Předseda Správy státních hmotných rezerv

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2010 Ministerstvo financí září 2009.
Advertisements

Systém hospodářských opatření pro krizové stavy
Energetická legislativa Zákon č.406/2000 Sb.,o hospodaření energií Vyhláška 252/2001Sb., o způsobu výkupu elektřiny z obnovitelných zdrojů a KVET Liberec.
ZAJIŠTĚNÍ ENERGETICKÉ ENERGETICKÉ BEZPEČNOSTI ČR V OBLASTI DODÁVEK ROPY „součást přednáškového cyklu „ENERGETICKÁ BEZPEČNOST ČESKÉ REPUBLIKY“ Dr. Libor.
Aktualizace státní energetické koncepce a její dopady na MS kraj
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
Teplárenství a liberalizovaný trh s energiemi. České teplárenství Vývoj, současnost, perspektiva.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
Česká energetika na rozcestí Návrh nové Státní energetické koncepce České republiky s výhledem do roku 2050 Ing. Tomáš Hüner náměstek ministra Ministerstvo.
XXII. Seminář energetiků
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Ekonomický pokles a hospodaření českých obcí a měst Ekonomický pokles a hospodaření českých obcí a měst Ing. Ivan Černý předseda Finanční komise SMO ČR.
Možnosti rozvoje alternativních paliv v dopravě v České republice Praha
Použití CNG v dopravě Svaz dopravy 5. března 2009 Ing. Jan Zaplatílek.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2014.
EKONOMICKÉ NÁSTROJE V NOVÉM ZÁKONĚ O OCHRANĚ OVZDUŠÍ Seminář v Senátu PČR „Návrh nového zákona o ochraně ovzduší“ 16. února 2010 Odbor ochrany ovzduší.
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
ministr průmyslu a obchodu
1 Přehled situace, dopad změn pro rok 2009 na odběratele, cenové srovnání dostupných evropských zemí Zdeněk K Á N S K Ý ENA s.r.o. listopad 2008
Rámec financování výzkumu a vývoje v České republice a OP VaVpI (k 28. červnu 2007) Dr. Marek Blažka Sekretář Rady pro výzkum a vývoj.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Změna Státní energetické koncepce a priority České republiky k zajištění bezpečnosti zásobování elektřinou Ing. Tomáš H ü n e r náměstek ministra © 2008.
1 Brno, Ing. Petr Fajmon Dopady liberalizace a legislativních změn na JMP,a.s.
1 Cenová úroveň roku 2004, vývoj cen pro OZ Asociace Energetických Manažerů Partyzánská 7, Praha 7 Sdružení velkých spotřebitelů energie.
Národní inovační politika ČR na léta 2005–2010 F. Hronek, sekretariát Rady pro výzkum a vývoj Seminář „Inovační potenciál ČR a program EUREKA“
Současný stav a problematika plnění Státní energetické koncepce
Ing. Karel Tyll ředitel odboru státního rozpočtu 2. prosince 2010
XXI. Seminář energetiků Regulace v energetice. Podpora OZE a její vliv na cenu elektřiny. Cenová rozhodnutí na r Seminář Teplárny Otrokovice, a.
Energetická legislativa Příprava zákona o výkupu energie z obnovitelných zdrojů a kogenerace Poděbrady 19. března 2003 Ing. Miroslav DOSTÁL Česká energetická.
Informace z oblasti výzkumu (Předsednictvo RVŠ, ) Tomáš Opatrný.
1 Krizové řízení Seminář. Správa státních hmotných rezerv ústředním orgánem státní správy v oblastech hospodářských opatření pro krizové stavy a státních.
Příprava změn zákona č. 458/2000 Sb. v oblasti plynárenství Ing. Jan Zaplatílek Odbor plynárenství a kapalných paliv Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Ostrava Obnovitelné zdroje energie Ing. Jaroslav Kubín Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Tel.:
