Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zvířata v zimě VY_52_INOVACE_07 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zvířata v zimě VY_52_INOVACE_07 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/"— Transkript prezentace:

1 Zvířata v zimě VY_52_INOVACE_07 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1101
Sada 2 Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny

2 Identifikátor materiálu: V
Identifikátor materiálu: V./2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd, 07 Anotace Žáci procvičují učivo: Zvířata v zimě. Úvodní pracovní list je určen k opakování chování zvířat v zimě a nutnosti jejich přikrmování. Další tři pracovní listy jsou určeny k procvičení probíraných pojmů – žáci k jednotlivým obrázkům přesouvají popisky. Dále žáci určují vhodné krmivo k přikrmování zvěře – název krmiva vkládají do správného rámečku. V poslední části žáci vybírají pravdivé výroky a přesouvají je do rámečku. Pod správnou odpovědí je „smajlík“. Po dokončení každého úkolu si žáci mohou pustit „potlesk“. Autor Období vytvoření materiálu Mgr. M. Fixová Říjen 2011 Speciální vzdělávací potřeby ADHD, dyslexie, dysgrafie, dyskalkulie, Autismus, MP Vzdělávací obor Člověk a jeho svět Druh učebního materiálu Interaktivní DUM Druh interaktivity Využití interaktivní tabule a práce s PC Cílová skupina  Žák - se středně těžkým mentálním postižením Stupeň a typ vzdělávání Základní škola speciální – 1. stupeň Typická věková skupina 6 – 11 let/ 1. – 6. ročník

3

4 Vlož popisky do obrázku.
KRMELEC SRNA SENO SRNEC PTÁCI ZAJÍC ZRNO KRMÍTKO MRKEV Řekni, co vidíš na obrázku.

5 Vlož popisky do obrázku.
V zimě musíme zvířatům a ptákům pomáhat. Krmíme je. Krmení se dává do krmelců nebo sype do zásypů. Krmelce a zásypy kontrolují myslivci. Krmítka pro ptáky můžeme mít i v okolí našeho bydliště a pravidelně je musíme kontrolovat a doplňovat. STROMY KRMELEC SRNEC MYSLIVEC BAŽANT ZAJÍCI Řekni, co vidíš na obrázku. Vlož popisky do obrázku.

6 Vlož popisky do obrázku.
KRMÍTKO ZRNO VRÁNA VRABCI STROM STROM DĚDA DĚTI Vlož popisky do obrázku.

7 Přesuň krmení. NE SENO KOSTI OBILÍ MRKEV ANO ŘEPA DORT

8 Myslivci kontrolují krmelce a zásypy.
Vlož správné výroky. Do krmelce dáváme seno. Zajíc má rád dorty. Zrní sypeme do krmítka. V zimě lidé zvířatům a ptákům pomáhají. Krmelce stavíme v lese. Myslivci kontrolují krmelce a zásypy.


Stáhnout ppt "Zvířata v zimě VY_52_INOVACE_07 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/"

Podobné prezentace


Reklamy Google