TECHNIKA PRSA POHYBOVÝ CYKLUS POD HLADINOU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracovala: Lenka Danihelková 5.B
Advertisements

Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
DYNAMIKA HMOTNÉHO BODU
Základy Posilování popis
STEREOMETRIE Polohové úlohy – řezy těles 2 body v jedné stěně
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol.
OP Vzdělání pro konkurenceschopnost Moderní absolvent strojírenství Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
O B L I Č E J O B L I Č E J HLAVA TRUP DOLNÍ KONČETINA PAŽE NOHA HORNÍ KONČETINA KRK.
ZŠ Velké Pavlovice Nám. 9. května, Velké Pavlovice 2, ; IČO: ; tel: ;
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, p.o Tato prezentace.
DYNAMIKA HMOTNÉHO BODU HYBNOST
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, p.o. Tato prezentace.
Tato prezentace byla vytvořena
Ruce - paže VY_32_INOVACE_Čp z 1
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, p.o Tato prezentace.
ČLOVĚK – NAŠE TĚLO Pracovní listy
DYNAMIKA HMOTNÉHO BODU 3. NEWTONŮV POHYBOVÝ ZÁKON
ANALYTICKÁ GEOMETRIE VZÁJEMNÁ POLOHA KUŽELOSEČKY A PŘÍMKY Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo.
PARABOLA Mgr. Zdeňka Hudcová TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR.
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná.
Diagnostika plavecké úrovně a plavecké techniky
S V A L Y 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Hlava - oči Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, p.o Tato prezentace.
TATO PREZENTACE BYLA VYTVOŘENA V RÁMCI PROJEKTU: Z AOSTŘENO NA PŘÍRODU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Polohové konstrukční úlohy I – průnik rovin konstrukce průsečnice Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační.
OP Vzdělání pro konkurenceschopnost Moderní absolvent strojírenství Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Starty Účelem startu je zajistit podmínky pro maximálně rychlé zahájení běhu Obr.11.
Útočné herní dovednosti PhDr. Vladimír Süss, Ph.D. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Činnost na elektrických zařízeních.
PLAVÁNÍ V KONDIČNÍCH PROGRAMECH Lekce č. 26 Irena Čechovská Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky.
Plavání ve zdravotně orientovaných pohybových programech Lekce č. 27 Irena Čechovská, červen 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Ontogeneze motoriky Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
SPECIÁLNÍ PLAVECKÁ PRŮPRAVA PRO ZÁCHRANU TONOUCÍCH I. Lekce č. 23
Jak vytvořit jednoduchou vránu. Pomůcky:  Tvrdý černý papír A4  Zbytek červeného papíru  Bílou pastelku, obyčejnou tužku  Nůžky  Lepidlo  Šablona.
Správné držení těla obr.1. Při tomto postoji jsou nohy volně u sebe, kolena a kyčle nenásilně nataženy. Pánev je v takovém postavení, aby hmotnost trupu.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Skládání barev RGB Skládání barev.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 2. Vypracoval: Bc. Josef Dulínek
Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Gymnastika II. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem,
jemná motorika, koordinace ruky a oka
Plavání Jiří Vlk, 5.B Hluchák
TECHNIKA PRSA – ČINNOST HORNÍCH KONČETIN DÝCHÁNÍ
Učení, praktické aplikace principů učení
Okruh: Grafomotorická cvičení Učební materiál č. 6: Kde je?
Krajina kolem nás START: Hraniční přechod Hartava-Hrádek nad Nisou 21
STARTOVNÍ SKOK Z BLOKU Lekce č. 21
TECHNIKA MOTÝLEK – modifikace delfínového vlnění Lekce č. 20
TECHNIKA MOTÝLEK – delfínové vlnění Lekce č. 19
Zvládnutí jednoduchých cviků s krátkou tyčí pro správné držení těla.
Tato prezentace byla vytvořena
Vysoké učení technické v Brně
Vysoké učení technické v Brně
Grantový projekt „Moderní absolvent strojírenství“
ZVÍŘATA VE VODĚ, NA ZEMI A VE VZDUCHU
V soustavě souřadnic zobrazíme bod A.
Obor hodnot funkce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Yvonna Vančurová. Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Škola.
GRAFICKÉ ŘEŠENÍ SOUSTAVY ROVNIC
TECHNIKA ZNAK – poloha, činnost dolních končetin Lekce č. 15
Vybrané testy pro diagnostiku motorických schopností
TECHNIKA ZNAK – základní obrátka, „kotoulová˝ obrátka Lekce č. 18
LIDSKÉ TĚLO ANOTACE DATUM AUTOR JAZYK OČEKÁVANÝ VÝSTUP
TECHNIKA ZNAK – rotace, souhra Lekce č. 17
TECHNIKA KRAUL – poloha, činnost dolních končetin Lekce č. 5
ŘADY ZVÍŘAT KDO TAM (NE)PATŘÍ?.
ČLOVĚK – NAŠE TĚLO PODPORA PRO VÝUKU
TECHNIKA KRAUL – základní a kotoulová obrátka Lekce č. 9
TECHNIKA KRAUL – rotace, dýchání Lekce č. 7
LEKCE č. 12 PRSA TECHNIKA Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
Technika kraul – činnost horních končetin Lekce č. 6
Transkript prezentace:

