Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.25_Zasady_spolecenskeho_chovani.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Advertisements

Nakupování VY_32_INOVACE_3A_18 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 3A Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
OSOBNÍ HYGIENA VY_32_INOVACE_5A_08 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 Člověk a jeho svět Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.35_Lidské_výrobky.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registra č ní č íslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.1 Škola, třída Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_V_RESTAURACI_PREZENTA CE_11 Název školyStřední škola.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.13_Vyprávění Datum:
JAK PROPAST MACOCHA DOSTALA SVÉ JMÉNO
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Autor: Mgr.Lenka Preisová
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.2.Bal.24_Kratke_a_dlouhe_samohlasky.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.06_Zdravá_a_nezdravá_výživa.
Autor: Mgr. Radana Marelová
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.36_Volný_čas Datum:
Sada 3A Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Poznáš, kolik je právě hodin?
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.2.Bal.23_Slovo_a_slabika.
Ruský obrázkový slovník VII Oblečení − одежда
Anotace: Prezentace je určena pro 1. ročník k vyvození hlásky C.
Zvířata v zimě VY_52_INOVACE_07 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
MEZILIDSKÁ KOMUNIKACE II.
Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.04_Režim_dne Datum:  
Autor: Mgr. Radana Marelová
PRŮMYSLOVÁ REVOLUCE A JEJÍ DŮSLEDKY
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.20_Skola_a_trida Datum:
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.24_Kultura_a_umeni.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.2.Bal.30_Podstatna_jmena.
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
Květiny VY_52_INOVACE_08 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.21_Etapy_lidskeho_zivota.
Směrování černobílých obrázků VY_32_INOVACE_4C_08
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.16_Povolání Datum:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.17_Báseň Datum: 25.
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_SPOLEČENSKÉ_CHOVÁNÍ Výchova.
Hra ke zopakování či procvičení učiva:
Pravidla slušného chování
POVOLÁNÍ I. VY_32_INOVACE_3A_02 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
ČTVERCOVÁ SÍŤ Autorem materiálu a všech jeho částí, není - li uvedeno jinak, je RNDr.Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.15_Popis Datum: 13.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_Člověk a jeho zdraví TÉMA:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.33_Hmyz Datum: 3.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.08_Lidské_tělo Datum:
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_06_Hra 3 TEMA: Hra 3
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
VY_32_INOVACE_36_CJ_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.2.Bal.27_Souhlasky_tvrde.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.16_Hádanky_a_křížovky.
Ruský obrázkový slovník XIX Místnosti – комнату
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
ŠKOLNÍ ŘÁD JAKO ŽÁCI ČTVRTÉHO ROČNÍKU BYCHOM UŽ MĚLI VĚDĚT , JAK SE VE ŠKOLE A MIMO ŠKOLU CHOVAT ZOPAKUJEME SI ZÁSADY SPRÁVNÉHO CHOVÁNÍ.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.2.Bal.20_druhy_vet_rozkazovaci_a_praci.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Jitka Nacházelová, DiS. Název materiálu: VY_32_INOVACE_01.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.08_Význam_slov Datum:
AUTOR: Mgr. Marie Benabdelmalek NÁZEV: VY_32_INOVACE_2A_20
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.26_Cas Datum: 12.
Sada 3A Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.25_Zasady_spolecenskeho_chovani Datum: 11. 9. 2013 Ročník: druhý Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Zásady společenského chování Číslo operačního programu: CZ.1.07/1.4.00/21.3489 Název projektu: UČÍME SE S RADOSTÍ Anotace: Výukový materiál slouží žákům druhého ročníku k procvičování pravidel základního společenského chování. Žáci určují, jak se má chovat mladší člověk ke staršímu, muž k ženě nebo dítě k dospělému. Posuzují chování při stolování, v kině nebo v divadle a vybírají z nabídky vhodné oblečení.

ZÁSADY SPOLEČENSKÉHO CHOVÁNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Balejová.

Nejprve si přečti článek a vyprávěj. V každé společnosti se musíme umět chovat. Už víte, jak je to ve škole, co tam můžete dělat a co ne. Ale jak se chovat třeba v restauraci, v autobusu nebo v divadle? Všude musíme dodržovat určitá pravidla. Lidé by se k sobě měli chovat slušně a ohleduplně. Zdravení a děkování je už samozřejmostí. Ale někdy musíme udělat i něco navíc. Zkuste o tom přemýšlet a vyprávět, na co jste přišli.

