…jsou rozvojové zóny měst vznikající na „zelené louce“.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Revitalizace brownfield jako inteligentní volba růstu v USA
Advertisements

MĚSTSKÉ PRŮMYSLOVÉ ZÓNY – SEVERNÍ A JIŽNÍ PŘEDLICE
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Strategická průmyslová zóna Holešov. aktuální stav shrnutí 2010 a 2011  dokončena základní technická infrastruktura  vybudováno napojení na silniční.
Písemka č. II  jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b, 2 b 3 a b c  6 x 50 sekund opisování 
Hradec Králové ŘEŠME PROBLÉMY PODNIKÁNÍ V REGIONECH.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Milan Zukal Pracovní skupina Dostupnost a infrastruktura.
Jak doprava zatěžuje životní prostředí
Velkoobchodní síť prostorově uspořádaný soubor obchodně provozních jednotek – velkoobchodních skladů. významný článek v logistickém procesu fyzického a.
Investiční příležitosti v regionech Konference Development v regionech Praha, 6. října 2005.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Průmyslová zóna Nový Jičín – Dolní předměstí
Konference Nová adresa pro Vaše podnikání
Vliv dopravy na životní prostředí
Plánování dopravní infrastruktury z pohledu projektanta
Demografie je věda, která se zabývá:
Charakteristika kraje
SUBURBANIZACE ….znamená vystěhovávání obyvatel z center měst do velkých obytných čtvrtí na jejich okrajích.
Zavádění a údržba informačních systémů
Konference Nová adresa pro Vaše podnikání Strategická průmyslová zóna Holešov Libor Lukáš statutární náměstek hejtmana Zlínský kraj.
Půda – složka životního prostředí
Desatero problémů Chrudimi Vybudovat obchvat města Chrudim jednání s náměstkem ministra a zákonodárci za chrudimský region jednání v Poslanecké.
Doprava.
BROWNFIELDS vs. GREENFIELDS Dr. Ing. Vávra Přemysl, MBA
P OZNÁVÁME K RNOVSKO Hospodářství. H OSPODÁŘSTVÍ Otázky pro začátek Kolik procent podle Vás zaujímá zemědělská půda na Krnovsku? Které průmyslové odvětví.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
BROKERAGE SERVICES | CORPORATE SERVICES | ADVISORY SERVICES | MANAGEMENT SERVICES T RH PRŮMYSLOVÝCH PROSTOR V Č ESKÉ REPUBLICE.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Z0027 GEOGRAFICKÁ ANALÝZA TRHU PRÁCE
Průmysl – lokalizační faktory Předmět, ročník Zeměpis, 2. ročník
KONKURENČNÍ STRATEGIE A VSTUP NOVÝCH FIREM Zpracovaly: L. Petráčková, E. Cézová.
TISKOVÁ KONFERENCE Martin Říman Martin Turnovský Tomáš Hruda © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Prezentace podnikatelských ploch pro investory 1 Prezentace průmyslových ploch pro investory STATUTÁRNÍ MĚSTO PŘEROV Propojení dálnice D1 a propojení Přerova.
Cestovní ruch turismus, turistika, rekreace, rekreologie = cílené, záměrné cestování CR – možnost vycestování člověka a jeho setrvání mimo své bydliště,
UK Regeneration Experience CzechInvest a jeho role v oblasti regenerace Brownfields Ing. Lenka Jarkovská Oddělení rozvoje trhu nemovitostí.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Statutární město Ostrava
Sídla -venkovská sídla a jejich funkce města – definice, funkce, urbanizace, suburbanizace, … struktura měst Andrea Pivná 4.Z.
RIBBON DEVELOPMENT …je anglické označení procesu rozvoje komerčních aktivit podél významných silničních tahů na okrajích měst.
Jaká je perspektiva Ústeckého kraje? Ing. František Jochman Krajská hospodářská komora ÚK.
PRŮMYSLOVÁ ZÓNA nad OEZ Letohrad
NÁSTROJE LOKÁLNÍHO a REGIONÁLNÍHO ROZVOJE
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
TISKOVÁ KONFERENCE měsíců vlády z pohledu investic Investiční situace v ČR 16. července 2015.
Prioritní projekty Libereckého kraje v oblasti sociální.
Regionální politika Oldřich Hájek. Nástroje regionální politiky Makroekonomické nástroje Makroekonomické nástroje Jsou omezené ostatními cíly hospodářství.
Projekt: Praktický průvodce ekonomikou aneb My se trhu nebojíme! Reg. č.: CZ.1.07/1.1.34/ Průmyslové zóny v Ústecké kraji a jejich dopady na regionální.
Strategická průmyslová zóna Holešov. lokalita v srdci Evropy.
Seminář RHSD JMK Aktuální situace v dopravě Ing. Václav Horák, náměstek hejtmana srpen 2012 Pohled JMK na priority dálničních a silničních staveb pro současné.
1 Podpora regenerace BROWNFIELDS v Moravskoslezském kraji Ing. Marian Piecha, Ph.D., LL.M Ředitel sekce strategie mezinárodní konkurenceschopnosti a investic.
1 Investiční příležitosti v Bohumíně Investment opportunities in Bohumín.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Materiál je určen pro 4. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Podnikatelská zóna Š t e r n b e r k
Doprava.
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_33_ZEMĚPIS
Brownfields v Brně a okolí
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Olomoucký kraj. Olomoucký kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
Autor: Ing. Sikorová Renata
a jejich role v české ekonomice
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Podnikání na venkově.
Příliv investic do České republiky
PROMĚNY MĚSTA 3 VNITŘNÍ MĚSTO ZS 2016/2017, Brno
Umístění Věznice Nové Sedlo
Demografie je věda, která se zabývá:
Odprodej pozemků ulice Lipská v Chomutově
Transkript prezentace:

…jsou rozvojové zóny měst vznikající na „zelené louce“. GREENFIELDS Výrobní areál firmy Panasonic – Matsushita v Pardubicích …jsou rozvojové zóny měst vznikající na „zelené louce“.

PROČ JE INVESTOŘI PREFERUJÍ PŘED BROWNFIELDS? Jsou na nich vybudovány moderní inženýrské sítě. Mají kapacitní napojení na silniční a dálniční síť. Umožňují velmi rychle stavět nové objekty. Jsou vhodné pro progresivní odvětví průmyslu. Průmyslová zóna Chomutov Budoucí průmyslová zóna v Třebenicích

Jaká jsou jejich negativa? Rozšiřují plochu měst, zasahují do vesnické krajiny a zabírají zemědělskou půdu. Mohou se stát pouze dočasným domovem firem, které se neustále stěhují po světě za nižšími náklady (levnou pracovní silou, daňovými prázdninami, investičními pobídkami).

Jaká jsou jejich pozitiva? Přinášejí pracovní místa a ekonomicky zdvihají celý region. Tím, že se budují na okrajích měst nezatěžují jejich centra dopravou, pokud jsou vybudovány silniční a dálniční obchvaty.

OPAKOVÁNÍ Co jsou to greenfields? Proč je investoři preferují před brownfields? Jaká rizika obnášejí? Jaká pozitiva přinášejí?