Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jaká je perspektiva Ústeckého kraje? Ing. František Jochman 7.12.2011 Krajská hospodářská komora ÚK.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jaká je perspektiva Ústeckého kraje? Ing. František Jochman 7.12.2011 Krajská hospodářská komora ÚK."— Transkript prezentace:

1 Jaká je perspektiva Ústeckého kraje? Ing. František Jochman 7.12.2011 Krajská hospodářská komora ÚK

2 www.komora.cz 2 Energetické centrum ČR / do regionu se vrací málo kapitálu na rekultivace, revitalizace, resocializace 15 ekomiliard + emisní povolenky, ekologická daň (nový dotační program) Málo se daří malému a střednímu podnikání Špatná demografická struktura (budoucnost vs. dnešek) Jak přispívá těžký průmysl regionu a ČR?

3 www.komora.cz 3 Aktuálně – investiční pobídky se zvýhodněnými podmínkami + dopravní infrastruktura (R7, D8) Příprava technické pracovní síly vč. rozšiřování technického vysokého školství Výzkumná a technologická centra (strojírenství, ICT …) Potřeba změny image kraje (špičkoví pracovníci) Jak zvýšit atraktivitu kraje?

4 www.komora.cz 4 Saské hospodářství není tahounem Na území ČR jsou spíše pobočky německých firem Logistická centra jsou pro rozvoj kraje nevýznamná Špatná dopravní dostupnost Je příhraniční poloha výhodou?

5 www.komora.cz 5 Připravit a nabídnout ojedinělosti Cestovní ruch nebude katalyzátorem růstu regionu Potřeba změny image kraje v ČR Je zde potenciál pro cestovní ruch?

6 www.komora.cz 6 Pokračování průmyslu a lákání investorů Postupně: zkvalitňování pracovní síly – technické směry VŠ, SŠ, ZŠ transfer technologií do regionu (pobídky) rozvoj technologických a výzkumných center resocializace a změna image Vize

7 www.komora.cz 7 WWW.KHK-USTI.CZ Jednou bude líp …


Stáhnout ppt "Jaká je perspektiva Ústeckého kraje? Ing. František Jochman 7.12.2011 Krajská hospodářská komora ÚK."

Podobné prezentace


Reklamy Google