Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

RIBBON DEVELOPMENT …je anglické označení procesu rozvoje komerčních aktivit podél významných silničních tahů na okrajích měst.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "RIBBON DEVELOPMENT …je anglické označení procesu rozvoje komerčních aktivit podél významných silničních tahů na okrajích měst."— Transkript prezentace:

1 RIBBON DEVELOPMENT …je anglické označení procesu rozvoje komerčních aktivit podél významných silničních tahů na okrajích měst.

2 CO JE JEHO SOUČÁSTÍ? ► Produkční a přidružené aktivity: logistická centra, malé výrobní podniky, servisní centra, dopravní firmy, skladovací prostory atd. ► Maloobchodní a zábavní aktivity: velká nákupní centra, multifunkční centra (nákup a zábava) atd. Nákupní centrum Tesco v Bratislavě.

3 JAKÉ JSOU JEHO HLAVNÍ ZNAKY? ► Výhodné přímé napojení na silniční a dálniční síť. ► Pohodlná obslužnost automobilem. ► Snadné zásobování a export zboží. ► Rozhodujícím faktorem je čas – rychlá dopravní operativnost, čas je kapitálem firem. ► Každý subjekt chce být co nejblíže hlavní komunikaci. ► Vytváří dlouhé stuhovité struktury vybíhající daleko z kompaktní zástavby města – zvětšují plochy měst. ► Jednotlivé subjekty mohou vytvářet funkčně propojené komplexy.

4 MULTIFUNKČNÍ CENTRA ► Spojují nákupy a zábavu. ► Symbol konzumní společnosti. ► „Chrámy spotřeby“. ► Jejich primární funkcí je zisk. ► Vytváří karikatury městských center a ulic. ► Přispěly k ritualizaci nakupování. ► Městským centrům odebírají každodenní pohyb lidí. ► Intenzivně využívají reklamy a lidé jí podléhají. JEDEN ZÁSTUPCE ZA VŠECHNY Je toto ulice, nebo není?

5 Lidé ovlivnění masivní reklamní kampaní běží k fiktivnímu hypermarketu Český sen, který vznikl jako součást recese a natáčení stejnojmenného filmu. Opravdu jsme tak hloupí? Reklamní akce hypermarketů mají obrovskou moc….

6 OPAKOVÁNÍ ► Co je to „ribbon development“? Co je to „ribbon development“? Co je to „ribbon development“? ► Co je jeho součástí? Co je jeho součástí? Co je jeho součástí? ► Jaké jsou jeho hlavní znaky? Jaké jsou jeho hlavní znaky? Jaké jsou jeho hlavní znaky? ► Co jsou to multifunkční centra, jak vypadají? Co jsou to multifunkční centra, jak vypadají? Co jsou to multifunkční centra, jak vypadají?


Stáhnout ppt "RIBBON DEVELOPMENT …je anglické označení procesu rozvoje komerčních aktivit podél významných silničních tahů na okrajích měst."

Podobné prezentace


Reklamy Google