10.listopadu 2003ČEA, Ing.Josef Bubeník Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepelné energie z obnovitelných zdrojů energie.
1 Cenová úroveň roku 2003, vývoj cen pro OZ 1. a 2. etapy otevírání trhu, problematika LDS – stručné shrnutí a úvod dalšího bloku Asociace Energetických.
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006.
Názor průmyslového spotřebitele na Státní energetickou politiku K.Šimeček - SVSE Seminář AEM,Poděbrady 3/2003.
Ing. Josef Karafiát, CSc. ORTEP s.r.o.
1 Aktualizovaná SEK a prosazení zásad SEK do energetické legislativy ČR Česká energetika v kontextu energetiky Evropské unie Konference AEM – Poděbrady.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Financování kapitol státního rozpočtu II
PROČ SE NÁS NEDOTKLA KRIZE DODÁVEK PLYNU PŘES UKRAJINU
Energetické využívání v ČR, pozice MŽP a jak vlastně dál?? Jaromír Manhart Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí STEO seminář: Odpady 2015 a jak.
Správa státních hmotných rezerv ČR, ústředí: Šeříková 616/1, Praha 5–Malá Strana, ŽOFÍNSKÉ FÓRUM - Praha,18.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 30. listopadu 2015.
Žofínské fórum Co ohrožuje energetickou bezpečnost ČR? Priorita – bezpečnost dodávek 18. února 2016.
Centrální zásobování teplem Kulatý stůl Hospodářská komora ČR Ing. Pavel Bartoš viceprezident HK ČR , Praha.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Sekce energetiky Odbor energetické účinnosti a úspor Energetická účinnost – financování 11 Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a.
Financování bezbariérových úprav chodníků a cyklistických stezek Seminář SMO ČR, SFDI a ČKAIT Praha, 9. září 2014 Ing. Karel Havlíček.
Energetická politika Mgr. Oldřich Hájek. Specifika energetické politiky Hybridní povaha politiky Hybridní povaha politiky Ve smlouvě o EU i o EHS není.
Perspektiva vysokoprocentních biopaliv v ČR Ing. Martin Kubů, 10_2015.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok Obecný úvod  Návrh státního rozpočtu na rok 2013 kapitoly 335 – Ministerstvo zdravotnictví je předkládán.
Analýza možností využití institutu centrálního zadavatele v rámci jednotlivých resortů Přednášející: Ing. Pavel Brož.
1 ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  42 členů  cíle:  prosazuje prostředí vhodné pro rozvoj leasingu, úvěrů a factoringu  těžištěm je financování.
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Kalamitní situace - opatření
VLIV ZÁKONA O ROZPOČTOVÉ ODPOVĚDNOSTI NA ZADLUŽOVÁNÍ OBCÍ
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
zřízen Upraven : - zákonem č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích - zákon č. 406/2000.
Porada ekonomů PO dne Informace oddělení rozpočtu a financování
Ropné hmotné rezervy očima laika , PETROLsummit, PRAHA
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Trendy rozpočtu Ministerstva obrany
Návrh rozpočtu kapitoly MŠMT na rok 2019 v Kč ve stavu projednaném vládou dne bez podílu výdajů od EU   Vládní návrh rozpočtu MŠMT na rok.
Spotřební a energetické daně
Problematika typových plánů
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2019
Poskytování sociálních služeb a ekonomika církevních nestátních neziskových organizací Konference APSS Praha,
Transkript prezentace:

