Seminář pro příjemce podpory z OP VK

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Advertisements

PODSTATNÉ A NEPODSTATNÉ ZMĚNY
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Seminář pro příjemce finanční podpory z OP VK Hradec Králové.
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (2007 – 2013) SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE FINANČNÍ PODPORY Z OP VK HRADEC KRÁLOVÉ.
Pokyny pro zpracování monitorovacích zpráv
Hradec Králové. 9:00 – 10:00 Projektová část – obecné podmínky realizace grantových projektů, monitorovací zpráva 10:00 – 11:00 Základní vymezení.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Smlouva o realizaci grantového projektu v rámci globálního grantu CZ.1.07/ Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Středočeském kraji Operačního programu.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Projekt „Učíme digitálně“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Specifické podmínky závěrečných Výzev 12. června 2014.
Nesrovnalosti, porušení rozpočtové kázně
Procesy a pravidla realizace projektu Ing
Ukončení realizace projektů
PŘÍLOHY MONITOTROVACÍ ZPRÁVY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Jednání Pracovní skupiny
Centrum pro regionální rozvoj ČR
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Seminář pro příjemce v grantových výzvách 53 a 57 OP LZZ Ing. Jan Zeman / Mgr. Eva Matulová 1 Podporujeme Vaši budoucnost.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část realizace projektu Seminář pro příjemce
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Seminář pro příjemce OP LZZ Výzva č. B , Praha.
ZMĚNY PROJEKTU (PODSTATNÉ A NEPODSTATNÉ). ZMĚNY PROJEKTU podstatné změny – před jejich provedením je potřeba souhlas řídícího orgánu (ŘO) změny vyžadující.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (seminář pro příjemce – 4. výzva, 3.2)
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Procesy a pravidla finančního řízení (dle Příručky.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost FINANČNÍ ČÁST PROJEKTU (seminář pro příjemce – 2. výzva, 2. GG PO 1)
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Elektronická monitorovací zpráva BENEFIT7 část
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
PODSTATNÉ A NEPODSTATNÉ ZMĚNY Seminář pro příjemce 5. května 2010 Barbora Zigušková, oddělení řízení grantových schémat.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschoponost Václav Götz.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Seminář pro příjemce 2. výzvy 2. GG oblasti podpory 1.1
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Seminář pro příjemce 4. výzvy 1. GG oblasti podpory 1.3
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
MONITOROVACÍ ZPRÁVA věcná část
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Ověření a udržitelnost malého projektu
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Transkript prezentace:

Seminář pro příjemce podpory z OP VK 25.9.2008 Realizace projektu

Zahájení, ukončení projektu - za zahájení realizace GP je považováno datum uvedené ve smlouvě, výdaje vzniklé před tímto datem nebudou hrazeny; - příjemce ukončí projekt ke dni uvedenému ve smlouvě; - ze závažných důvodů může příjemce ukončit projekt předčasně, má nárok pouze na proplacení prostředků za tu část projektu, která byla provedena; - pozastavení podpory z OP VK – porušení povinností příjemce (např. podezření na porušení rozpočtové kázně); - ukončení projektu poskytovatelem podpory – pokud nedojde k odstranění nedostatků, příjemce má nárok pouze na prostředky za tu část projektu, která byla provedena; - odnětí podpory – pokud byly v žádosti uvedeny nepravdivé údaje, nemůže být včas splněn účel; - odstoupení od právního aktu – příjemce neplní svoje povinnosti, příjemce je v likvidaci, projekt nesplňuje podmínky, za nichž byla finanční podpora přidělena apod.

Změny projektu Nepodstatné změny: - změny v kontaktních údajích; - změna kontaktní osoby v projektu; - změny (formálního charakteru) smluv s partnery (upravená smlouva o partnerství); - změna harmonogramu realizace (přepracovaný harmonogram); - změny rozpočtu omezené na přesun prostředků v rámci 1 kapitoly (přepracovaný rozpočet); - přesun prostředků mezi kapitolami rozpočtu do výše 15% (přepracovaný rozpočet). Tyto změny budou poskytovateli nahlášeny nejpozději v nejbližší monitorovací zprávě. Změny kontaktních údajů budou nahlášeny neprodleně.

Změny v projektu Podstatné změny: - podstatná změna je taková změna projektu, která výrazněji ovlivní charakter a obsah projektu oproti schválené žádosti; - podstatné změny projektu musí být nejprve schváleny poskytovatelem podpory, pak je možné je realizovat; - pokud jsou změny realizovány před jejich schválením, nebudou změny uznány jako platné a příjemce se vystavuje riziku odnětí finanční podpory; - podstatné změny musí být odsouhlaseny partnery projektu; - žádost o podstatnou změnu musí příjemce předložit nejpozději 60 pracovních dnů před ukončením projektu; - pokud poskytovatel změnu schválí, bude vydán dodatek ke smlouvě;

Změny v projektu Podstatné změny: - změna názvu subjektu příjemce; - změna statutárního zástupce; - změna příjemce (např. v důsledku optimalizace); - změny monitorovacích indikátorů; - zapojení nového partnera do projektu; - přesun finančních prostředků mezi kapitolami rozpočtu vyšší než 15% původního objemu kapitoly, z níž jsou prostředky přesouvány; - u organizací se stanovenými závaznými limity v oblasti mzdové regulace je podstatná změna přesun mezi jednotlivými rozpočtovanými závaznými ukazateli v každém případě; - změna bankovního účtu projektu; - změna začátku a ukončení projektu; V případě pochybností se má za to, že jde o změnu podstatnou.

Monitorování projektu a monitorovací zprávy Průběžné monitorovací zprávy - MZ předkládá příjemce nejméně jednou za tři měsíce od zahájení realizace projektu, vždy do 30 kalendářních dnů od ukončení monitorovacího období; - první monitorovací zpráva se předkládá do data uvedeném ve smlouvě; - průběžná monitorovací zpráva může být předkládána s žádostí o platbu nebo bez; - pokud příjemce vyčerpá více než 80% poskytnuté zálohy a 100% předchozích plateb, může předložit mimořádnou žádost o platbu, jejíž součástí je i mimořádná monitorovací zpráva; Věcná část MZ - klíčové aktivity projektu; - plánované klíčové aktivity; - publicita; - výběrová řízení; - kontrola na místě; - podstatné a nepodstatné změny projektu; - monitorovací indikátory; - finanční část.

Monitorování projektu a monitorovací zprávy