Spolek Odpady Olomouckého kraje, z. s. Konference samospráv Olomouc 21

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Spole č n ě dosáhneme více Sdružení obcí Vyso č iny, z.s.p.o. Matky Boží 1182/9, Jihlava , Jihlava Řízené.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Čerpání finančních prostředků z PRV PRV v období operace Pozemkové úpravy – 3,5 mld. Kč - kontinuální příjem žádostí 1 výzva příjem žádostí.
Podpoří vláda recyklaci nebo plýtvání? 8. prosince 2015.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Sociální program RPG Sociální program RPG
Rozpočtové právo Základy finančního práva Olga Sovová.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Nový občanský zákoník - co přinese NNO JUDr. Hynek Pečinka XIV. krajský sněm Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje Olomouc /
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
Předcházení odpadům z pohledu Svazu měst a obcí ČR Pohled obcí a měst jako původců komunálních odpadů Praha, Svaz měst a obcí České republiky.
1 Seminář - Koordinace řízení českých a rakouských zásahových složek při řešení mimořádných událostí - metodiky, taktické postupy, legislativa – České.
Základní znaky NO Účelová funkce a důvody založení: není založena za účelem zisku důvody založení: - dobročinná nebo charitativní činnost - podpora skupiny.
ZAPOJENÍ SPOLEČENSTEV DO TVORBY NOREM VÝTAHOVÝ PRŮMYSL ČR.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Charakterizace strusky ze zařízení pro energetické využití odpadů Aneta Krausová, Michal Šyc, Radovan Šomplák, Martin Pavlas, Petra Kameníková, Ústav chemických.
Setkání partnerů projektu Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Dne 23.září 2013 Ústí nad Labem.
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Dobrá praxe ve spolupráci krajské samosprávy a Agentury Martin Navrátil (ASZ) Praha,
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Rodina na prahu 3.tisíciletí Rodina se členem se zdravotním postižením Olomouc 15.května 2004Přednáší : Ivo Vykydal.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Předcházení vzniku odpadů Jana Blecherová Říjen 2015.
Ing. Jaroslav Kořínek – výkonný ředitel společnosti KIC Odpady a.s. KRAJSKÉ INTEGROVANÉ CENTRUM NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍMI ODPADY v MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI.
Legislativa, finanční zajištění a návaznost ústředních orgánů na řešení problematiky dopravy a dopravní infrastruktury v Pardubickém kraji –
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Účast ČR v H2020 a v programu EURATOM v období leden 2014 – červenec 2015 Základní výstupy 1. průběžné zprávy o účasti ČR v H2020 (Frank,Albrecht – plánované.
Jan Jež Problematika veřejné podpory v oblasti podpory 3.2 OP VK ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Podpora napojení logistických center na železniční dopravu Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav technicko-technologický Autor.
Partyzánská 1/7 PRAHA Partyzánská 1/7 PRAHA sdružení podnikatelů v teplárenství.
Obecně k legislativě 19. října 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 18.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
koncepce rodinné politiky Dipl.-Pol. Jana Maláčová
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Závěrečný účet kapitoly 335 Ministerstvo zdravotnictví ČR za rok 2016
V obci Malé Žernoseky Bioodpady.
Propagace zemědělských produktů spolufinancovaná EU v novém režimu Mgr
Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií ŽP 100 mil. Kč na vozidla s alternativním pohonem pro obce a kraje + Memorandum o spolupráci Mgr.
Místní rozpočtové jednotky
Jak ulehčit mladým rodičům – denní péče o děti z pohledu zaměstnavatelů a rodičovských iniciativ Rosa Hochschwarzer Zemské sdružení.
Aktuální stav realizace Programu rozvoje venkova ČR
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE DIPLOMOVÁ PRÁCE
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Současné toky a zpracování spalitelných odpadů v ČR
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Snížení nákladů na vytápění budov
Optimalizace materiálových toků ve vybrané společnosti
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
JUDr. Věra Honusková, Ph. D., KMP, PPP
Univerzitní město Olomouc
Rozpisy témat a odevzdávárny
ČINNOST UNO OK V OBDOBÍ 2014+
Pravidla a doporučené postupy pro vytváření studijních programů
Kalamitní situace - opatření
PRACOVNÍ SCHŮZKA EKONOMŮ NEŠKOLSKÝCH PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ
Principy fungování spolku BISON
Aktuálně o stavu příprav na účinnost GDPR
Místní poplatky Školení obcí Olomouckého kraje říjen 2018 Návrh novely zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích (dále jen „ZMP“) s účinností od 1.
Zpráva o činnosti Renata Schejbalová
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
AktuálnĚ z odpadů a oběhového hospodářství z pohledu MŽP
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
Obecně k legislativě 17. října 2018 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Transkript prezentace:

Spolek Odpady Olomouckého kraje, z. s. Konference samospráv Olomouc 21

Údaje o spolku k dnešnímu dni: počet členů spolku: 149 + 1 nová přihláška ke vstupu do spolku Spolek reprezentuje nyní 440 tis. obyvatel Olomouckého kraje Spolek byl založen za účelem spolupráce obcí a hledání společných řešení k využití zbytkového směsného komunálního odpadu v souladu s legislativou v současnosti obyvatelé členů spolku vyprodukují více než 70% tohoto odpadu v kraji, což je okolo 130 tis. Tun členové i mikroregiony a sdružení měst a obcí (mikroregion Plumlovsko, Uničovsko, SMOJ)

Členové Spolku dle počtu obyvatel - obce

Současné aktivity spolku 1. Příprava studií a projektů odpadových center a překladišť zbytkového směsného komunálního odpadu. 2. Pomoc a spolupráce obcím s povinností zpracovat POH obce – společné zadání POH obcí Spolkem (výhody – synergie zpracovaných POH, finanční příspěvek Spolku, jednotný zpracovatel – jednotný postup zpracování (týká se 22 obcí členů spolku). 3. Studie možností realizace energetické jednotky na území Olomouckého kraje právní a ekonomické předpoklady pro zadání služby.

- Ve schváleném POH OK je deklarována podpora vzniku energetické jednotky na využití zbytkového směsného komunálního odpadu o kapacitě 100 tis. tun na území OK - Na POH OK navazují POH obcí – 22 největších producentů SKO

Současný stav legislativy. - Současný stav legislativy. návrh nového zákona o odpadech nebyl posunut legislativní radou vlády do dalšího legislativního procesu platí zákaz skládkování neupraveného SKO od roku 2024 po úpravě SKO nesmí být skladovány výhřevné frakce nad 6,5 MJ/1 kg v sušině ceny za využití SKO ve střední Evropě v současnosti 60 – 104 € návrh kapacitní slevy – pro obce napojené na investici k využití odpadů - přechodné období do 2026 (1100 Kč, 1 200Kč, 1 300 Kč /t)

Poplatky -

Děkuji za pozornost.