Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_2_12_20 Stav počítače   Patří do spuštění počítače spuštění programu Kreslení? Je třeba pro vypnutí počítače vypnout spuštěné.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Klávesové zkratky pro práci s okny
Advertisements

Pracovní plocha Pracovní plocha : Tlačítko start
Počítačové viry.
Počítač – základní ovládání Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_pocitac_ovladani Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Windows 8 ZMVS. Windows 8 Nové 3D uživatelské rozhraní s kódovým názvem Wind. Nové uživatelské rozhraní bude požadovat minimálně 170MB video paměti a.
Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy,
RISK Informatika I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michal Kapoun. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Martin Adam Švadlenka. Úvod Téma Desková aplikace Zadání Vytvořit funkční deskovou aplikaci, která by dokázala spustit hru Lodě, podobnou těm které známe.
Anotace Žák dokáže řádně zapnout, vypnou počítač, odhlásit uživatele Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže řádně zapnout a vypnout počítač.
GarageBand_1 Ing . Irena Uluçay.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
Zapínáme PC. Spouštíme aplikace pomocí kláves.
W w w. n e s s. c o m eLiška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7)
Operační systémy.
Ovládání prezenčního systému Auly. Ovládání pomocí touch panelu Celý prezentační systém se ovládá pomocí dotykového displeje (touch panelu) viz.foto.
OPERAČNÍ SYSTÉM WINDOWS
NázevWindows – práce v oknech a nastavení Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
VY_III/2_INOVACE_32_Hlavní panel a nabídka Start Hlavní panel a nabídka Start Miroslav Kaňok.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.17 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě OS WIN 7, 1. část Typ: DUM - kombinovaný Předmět: ICT.
1. Je potřeba nastavit bootování primárně z vaší DVD mechaniky, jinak by se vám nespustil instalační průvodce z DVD. Jakmile proběhne bootování, stiskněte.
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Na hlavním panelu najdeme nejdůležitější tlačítko v počítači – START. Pomocí nabídky START spouštíme programy, aplikace a hry, spravujeme a vypínáme.
Photo Booth Ing. Irena Ulu ç ay. Photo Booth Aplikace, kterou lze skvěle využít pro zaplnění volného času a zábavu Můžeme zde rychle pořizovat snímky.
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Popis klávesnice. Typy připojení klávesnic: Konektor DIN Jde o stejný konektor, který se používal k přenosu zvuku před příchodem konektorů Jack. Toto.
Základní pojmy v informatice –II.
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Pracovní prostředí počítače
Identifikátor materiálu: EU
aneb problém téměř neřešitelný !
MS WINDOWS Plocha. Plocha  Deska pracovního stolu  Výchozí bod pro práci s PC  Na každém počítači může vypadat různě  Uživatel si ji může sám upravovat.
Operační systémy Název a adresa školy
Vzdálená správa Tomáš Kalný.
Ovládací panely Uživatelské účty II. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie MS Word 2010 Word - spuštění programu VY_32_INOVACE_01 Sada 10 Základní.
Tlačítko START Pro žáky šestého ročníku předmětu Informatika.
Základy práce s OS Windows
Ivana Topolová VŠE v Praze
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Základní nastavení systému
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 kopírování a vkládání
GORDIC ® spol. s r. o. Prvotní spuštění aplikace Gordic DSO - ISDSlite Nástroje pro snadnou správu Datových zpráv z Informačního systému Datových schránek.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV8 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Nastavení systému Windows - pokračování (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Název školy Střední škola hotelová aslužeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název DUMuINF S.
PLC Sekvenční logika. RS Klopný obvod (paměť)  Přivedením log. 0 na vstup S (set) se nastaví Q = 1  Q zůstane 1 i po změně vstupu S na log.1 (pamatuje.
Informační a komunikační technologie 11. WIN - pracovní plocha Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Freeware Shareware Demoverze Public domain
Služby Windows Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Spuštění programu ve windows
Správce úloh = systémový nástroj Windows, pomocí kterého máte jednak možnost zobrazit spuštěné aplikace a procesory a ukončovat je -Dále jsou zde spuštěny.
Zapnutí a vypnutí počítače
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 19– AUTOMATICKÝ CHOD PREZENTACE. Název školy:
Přepínání mezi programy
VY_32_INOVACE_18_Vypnutí_a_odhlášení
Instalace klienta Instalace klienta se provádí, pokud zakoupíte licenci na program klient (za každý další nainstalovaný program se platí) či pokud změníte.
Animace v aplikaci PowerPoint 2007
Pracovní prostředí počítače
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII.
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_3_13_20 Vložení I.   Najdi záložku „vložení“. Vlož libovolný obrázek. Nastav jeho výšku na 5cm. Uprav ho tak, aby s ním.
(nabídka kreslících nástrojů)
Kofigurace & napájení Windows
Tlačítka pro zavírání a změnu velikosti
Operační systémy.
chkdsk , systeminfo, subst, shutdown
Transkript prezentace:

Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_2_12_20 Stav počítače   Patří do spuštění počítače spuštění programu Kreslení? Je třeba pro vypnutí počítače vypnout spuštěné programy? Je možné se spuštěním počítače spustit aktualizace programů? Co je hibernace a jak ji spustíme? Co je řízený a tvrdý restart? Najdi v nabídce start vypnutí systému. Najdi na casu tlačítko start a restart. Najdi a spusť Správce úloh.

CTRL+ALT+DEL – v nabídce vybrat Správce úloh Start obvykle výrazné velké tlačítko, restart naopak malé tlačítko, někdy dostupné pouze tenkým hrotem. Obvykle na ploše/liště vlevo dole. Řízený restart umožní vypnout bezpečně programy či uložit práci. Tvrdý restart se využívá pouze v naprosto neřešitelném zablokování počítače. Hibernace je proces, kde je počítač vypnutý, ale po jeho zapnutí dojde k vyvolání programů, které jsme před spuštěním hibernace neukončili. Ano, lze to ovlivnit v jejich nastavení. Většinu ano. Neplatí pro programy, které automaticky fungují na pozadí jako například antivir apod. Ty se spouštějí i vypínají se systémem. Ne, pokud si to uživatel sám nenastaví.   Stav počítače VY_32_INOVACE_4_2_12_20 Řešení

Nápověda VY_32_INOVACE_4_2_12_20 Stav počítače   Patří do spuštění počítače spuštění programu Kreslení? Je třeba pro vypnutí počítače vypnout spuštěné programy? Je možné se spuštěním počítače spustit aktualizace programů? Co je hibernace a jak ji spustíme? Co je řízený a tvrdý restart? Najdi v nabídce start vypnutí systému. Najdi na casu tlačítko start a restart. Najdi a spusť Správce úloh.