Funkční styl administrativní

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Advertisements

Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
1 st Class Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód.
Aktivní politika zaměstnanosti – Modul III PERSONÁLNÍ DOVEDNOSTI.
Na podporu PEK ● PEK - Písemná a elektronická komunikace je předmět na Obchodních akademiích ● Jeho obsahem je naučit žáky psát desetiprstou technikou.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova Název materiálu VY_32_INOVACE_20_ Volba povolání Autor Motejlková Věra.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Marie Havránková Název prezentace (DUMu): Prostě sdělovací styl – styl běžné každodenní komunikace Název sady:Funkční.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Pracovní smlouva Vypracoval: Lukáš Karlík.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
MATURITNÍ GENERÁLKA 2010 Jedinečná příležitost pro studenty i učitele středních škol připravit se na změnu maturitní zkoušky v roce 2011 tisková konference.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Zdena Rojíková Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_PISEMNA_A_ELEKTRONICKA_KOMUNIKACE_01.
VZNIK PRACOVNÍHO POM Ě RU Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_08_VZNIK PRACOVNÍHO.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_16-18 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorMgr.
NÁBOR NOVÝCH ZAMĚSTNANCŮ ČD
ŽIVOTOPIS Životopis či také Curriculum vitae je strukturovaný a přehledný popis získaných pracovních a akademických zkušenosti. Obsahuje základní osobní.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Slohová cvičení Administrativní útvary Zpracujte pozvánku na školní akademii, ples, sportovní den… Nezapomeňte na uvedení pořádající organizace, názvu.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura
Curriculum Vitae Životopis
Povolání, zaměstnání, práce
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
NOVÉ TRENDY VPODOPŘE ZÁJMU O OBOR A NÁBOROVÉM PROCESU
Místní rozpočtové jednotky
Ohodnoťte si správně své jazykové dovednosti
S Europassem ukážete, co umíte
ÚŘEDNÍ PÍSEMNOSTI ŽIVOTOPIS DOPIS
Tvorba jednoduché tabulky - rozvrh
Zadání seminární práce Marketing velké sportovní akce
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
NÁLEŽITOSTI OBCHODNÍHO DOPISU 1
VY_32_INOVACE_2C_19_ZIVOTOPIS Životopis dubna 2012
Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady  15
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Digitální učební materiál
Název: Word pokračování DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_04
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
Občanská výchova a svět práce - 9. ročník Milan Šimek
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_16_FUNKCNI_STYLY Název materiálu:
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 13. října 2015
Zadání seminární práce Marketing velké sportovní akce
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Zadání seminární práce Marketingový mix vybraného sportovního produktu
Z0027 GEOGRAFICKÁ ANALÝZA TRHU PRÁCE
Maturity 2017/2018 listopad 2017 L. Jíša.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
POPIS Shrnutí učiva.
Název projektu: Moderní škola
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Jak napsat CV a MD?
FIREMNÍ MANUÁL zpracování.
FLSmidth spol. s r.o., společnost se zaměřením na výrobu a vývoj automatických zařízení se sídlem v Brně, hledá posilu do svého týmu na pozici Project.
Části obchodního dopisu, osnova
Na podporu PEK PEK - Písemná a elektronická komunikace je předmět na Obchodních akademiích Jeho obsahem je naučit žáky psát desetiprstou technikou (námaha.
KURÝR dlouhodobá brigáda
Prodeji produktu nebo služby
Firemní brožura Tohle je skvělé místo pro cíle společnosti.
PSANÍ ÚŘEDNÍHO DOPISU KROK ZA KROKEM
Vítáme vás! Název společnosti.
SLOHOVÉ ÚTVARY očekávané pro zadání maturitní písemné práce
SLOHOVÉ ÚTVARY očekávané pro zadání maturitní písemné práce
Předběžné datum nástupu:
SLUŽBY RENOMIA BENEFIT PRO ČLENY OS KOVO
Transkript prezentace:

Funkční styl administrativní Motivační dopis Funkční styl administrativní

Jak zareagujete? Zaměstnání nabídka Vypisujeme konkurz na post obchodního zástupce v našem vydavatelství – prodej inzertních ploch na našich produktech. Základní předpoklady OZ – pracovní nasazení, organizační schopnosti, psychická odolnost, asertivita, komunikativnost, flexibilita a ŘP B. Zkušenost v obchodu výhodou. Nabízíme samostatnou, pestrou a velmi dobře placenou práci (600 – 700 tisíc Kč roční příjem), zázemí stabilní firmy (20 let na trhu), služební vozidlo po zapracování, motivační odměny nejlepším OZ. Informace a domluvení pohovoru na 608 813 237. (MF DNES 5. 3. 2013)

Řešení Jakmile si telefonicky domluvíte první schůzku (pohovor), musíte si připravit CV a motivační dopis. Motivační dopis Slouží k představení uchazeče budoucímu zaměstnavateli. Jeho hlavní funkcí je zaujmout personalistu natolik, že uchazeče zařadí do užšího výběru.

Co si budeme pamatovat Struktura motivačního dopisu Je přehledná a jednoduchá. Skládá se z hlavičky, adresáta, oslovení, textu dopisu a je zakončen datem, místem a podpisem pisatele. Hlavička: jméno, adresa, telefon, e-mail Adresát: název a adresa společnosti Oslovení: motivační dopis budete adresovat konkrétní osobě, zaujmete tak pozornost personalisty

Co si budeme pamatovat Úvod – informace, o jakou pracovní pozici se uchazeč zajímá Jádro dopisu - ukažte, že znáte oblast podnikání společnosti a její největší úspěchy na trhu. Vysvětlete, proč jste právě vy vhodným kandidátem na tuto pozici, proč chcete pracovat právě v této firmě. Představte svůj potenciál (vzdělání, znalosti a zkušenosti z oboru, osobnostní rysy). Závěr – projevte zájem a ochotu se dostavit k pracovnímu pohovoru. Vyberte kontakt, na kterém budete očekávat reakci na motivační dopis

Co si budeme pamatovat Jazykové prostředky: spisovný jazyk, neutrální jazykové prostředky Rady na závěr: Nekopírujte v motivačním dopise věty z životopisu. Neuvádějte nepravdivé údaje. Při osobním pohovoru se vás personalista může zeptat na podrobnější informace. Uvádějte jen to, co si můžete obhájit. Motivační dopis je vhodné psát v programu MS Word a zvolit typ písma Times New Roman (velikost 12) nebo Arial (velikost 10).

Co si budeme pamatovat Neodmyslitelnou součástí motivačního dopisu bývá životopis. Přílohy mohou obsahovat kopie dokladů o vzdělání, rekvalifikaci, certifikáty, výpis z rejstříku trestů, případně barevné aktuální foto. Životopis i motivační dopis posíláme ve velké obálce a vždy doporučeně. Cvičení V rozsahu 20 řádků napište motivační dopis, kterým zareagujete na úvodní inzerát z MF DNES.

Použitá literatura BAUMGARTNEROVÁ, Gabriela a KAPUSTOVÁ, Andrea: Český jazyk a literatura – písemná práce. Praha 2012 www. topzivotopis.cz www. profesia.cz