Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zvládnutí jednoduchých cviků s krátkou tyčí pro správné držení těla.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zvládnutí jednoduchých cviků s krátkou tyčí pro správné držení těla."— Transkript prezentace:

1 Zvládnutí jednoduchých cviků s krátkou tyčí pro správné držení těla.
Anotace Pohyb jako cesta ke zdraví - posílení odpovědnosti k sobě samému. Žáci by si měli uvědomit základní životní potřeby a jejich naplňování. Autor Mgr. Ludmila Jakubcová Jazyk Čeština Očekávaný výstup Zvládnutí jednoduchých cviků s krátkou tyčí pro správné držení těla. Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova Pohyb,člověk a zdraví Tělocvičné názvosloví Druh učebního materiálu prezentace Druh interaktivity Kombinované Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání 1. – 9.ročník Typická věková skupina let Celková velikost 2,64MB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 CVIČENÍ S KRÁTKOU TYČÍ 1.SÉRIE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

3 Cviky s krátkou tyčí kladou současně zvýšené nároky na
svalovou sílu a pohybovou koordinaci. Při cvičení dbáme na vzpřímené držení těla,cvičíme na obě strany a střídáme končetiny!! POPIS CVIKŮ: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

4 Cvik č. 1: sed, tyč před prsa rovně pokrčmo
Cvik č.1: sed, tyč před prsa rovně pokrčmo. Držení tyče: obouč na koncích. Přešvihem skrčmo (s napnutím paží) přešvih vzad skrčmo do sedu – „přenosy“. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

5 Cvik č. 2: sed skrčmo zkřižný, tyč na lopatkách rovně
Cvik č.2: sed skrčmo zkřižný, tyč na lopatkách rovně.Zvolna tyč nad hlavu rovně – zvolna tyč na lopatky rovně (důležitý přímivý cvik). Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

6 Cvik č. 3: stoj rozkročný,tyč vpředu dole rovně
Cvik č.3: stoj rozkročný,tyč vpředu dole rovně. Zvolna dřep na plných chodidlech, zvolna tyč nad hlavu rovně, vztyk, tyč vpředu dole rovně. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

7 Cvik č. 4: stoj rozkročný, tyč vpředu dole rovně
Cvik č.4: stoj rozkročný, tyč vpředu dole rovně.Hluboký výpad pravou vpřed, švihem tyč nad hlavu rovně, zpět do stoje rozkročného. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

8 Cvik č. 5: leh na břiše,tyč nad hlavou rovně
Cvik č.5: leh na břiše,tyč nad hlavou rovně.Mírný toporný záklon, pootočit trup vlevo – otočit trup zpět, leh na břiše. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

9 ZDROJE: TVSM 70, 2004, č.6 VLASTNÍ FOTOGRAFIE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.


Stáhnout ppt "Zvládnutí jednoduchých cviků s krátkou tyčí pro správné držení těla."

Podobné prezentace


Reklamy Google