Předseda Správy státních hmotných rezerv „Jak dál v oblasti nouzových zásob ropy a ropných produktů do roku 2030“ Ing. Pavel Švagr, CSc. Předseda Správy státních hmotných rezerv Správa státních hmotných rezerv ČR, ústředí: Šeříková 616/1, 150 85 Praha 5–Malá Strana, e-mail: posta@sshr.cz, www.sshr.cz

stav nouzových zásob 91,72 dní PČDD PETROL SUMMIT červenec 2016: stav nouzových zásob 91,72 dní PČDD říjen 2017: stav nouzových zásob 85 dní PČDD !!!!!!! ČAS ROZHODNOUT !!!!!!! ROPA ROPNÉ PRODUKTY Debata o pořízení nouzových zásob ropy a ropných produktů probíhá od roku 2012 usnesením BRS č.8 z 18.6.2012.

Zákon č. 97/1993 Sb., o působnosti SSHR Legislativa Nouzové zásoby = státní hmotné rezervy Definuje postavení SSHR Zákon č. 97/1993 Sb., o působnosti SSHR Povinnost udržovat minimální zásoby ropy/rop. produktů Min. 90 dnů průměrného denního čistého dovozu referenčního roku Směrnice Rady 2009/119 ES Nouzové zásoby jsou státní hmotné rezervy

Zákon č. 189/1999 Sb., o nouzových zásobách ropy Výtah ze zákona : Stav ropné nouze vyhlašuje vláda nařízením. Vláda je oprávněna stanovit regulační opatření pro čerpání zásob ropy a ropných produktů u rozhodujících dodavatelů, zavést přídělový systém, nebo dočasně omezit nebo zakázat vývozy ropy a ropných produktů. Za stavu ropné nouze mohou být nouzové zásoby použity pouze se souhlasem vlády, která současně stanoví termín zpětného doplnění použitých zásob. Návrh na použití nouzových zásob předkládá vládě předseda Správy. V době hrozícího stavu ropné nouze, za stavu ropné nouze jsou dovozci, zpracovatelé, skladovatelé, ochraňovatelé a distributoři ropy a ropných produktů a subjekty, ktreé na území České republiky provádějí dobývání ložisek ropy, povinni předávat SSHR relevantní informace. SSHR je jediným ústředním správcem zásob v České republice a zajišťuje vytváření, udržování a použití nouzových zásob. Nouzové zásoby jsou státní hmotné rezervy

Koncepční dokumenty Evropská strategie energetické bezpečnosti Státní energetická koncepce Strategie SSHR pro oblast nouzových zásob ropy a ropných produktů do roku 2030 Schválena vládou ČR dne 18.5.2015: „… Zajistit i po změně metodiky EU ohledně výpočtu nouzových zásob ropy a ropných produktů jejich udržení nad úrovní 90 dnů čistých dovozů s perspektivním výhledem zvyšování úrovně těchto zásob až na 120 dnů čistých dovozů v závislosti na ekonomických možnostech státu. … Strategická koncepce NATO 2010 Bezpečnostní strategie ČR 2015 V rámci sortimentu nouzových zásob zajišťovat vhodný poměr mezi ropou a ropnými produkty, u ropy v rámci postupného navýšení objemu nouzových zásob až do výše 120 dnů postupně vytvořit i podíl zásob lehkých rop vhodných pro zpracování v rafinerii Kralupy nad Vltavou. “

Stav dle legislativy Definováno v zákoně 189/1999 Sb. + Směrnice Rady 2009/119 ES 90 dnů průměrného denního čistého dovozu referenčního roku 1/3 musí tvořit jeden nebo více ropných produktů Evropská ani česká legislativa neurčuje strukturu zásob jednotlivých ropných produktů ani výši jejich podílu na celkové skladbě.

Nouzové zásoby ropy průměrného denního čistého dovozu – výběr zemí Stav k září 2017 – zdroj Eurostat statistic

Ropná bezpečnost v EU Evropské země dovážejí cca 50% své celkové spotřeby surovin pro výrobu energií. 90% závislost na dovozu ropy

Současný stav ROPNÉ PRODUKTY ROPA ČR téměř bez vlastních zdrojů ropy Závislost na dovozu - Rusko 56%, Ázerbájdžán 33%, Kazachstán 10%.. Za 1. pololetí roku 2017 dovoz v celkovém množství 3,9 mil. tun Roční zpracování ropy v ČR v předchozích letech 7-8 mil. tun. Litvínov – ruská ropa REB Kralupy nad Vltavou – lehká ropa AZERI ROPNÉ PRODUKTY Spotřeba nafty motorové (NM) a benzinu automobilového (BA) je v ČR cca 6,4 mil. tun ročně. Ropa zpracovaná v tuzemských rafinériích: cca 80% spotřeby NM = 40% rafin. výstupu 75% spotřeby BA = 20% celkového výstupu Dovoz ropy do ČR za 1. pololetí roku 2016 se uskutečnil v celkovém množství 2 524,8 tis. tun (pokles o 32,3 % v porovnání s rokem 2015) s celkovou hodnotou 17,3 mld. Kč (pokles o 57,1 % proti stejnému období roku 2015). Převážně ropovody Družba (48,3 %) a IKL (51,7 %), Zdroj MPO – Zpráva o vývoji en. sektoru v oblasti ropy a rop. produktů

