Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_ 19_ Rozmanitost přírody Zelenina (SADA ČÍSLO 2)
Advertisements

Anglický jazyk Michaela Hrdličková, 251 PT1 – Provozní technika 1. ročník „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Rostliny 1.třída.
ŠTĚPÁN LÍSKOVEC, 4.A Prezentace. Principy úspěšné prezentace Vhodný styl pro příslušnou prezentaci S posluchači je nutné aktivně komunikovat Přednášející.
Obrázky poskytla firma Complex,
Jak na Prezentace? Power Point ZŠ Jiráskova Benešov
Název projektu: Průvodce světem Multimédií CZ.1.07/3.2.06/ reg. č.: CZ.1.07/3.2.06/ Vzdělávací moduly - obsah 21.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118, p. o. Vytvořeno: únor 2013 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ PŘIPRAVA JEDNOCHUCHÝCH POKRMŮ 8. třída.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.18 PowerPoint - Zásady pro zpracování počítačové prezentace Anotace: Žák se seznámí se zásadami zpracování počítačové prezentace.
Přechody a animace VY_32_INOVACE_7C21. Pravidlo Důležitý je obsah prezentace, přechody a animace mají být příjemným, nikoliv rušivým doplňkem! Nekombinovat.
Prezentační dovednosti Michal Kindl. CÍL ŠKOLENÍ/PREZENTACE Seznámit se základními prezentačními dovednostmi, technikami a postupy používanými při tvorbě.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Hlava - oči Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
Jak pracovat s multimediálními prezentacemi Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Č í slo š ablony: Jak si žije strom po celý rok? Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené,
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr. Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.3 Co děláme ve škole Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník.
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
Vzdělávací materiál Mgr. Kristýna Dvořáková. Co může být ? Pracovní list pro žáka Prezentace DUM Didaktická pomůcka Příprava na hodinu Písemná práce Osmisměrka.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.2 Živá a neživá příroda Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Jiřina Trpková Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_III.CAS27 Vytvořeno:
PRACOVNÍ DOBA VY_32_INOVACE_2_1_5 PRACOVNÍ DOBA Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace Gymnázium a Střední odborná.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.6 Poznáváme ovoce Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
VY_32_INOVACE_54_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Inf Prezentace informací
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Betty Bojovnice Anna Binderová Třída:5.B Škola:Hluchák.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
TŘÍDA o přestávce.
Banketní obsluha Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
PIZZA VY_32_INOVACE_2C_06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_04_TRIDENI_ZELENINY Název materiálu:
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_18_SLOVA_NADRAZENA_PODRAZENA_SOURADNA
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název : VY_32_INOVACE_02_Podzim v zahradě
AUTOR: Blanka Petlánová
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
LIDSKÉ TĚLO VY_32_INOVACE_5A_09 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Transkript prezentace:

Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu Centrum Bazalka – Základní škola speciální a Mateřská škola speciální, o.p.s.   Téma  Ovoce a zelenina Název DUM  Okurka Popis  Zpracování tématu ve Snoezelen konceptu Ročník  1.-10. třída Autor  Mgr. Linda Grguričová Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.3826 Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_CJS15 Vzdělávací oblast Člověk a jeho svět

DOPORUČENÉ VYBAVENÍ MÍSTNOSTI Aroma lampa na vodní bázi Audiopřehrávač Možnost nasvětlení (tónového ladění) místnosti Polohovací pomůcky Projektor Projekční plátno (interaktivní tabule) Zatemnění

POMŮCKY DO HODINY Podle počtu žáků si připravte okurku v celém stavu Pokud máte možnost, připravte si i části rostliny Máte-li pocit, že okurka nemá výrazné aroma, můžete si připravit aromaváčky s koncentrovanější vůní Pro žáky, kteří potřebují jídlo ve speciální konzistenci, si jej připravíme dopředu. Mějte po ruce vše, co žáci obvykle potřebují při stravování (dle individuálních potřeb - pleny, bryndáky, lžičky,…) a co vy potřebujete pro loupání a krájení okurky Vyberte vhodnou hudbu (použijte jen u žáků, u kterých nepůsobí rušivě)

PŘÍPRAVA MÍSTNOSTI Místnost zatemněte a vylaďte do světle zelené barvy V aromalampě použijte okurkovou vůni (cca 10 minut dopředu, aby provoněla místnost) Pro jednotlivé žáky připravte místa k pohodlnému zapolohování, nejlépe v sedě či polosedě Nastavte tuto projekci na první obrázek (prezentace trvá 25 minut, což odpovídá plánu postupu výuky) Připravte si hudbu (pokud ji budete používat)

POSTUP VÝUKY Výuku začněte obvyklým rituálem spojeným s prací ve snoezelenu (pokud jej máte zavedený). Zapněte prezentaci (časově je koncipována na individuální práci s jedním, maximálně dvěma žáky na jednoho zaměstnance). Během práce u žáků podporujete vnímání všemi smysly a samostatnost Časování : - 5 min. si s komentářem prohlížíme celou okurku, její jednotlivé části, povrch, vůni… - 5 min. je vyhrazeno na ukázku, jak se okurka loupe, jak vypadá rozkrojená, jak se připravuje k snězení apod. - 15 min. věnujte samotnému ochutnávání (postup dle individuálních schopností žáka) výuku ukončete dle vlastního uvážení (rituálem, návaznou činností,…)

KONEC

ZDROJE http://pixabay.com/static/uploads/photo/2012/12/21/10/06/agriculture-71564_640.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/89/Cucumis_sativus20090812_496.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d3/Cucumis_sativus0.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2013/07/28/21/56/cucumbers-168501_640.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2014/02/13/18/49/cucumber-265547_640.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2014/11/17/15/56/cucumber-534755_640.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2013/04/17/18/53/cucumbers-105274_640.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2013/07/18/14/58/cucumber-164113_640.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2015/01/27/17/55/cucumber-slices-614065_640.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2012/10/22/20/14/cucumber-62508_640.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2013/07/13/05/30/cucumber-155710_640.jpg