TECHNIKA PRSA POHYBOVÝ CYKLUS POD HLADINOU Lekce č. 13 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.

ZÁKLADNÍ POJMY technika plaveckého způsobu prsa obrátka start pohybový cyklus pod vodou

Pravidla (FINA)- první cyklus po obrátce a po startu: pohyby HK současné a symetrické pohyby DK současné a symetrické při každém pohybovém cyklu musí hlava protnout hladinu vody- VÝJIMKOU JE JEDEN POHYBOVÝ CYKLUS PO STARTU A PO OBRÁTCE

CYKLUS POD VODOU : ROZLOŽENĚ V NEGATIVNÍ POLOZE SPLÝVÁNÍ I PO ZÁBĚRU PAŽÍ

POPIS cyklu pod vodou: - rozloženě = nejprve provede záběr HK k POPIS cyklu pod vodou: - rozloženě = nejprve provede záběr HK k tělu, do připažení,potom záběr DK - poloha plavce pod vodou je negativní = (aby se předčasně nevynořil na hladinu), předkloní hlavu a je spodní částí těla výš než trupem a hlavou - splývání = mimo první splývání po odraze, je i další po záběru paží

činnost paží pod vodou

přenos paží, záběr dolních končetin, vyplavání na hladinu

FÁZE CYKLU : 1. SPLÝVÁNÍ 2. ZÁBĚROVÁ FÁZE PAŽÍ 3. SPLÝVÁNÍ V PŘIPAŽENÍ 4. PŘENOS PAŽÍ A SKRČOVÁNÍ NOHOU 5. ZÁBĚROVÁ FÁZE DOLNÍCH KONČETIN Plynule následuje druhý pohybový cyklus souhry prsa, ale již na hladině

KLÍČOVÉ BODY: Po startu a po odraze - nespěchat s prvním nasazením pohyb Hlava pracuje jako kormidlo, jak ji zakloníme, urychlíme vyjetí na hladinu

Při zdokonalování postupuj: splývání po odrazu od stěny, záběr paží a splývání celý pohybový cyklus s důrazem na splývání celý pohybový cyklus po startu celý pohybový cyklus po obrátce nepřerušované plavání prsa stanovené tratě s důrazem na provedení rozloženého pohybového cyklu pod vodou

A dále cíleně zrychlujeme vlastní plavání, abychom ZVLÁDLI POHYBOVÝ CYKLUS POD VODOU I V ZÁVODNÍM VÝKONU

KONTROLNÍ OTÁZKY: Popište současnou techniku prvního cyklu po startu a po obrátce. Formulujte, vlastními slovy, znění pravidel vztahující se na cyklus po obrátce, po startu. Jaké jsou fáze pohybového cyklu po startu a po obrátce při plavání prsa. Navrhněte postupové kroky výuky cyklu po obrátce a po startu při plavání prsa.