Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ŽIVOTOPIS Životopis či také Curriculum vitae je strukturovaný a přehledný popis získaných pracovních a akademických zkušenosti. Obsahuje základní osobní.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ŽIVOTOPIS Životopis či také Curriculum vitae je strukturovaný a přehledný popis získaných pracovních a akademických zkušenosti. Obsahuje základní osobní."— Transkript prezentace:

1

2 ŽIVOTOPIS Životopis či také Curriculum vitae je strukturovaný a přehledný popis získaných pracovních a akademických zkušenosti. Obsahuje základní osobní údaje o žadateli, jeho profesní historii, absolvované vzdělání, získáné znalosti. Údaje v něm uvedené musí být pravdivé. Jeho délka by neměla přesáhnout dvě strany a v případě tisku by měl být vytištěn pouze na přední straně papíru. Jeho součásti mohou být i přílohy jako motivační dopis, získané certifikáty či bibliografie.

3 Obsah životopisu I.  Osobní údaje – jméno, příjmení, datum narození, adresa, telefon a e-mail. (Email by měl působit seriózně.)  Vzdělání – uvádějte dosažené vzdělání chronologicky od nejnovějšího včetně časových údajů, oborů školy, získaných titulů i škol nedokončených nebo právě probíhajících. Také je vhodné uvádět studijní pobyty. Základní škola se uvádět nemusí.  Zaměstnání a praxe – výpis pracovních zkušeností včetně brigád a praxí. Je vhodné uvádět odpovědnosti a kompetence z minulých pozic, rovněž jaké znalosti a zkušenosti jste získali (práce v týmu, s lidmi, analytické schopnosti apod.)

4 Obsah životopisu II.  Jazyky – znalost jazyků a úroveň jakou je ovládate. Ideální je využití společného evropského referenčního rámce pro jazyky (A1,A2, B2, atd.). Lze také použít stupnici pasivní, slovem a písmem, aktivní komunikace, odborná terminologie.  Dovednosti a znalosti – zde uvádějte různé absolvované kurzy a školení, znalost s programy PC, řidičské oprávnění a různé další schopnosti či zájmy relevantní k nabízené pozici.  Životopis nezapomeňte ukončit vlastnoručním podpisem a aktuálním datem ( někdy se přikládá i fotografie)

5 Ú koly a odkazy  Vytvořte svůj vlastní životopis k získaní vysněné práce.  http://europass.cedefop.europa.eu/cs/resources/european- language-levels-cefr http://europass.cedefop.europa.eu/cs/resources/european- language-levels-cefr  http://www.europass.cz/co-je-europass/zivotopis/


Stáhnout ppt "ŽIVOTOPIS Životopis či také Curriculum vitae je strukturovaný a přehledný popis získaných pracovních a akademických zkušenosti. Obsahuje základní osobní."

Podobné prezentace


Reklamy Google