Výše a skladba nouzových zásob k září 2017

CÍLOVÝ STAV = SEK Nákupy v závislosti na skladovacích kapacitách 120 dnů průměrného denního čistého dovozu Potřeba celkem 500 tis. tun ropy a ropných Cca 6 mld. Kč (dle aktuálních cen) 13 let do 2030 náklady Do kdy? model Systém financování – beze změn Nákupy v závislosti na skladovacích kapacitách Ropa: 160 tis. tun Rop. produkty: 340 tis. tun Struktura – poměr 50:50 (+/- 5%) Rozhodnutí o struktuře/času ovlivňuje strategii rozvoje MERO/ČEPRO po roce 2020

Cílový stav Krátkodobě Dlouhodobě 2018+ 2020+ Minimální zásoba 97 dní PČDD 90 dní + 3(4) dny pro běžnou obměnu + 4 (3) dny rezerva pro řešení mimořádné události Krátkodobě 2018+ Neklesnout pod 97 dní PČDD Každoročně zajistit navýšení zásob o 1-2 dny PČDD dle aktuálních finančních možností a ekonomiky/spotřeby Růst ekonomiky = růst spotřeby = dopad na rozpočet PČDD Roční odhad nákladů 300 mil. Kč ročně + cca 20 mil Kč. na ochraňování za rok Dlouhodobě 2020+ S ohledem na citlivost tohoto sektoru je nutné pravidelné testovaní tohoto modelu spotřeby ropy a rop. produktů v 3-letém cyklu (první rok 2020)

R O P A PRVNÍ KROK… + 5 DNÍ PČDD R O P N É ROK 2017 = 85 DNŮ PČDD Nákup 80 tis. tun sladké ropy – chybí 0 dopad na veřejné finance Skladovaní u MERA na paušální smlouvu Zpracovaní v Kralupech nad Vltavou Stále příznivá cena sladké ropy Spektrum krizových situací je mnohem širší (nafta do tanků) + 50 mil. Kč na ochraňování ročně požadavek na MF R O P A ROK 2017 = 85 DNŮ PČDD Aktuální stav 90,5 dne – povinnost SSHR informovat V roce 2016 předlůožen vládě materiál na nákup ropy -> neschváleno, projednání BRS -> vládní seminář ROK 2017 -> NÁKUP 80 tis. tun lehké ropy za cca 1 000 mil. Kč -> zvýšení o 4 dny průměrného denního čistého dovozu Výhoda: - Paušální smlouva s MERO = nulový dopad na rozpočet potřeba navýšení rozpočtu SSHR (v případě pořízení ropných produktů nutnost navýšení rozpočtu SSHR o 50 mil. Kč/ročně na ochraňování - doplnění volné skladovací kapacity u společnosti MERO ČR Příznivá cena komodity na trhu Lehká ropa pro rafinérii Kralupy nad Vltavou OD ROKU 2018 -> NÁKUP ropných produktů -> ročně cca 20-30 tis. tun za cca 300 mil. Kč -> zvýšení o 1-2 dny průměrného denního čistého dovozu za rok MAX. NÁKLADY 50 MIL. USD P R O D U K T Y R O P N É

DRUHÝ KROK… + 7 DNÍ PČDD DO ROKU 2020 Nákup produktů – zejména NM, BA Hodnota max. 300 mil. Kč za rok Náklady na ochraňování + 20 mil. Kč za rok Potřeba navýšit rozpočet kapitoly SSHR Na konci roku 2019 minimální nouzová zásoba 97 dní PČDD Nastupuje Dlouhodobá strategie 2020+

PETROL SUMMIT DĚKUJI ZA POZORNOST Správa státních hmotných rezerv ČR, ústředí: Šeříková 616/1, 150 85 Praha 5–Malá Strana, e-mail: posta@sshr.cz, www.sshr.cz