Název operačního programu:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Základní škola, Brno, Štolcova 16
ORBIS PICTUS 21. STOLETÍ. Projekt je zaměřen na inovaci výuky odborných a všeobecně vzdělávacích předmětů za pomoci ICT, interaktivních a multimediálních.
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
LETNÍ ŠKOLA PRO TUTORY Monika Všetulová Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci akademie distančního vzdělávání.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Michal Sedláček.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Ing. Marek Bumbálek Krnov
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ Program 4. krajského setkání metodiků Metoda CLIL a výuka odborného cizího jazyka 1.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Učme se nově Souhrnné informace o projektu. Základní údaje Název projektu:Učme se nově Registrační číslo:CZ.1.07/1.1.04/ Název operačního programu:
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty Dialog a Perspektiva reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , Ludmila Muchová
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Závěrečná konference k projektu
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
PROJEKT ŠABLONY CZ.1.07/1.5.00/ Zpracovala: RNDr. Dagmar Fialová SŠP, Brno, Jílová 36g
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Projekt „Sfumato – čtenářská gramotnost žáků základních škol“ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK) Prioritní osa – 7.1 Počáteční.
Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Nová závěrečná zkouška 2 Individuální projekt národní.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj, státním rozpočtem České republiky a státním rozpočtem Slovenské republiky Metodické.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
"Budete-li dobře pečovat o své tělo, vydrží Vám po celý život" George Coevoet.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/
Globální granty OP VK ve Středočeském kraji PhDr. Ivo Říha Praha,
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
II. Metodický výklad výzvy. Cíl oblasti podpory 1.1 Podpora výuky cizích jazyků a v cizích jazycích ve školách a školských zařízeních. Výzva č. 55 je.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Návrhy na Individuální projekty ostatní v rámci OP VK v gesci odboru předškolního, základního a základního.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Setkání KAP a MAP JMK 7. prosince 2016
CLIL Název operačního programu: OP VK
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Plánování prvních kroků
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Hlavní manažér SP Kvalita I
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Název operačního programu: Číslo prioritní osy: Název prioritní osy: Číslo oblasti podpory: Název oblasti podpory Číslo výzvy: Název výzvy: Typ projektu: OPVK 7.1 Počáteční vzdělávání 7.1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení 04 Jihomoravský kraj – Výzva č. 4 pro GP – oblast podpory 1.3 Grantový Projekt: Zkvalitnění výuky AJ na základních a středních školách v Jihomoravském kraji

Doba realizace projektu leden 2012–březen 2013 Rozpočet projektu - 2 186 127,– Kč z toho 85 % z ESF a 15 % ze státního rozpočtu ČR

Cíle projektu Rozšíření znalostí a dovedností aprobovaných a neaprobovaných učitelů AJ základních a středních škol a posílení jejich didaktických kompetencí Zvýšení kvality výuky AJ na základních a středních školách v JmK Podpora metodiky výuky AJ, včetně metodické, konzultační a poradenské činnosti, tvorba metodických nástrojů a dokumentů Podpora činnosti metodického kabinetu Cizí jazyky při zavádění nových metod a forem do výuky AJ Metodická podpora při přípravě učitelů k maturitě z AJ Podpora jazykově metodických vzdělávacích programů zaměřených na metodiku výuku AJ

Klíčové aktivity projektu Motivační a evaluační setkání Práce s aplikací LMS Moodle E-learningový vzdělávací program Metodická podpora učitelů AJ Rozvoj didaktických kompetencí učitelů Závěrečná konference projektu

1. Motivační a evaluační setkání Motivační setkání Seznámení účastníků s klíčovými aktivitami Průzkum potřeb učitelů AJ Odborná přednáška Evaluační setkání Hodnocení účinnosti nabízených aktivit

2. Práce s aplikací LMS Moodle Prezenční seminář (8 hodin) + on-line individuální tutorování (3 hodiny) pro 3 skupiny účastníků po 14 osobách Odborné poradenství s konzultacemi

3. E-learningový vzdělávací program Úvodní prezenční seminář (8 hodin) pro 2 skupiny po 12 osobách On-line e-learningový kurz za pomoci tutorů (30 hodin) pro 2 skupiny po 12 osobách Průběžná metodická podpora formou tutorování a odborného poradenství

4. Metodická podpora učitelů AJ 4 metodické konference na témata vycházející z analýzy potřeb učitelů; jedna metodická konference je plánována na 5 hodin pro 15 osob 4 vzdělávací semináře na podporu učitelů AJ připravující žáky k maturitní zkoušce; jeden seminář je plánován na 4 hodiny pro 15 osob – každý seminář proběhne dvakrát Metodická podpora formou on-line konzultací (30 hodin)

5. Rozvoj didaktických kompetencí učitelů 4 celoroční vzdělávací programy zaměřené na metodickou a jazykovou podporu výuky učitelů AJ na ZŠ; jeden kurz je plánován v rozsahu 60 hodin pro 12 účastníků Předpokládaná místa konání kurzů: Brno – 2x, Blansko, Vyškov

6. Závěrečná konference projektu Hodnocení projektu Odborná přednáška Sborník projektu

Výstupy projektu Seznámení 42 učitelů AJ s aplikací LMS Moodle Digitální metodický materiál pro práci s LMS Moodle E-learningový vzdělávací program zaměřený na metodiku výuky AJ Proškolení 24 učitelů AJ v používání e-learningového programu 60 proškolených učitelů AJ v programech zaměřených na metodickou podporu výuky AJ na ZŠ a SŠ 60 proškolených učitelů AJ na SŠ v programech zaměřených na podporu učitelů k maturitní zkoušce z AJ 4 nově vytvořené vzdělávací programy s akreditací MŠMT Metodický list pro učitele AJ na SŠ 48 proškolených učitelů ZŠ v celoročních jazykově-metodických kurzech pro učitele AJ Sborník projektu

Kontakty Supervizor projektu Manažer projektu PaedDr. Věra Hlavsová, hlavsova@sssbrno.cz, tel.: 543 426030 Manažer projektu Ing. Michal Slezák, slezak@sssbrno.cz, tel.: 733 58 58 73 Obsahový manažer projektu Mgr. Ivo Prokeš, prokes@sssbrno.cz, tel.: 543 426 037 Odborný garant vzdělávání Mgr. Ludmila Jarošová, jarosova@ sssbrno.cz, tel.: 543 426 128