Příprava studijního programu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Advertisements

Akreditace studijních programů v kombinované a distanční formě DISTANČNÍ MINIMUM DISTANČNÍ MINIMUM (kurz) Akreditace v DiV Modul č. 5: Akreditace v DiV.
1. Vstup do pilotního projektu RVP GV
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
Dozorčí rady pracovišť AV ČR z pohledu právního setkání předsedů a místopředsedů DR 25. dubna 2007.
Dlouhodobé záměry, výroční zprávy a hodnocení činnosti F. Ježek Komise pro strategie a rozvoj 15. června 2006.
Specializační vzdělávání na lékařských fakultách Pavel Dlouhý.
Sněm RVŠ, květen 05Projekt "Hodnocení kvality vysokých škol" 1 Projekt „Hodnocení kvality vysokých škol“ Sněm RVŠ Praha, květen 2005.
IP národní: Zajišťování a hodnocení kvality v systému terciárního vzdělávání Hlavní garant: Prof. Ing. Karel Rais, CSc., MBA Zahájení realizace projektu:
Studie iniciované zkoušejícím (GSK supported clinical or experimental studies) MUDr. Veronika Bártová GlaxoSmithKline.
Rámec kvalifikací VŠ vzdělávání Tomáš Fliegl, Odbor VŠ, MŠMT
Komise pro strategii a rozvoj - Strategický rámec VŠ politiky / shrnutí Inovační strategie (+analýza) / shrnutí doc. Kebo - Pracovní návrh VZ zákona.
Kvalita ve vzdělávání. Co je to kvalita? Kvalitou (vzdělávacích procesů, vzdělávacích institucí, vzdělávací soustavy) se rozumí žádoucí (optimální) úroveň.
Diplomový seminář září 2014.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Rada VŠ - Komise pro přípravu učitelů řešení problematiky strukturovaného studia učitelství - šetření na vysokých školách.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Pracovní skupina ČAS Soudní znalci
Zpráva o činnosti RVŠ zasedání akademického senátu LF MU, Rada VŠ ve stálém zasedání Martin Pešl.
Návrh struktury personálního spisu
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Novela zákona o elektronickém podpisu Předmět úpravy novely zákona Obsah prezentace  Dosažení kompatibility se Směrnicí 1999/93/ES:  uznávání.
P RVŠ1 Zhodnocení činnosti Předsednictva RVŠ v r
1 Rozhodování o vysokých školách MVD023K Rozhodovací procesy na úrovni vysokých škol.
Seminář k ukončování projektů FS Státní fond životního prostředí ČR Praha,
Novinky ve specializačním vzdělávání
Akreditace studijních programů v kombinované a distanční formě DIV PROFESIONÁLNĚ Mgr. Irena Hoblíková Centrum distančního vzdělávání Univerzita Palackého.
Novela VŠ zákona - jednání komisí RVŠ a MŠMT Pavel Popela, Marek Hodulík KpSaR a LK RVŠ 9. zasedání P RVŠ, 17. ledna 2013.
Novela VŠ zákona - shrnutí Marek Hodulík, Jakub Fischer, Pavel Popela P RVŠ, 16. dubna 2015.
Za akademický rok 2013/2014 Hana Kolářová proděkanka LF UP.
Novela VŠ zákona - jednání komisí RVŠ a MŠMT Jakub Fischer, Pavel Popela, Marek Hodulík 4. sněm Rady VŠ, 21. února 2013.
IS AKROS 2 Mgr. Jiří Blažek Mgr. Marek Trembacz © 2008 CIT OU.
Rada VŠ - poznámky Josef Stráský
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Seminář k problematice úpravy Stanov spolků dle nového občanského zákoníku Jihlava 31. března 2015.
Za akademický rok 2011/2012 prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc. proděkanka LF UP.
Za akademický rok 2012/2013 prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc. proděkanka LF UP.
CRR ČR – základní informace. 2 CRR ČR – základní informace Centrum pro regionální rozvoj ČR je: státní příspěvkovou organizací Ministerstva.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Setkání s doktorandy Setkání s doktorandy
1 Zajišťování kvality a vnitřní hodnocení kvality Praha, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha 1- Malá.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství a další aktuální témata Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Aktuální informace o přípravě KAP 22. března
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
1 Výsledky učení a novela zákona o VŠ seminář Impuls , AVU Tomáš Fliegl odbor vysokých škol, MŠMT.
Harmonizace studia na VOŠ aVŠ Výzva na jednotný vzdělávací systém Valérie Tóthová.
Publikace vydané RVDA Martina Smetanová.
Asociace ředitelů gymnázií ČR
Ostravská univerzita (1991 → )
Systém zajišťování kvality na UK
Činnost Národního akreditačního úřadu pro vysoké školství a akreditace
Praxe KS VOŠ JABOK + ETF UK
Zajištění kvality studijních programů
Vedoucí priority: Prof. RNDr Jaroslav Drobník
za akademický rok 2015/2016 Hana Kolářová proděkanka LF UP
Pilot ZUŠ „Podpora činnosti základního uměleckého školství
CRR ČR – základní informace
Legislativní pravidla vlády II - věcný záměr, návrh zákona
Program rozvoje Ústeckého kraje
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Pravidla a doporučené postupy pro vytváření studijních programů
Institucionální akreditace
Institucionální program
Seminář První zkušenosti s předkládáním a hodnocením žádostí o institucionální akreditaci Kvalita podkladových materiálů pro hodnocení žádostí o institucionální.
Zhodnocení prvních zkušeností, doporučení pro vysoké školy a hodnotitele Stanislav Labík Seminář: První zkušenosti s předkládáním a hodnocením žádostí.
Seminář První zkušenosti s předkládáním a hodnocením žádostí o institucionální akreditaci Kvalita podkladových materiálů pro hodnocení žádostí o institucionální.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Standardy studijních programů UK
Aplikovaná elektronika
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Příprava studijního programu www.cuni.cz – zaměstnanci – příprava SP

