ke své poloze je především v zimním období významným orientačním prvkem. Moderní železobetonová devítipatrová budova z roku 1975 nese stejný název jako původní hostinec z 19. století, který vyhořel roku 1965. Přístupová komunikace vede z obce Horní Mísečky; od obce výše však není povolen vjezd soukromým vozidlům (dále autobusem a pěšky).

Pec pod Sněžkou je významným horským střediskem zimní i letní rekreace a významným centrem cestovního ruchu. Přímo ve městě se nachází areál Ski Pec, který patří k nejlépe vybaveným v ČR a patří do skupiny středisek Skiaren Krkonoše. Celoročně je také možno využít čtyřsedačkovou lanovou dráhu na Hnědý vrch. Na území obce se nachází nejvyšší hora České republiky Sněžka a Studniční hora. Z místní osady Růžový Důl dvousedačková dvouúseková lanovka na Sněžku. Autor: Jan Groh

Luční bouda, která v různých obměnách existuje asi od 17 Luční bouda, která v různých obměnách existuje asi od 17. století, je nejstarší horskou chatou na hřebenech Krkonoš a jednou z největších v Evropě. Dnešní podoba pochází z let 1939–1940 a zaujímá 5600 m² zastavěné plochy, od té doby však prošla dalšími rekonstrukcemi.

Harrachov je město a významné horské letovisko v Krkonoších Harrachov je město a významné horské letovisko v Krkonoších. Rozkládá se pod Čertovo horou v údolí říčky Mumlavy. Po pádu komunismu v roce 1989 se v Harrachově začal velmi prudce rozvíjet turistický ruch. Bylo vystavěno a otevřeno obrovské množství nových ubytovacích a stravovacích zařízení všeho druhu. Místní sklárna se stala současně také turistickou atrakcí - pořádají se různé prohlídky ukazující metody výroba skla. V areálu sklárny vznikl také malý pivovar.