Ke správným větám přiřaď usměvavého smajlíka, k nesprávným zamračeného. V autobusu pustím sednout staršího člověka. Po obědě pořádně olížu nůž. V divadle do řady vstupuji zády k sedícím. Neskáču dospělým lidem do řeči. V kině si tiše povídám s kamarádem. Babičce podržím dveře a pustím ji do místnosti. Při jídle nemlaskám a neopírám se lokty o stůl. Na koncert si vezmu sáček s bonbóny.

Vyber správnou odpověď a zakroužkuj ji. mladší člověk. První má při setkání pozdravit starší člověk. odcházející člověk. Do dveří nejdříve vstupuje přicházející člověk. žena muži. V restauraci odsune židli a nabídne místo muž ženě. lžící. Bramborovou kaši s játry jíme vidličkou a nožem. podáme. Spadlý předmět dospělému člověku schováme.

Vyber vhodné oblečení na divadelní představení a vlož ho do skříně.

Vylušti křížovku a dozvíš se, jaké ještě musí být oblečení, které si vezmeš na společenskou akci. cibulová zelenina Vinnetou byl……. co svítí na obloze podobné slovo ke slovu silný obráceně – opak slova nízké

Následuje řešení:

Ke správným větám přiřaď usměvavého smajlíka, k nesprávným zamračeného. V autobusu pustím sednout staršího člověka. Po obědě pořádně olížu nůž. V divadle do řady vstupuji zády k sedícím. Neskáču dospělým lidem do řeči. V kině si tiše povídám s kamarádem. Babičce podržím dveře a pustím ji do místnosti. Při jídle nemlaskám a neopírám se lokty o stůl. Na koncert si vezmu sáček s bonbóny.

Vyber správnou odpověď a zakroužkuj ji. mladší člověk. První má při setkání pozdravit starší člověk. odcházející člověk. Do dveří nejdříve vstupuje přicházející člověk. žena muži. V restauraci odsune židli a nabídne místo muž ženě. lžící. Bramborovou kaši s játry jíme vidličkou a nožem. podáme. Spadlý předmět dospělému člověku schováme.

Vyber vhodné oblečení na divadelní představení a vlož ho do skříně.

Vylušti křížovku a dozvíš se, jaké ještě musí být oblečení, které si vezmeš na společenskou akci. Č E S N K I D Á L U C T Ý É O Y V cibulová zelenina Vinnetou byl……. co svítí na obloze podobné slovo ke slovu silný obráceně – opak slova nízké

Zdroje: Uveřejněné odkazy [cit. 2013-09-11]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: Muž v obleku http://www.clker.com/clipart-2427.html Žena v zeleném http://www.clker.com/clipart-13047.html Reflektor 1 http://www.clker.com/clipart-spot-light.html Reflektor 2 http://www.clker.com/clipart-disco-light-purple.html Závěs http://www.clker.com/clipart-purple-right-side-curtain.html dítě http://www.clker.com/clipart-standing-kid-cartoon.html dítě2 http://www.clker.com/clipart-kid-wearing-cap-1.html dítě 3 http://www.clker.com/clipart-jumping-girl.html dítě 4 http://www.clker.com/clipart-girl-wearing-polka-dot-dress.html učitelka http://www.clker.com/clipart-woman-cartoon.html dítě 5 http://www.clker.com/clipart-girl-jumping-upside-down.html Autobus http://www.clker.com/clipart-autobusorange.html babička http://www.clker.com/clipart-granny.html plavky http://www.clker.com/clipart-bikini.html Bota s podpatkem http://www.clker.com/clipart-26405.html tenisky http://www.clker.com/clipart-4222.html šaty http://www.clker.com/clipart--950s-dress.html sukně http://www.clker.com/clipart-skirt.html kravata http://www.clker.com/clipart-necktie.html oblek http://www.clker.com/clipart-wedding-suit.html tričko http://www.clker.com/clipart-jesus-is-king.html kraťasy http://www.clker.com/clipart-swim-shorts.html Skříň http://www.clker.com/clipart-28935.html Zamračený http://www.clker.com/clipart-glassy-smiley-emoticon-14.html Usměvavý http://www.clker.com/clipart-glassy-smiley-emoticon-10.html © Mgr. Pavla Balejová 2013