Návrh SP (v rámci IA pro OV) vychází z Metodického materiálu NAU pro přípravu a hodnocení žádosti o akreditaci SP projednán Radou pro vnitřní hodnocení stanoven OR č. 58/2017 „Návrh SP v rámci IA“ včetně specifických náležitostí + rozšíření SP náležitosti návrhu (formuláře): údaje vyžadované ZoVŠ (§44): popis SP, profil absolventa, stud. plán apod. údaje nezbytné pro realizace SP: charakteristika předmětů, údaje dále využitelné pro info o SP: charakteristika SP, profil absolventa formuláře pro návrh SP jsou užší verzí formulářů pro akreditaci SP na NAU - oranžově zbarvené kolonky návrh SP obsahuje dále průvodní dopis děkana (děkanů/ředitele ústavu) + zákl. info o návrhu - Vzor RUK návrh na jmenování garanta / členů OR další dokumenty: povolení regulačního orgánu, doklady o praxi, dohody o spolupráci

Žádost o akreditaci SP (NAU) bude podávána pro SP náležejících do OV mimo IA OV pro které UK nezíská IA SP se zahraniční VŠ SP s jinou institucí (mimo AV): VOŠ, ČHMÚ obsah je stanoven metodickým materiálem NAU shodný s návrhem SP nad rámec návrhu SP: sebehodnotící zpráva formuláře shodné s formuláři pro návrh SP + šedě zbarvené kolonky

Akreditační řád fakulta vyjadřuje se AS fa schválí VR fa (ústavu) návrh SP / (záměr podat) žádost o akreditaci SP vyjadřuje se AS fa schválí VR fa (ústavu) předkládá děkan fa (děkani/ředitel ústavu) Rada pro vnitřní hodnocení návrh SP projedná a udělí oprávnění uskutečňovat SP usnesení RVH – základní údaje o SP (záměr podat) žádost o akreditaci projedná a usnese se o postoupení na NAU Rektor předkládá žádost o akreditaci NAU přezkoumává usnesení RVH v případně neudělení oprávnění SP

Dokumenty pro přípravu SP Standardy studijního programu UK - OR 32/2017 vychází z Nařízení vlády č. 274/2016 Sb., o standardech pro akreditaci ve VŠ požadavky na SP: obsahové, personální, požadavky na tvůrčí činnost specifické požadavky: cizí jazyk, kombinovaná forma, JD/DD, změny v průběhu uskutečňování Pravidla a doporučené postupy pro vytváření SP na UK vychází z Doporučených postupů pro přípravu SP NAU definice studijního plánu a nových pojmů studijní program se specializacemi studijní program pro sdružené studium Metodická podpora přípravy SP průběžně upravováno definice základních pojmů: profil SP, souhrnná info k personálnímu zabezpečení příklady studijních plánů

Metodická podpora prosíme o připomínky, náměty a dotazy: úpravy pokynů pro vyplnění údajů doplnění metodické podpory přípravy SP v případě zájmu : nejčastěji kladené otázky odpovědi podněty k metodické podpoře: témata seminářů tematické návštěvy fakult kamila.klabalova@ruk.cuni.cz regulovaná povolání hana.mullerova@ruk.cuni.cz Informační systém petr.mikes@ruk.cuni.cz jiri.kucera@ruk.cuni.cz