Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem Ž, ž

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Namáhání na tah a tlak Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Slabiky la, lo, le, lu, li Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Zorková. Dostupné z Metodického portálu
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem B, b Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického.
VYŠŠÍ X NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA VYŠŠÍ CVIČENÍ
Rozlišování krátkých a dlouhých samohlásek
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem Z, z
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem Y, y
ZELENINA A JEJÍ POZNÁVÁNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Vítejte v Písmenkově seznamte se s písmenkem E, e Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického.
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem L, l
POČASÍ KALENDÁŘ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem M, m
VYBER VĚC, KTERÁ JE VYROBENA Z…
POČASÍ GRAFOMOTORIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
Porozumění řeči – MÁ x NEMÁ interaktivní
STEJNÉ Pracovní listy Poznáš, které obrázky jsou stejné? Najdi je a spoj. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer.
Vítejte v Písmenkově seznamte se s písmenkem E, e
Porozumění řeči – těžší varianta interaktivní
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem S, s
Čteme, i když to neumíme. Pozoruj obrázky a snaž se pomoci paní učitelce se čtením. Nakonec tě čeká pár lehoučkých úloh. Autorem materiálu a všech jeho.
PUZZLE M Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Řekni, kde je koťátko! Klikej !
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem O, o
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Hledání obrázků Děti mají za úkol najít v každém listu daný počet obrázků. Po nalezení je mohou vybarvit. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
HRY – hláska „Ž“ V prezentaci naleznete tři hry. Loto, které se hraje s dvěma hracími kartami, hra start–cíl, ke které budete potřebovat dvě figurky a.
CHARAKTERISTIKA VNĚJŠÍ
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem S, s
Slabiky lu, le, li, lo, lá, lí Metodický komentář:
Jak to asi vypadá doma? Sleduj obrázky a povídej.
Soubor interaktivních her z matematiky I.
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
SKLÁDÁME SLOVA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem S, s
Vítejte v Písmenkově seznamte se s písmenkem U, u
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
Jméno: Poznáš hudební nástroje? Doplň názvy.
PUZZLE P Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Kde bydlí Honzík? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. L. Gregoríková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY
Řekni, kde je koťátko! Klikej !
Prezentace seznamuje děti s počasím a představuje také roční období
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem C, c
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem Ř, ř
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, ve kterém podnebném pásu se vyskytují obilniny zmíněné v prezentaci (pšenice, žito, ječmen, oves). 2) Vyznač.
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
KVARTETO – hláska R Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Samohlásky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Rozvíjíme zrakovou paměť
Na které písmenko začíná obrázek?
Prvouka – Sídliště Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Rozlišování hlásek P, B, M
Doporučuji snímky, které obsahují vyšší počet, z počátku skrýt.
Stonek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Renata Bachtíková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
POČÍTÁME DO 5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Mudrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem S, s
Transkript prezentace:

Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem Ž, ž Ž ž KLIKEJ ! Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Představuje se vám písmenko Ž, ž Žž Žž Žž Žž Žž

Ž ž Ž ž Ž ž Ž ž Žába plave v rybníčku, má moc ráda vodičku. Ž ž Ž ž Ž ž Ž ž Žába plave v rybníčku, má moc ráda vodičku. Mouchy, co nás zlobily, ty pochytá za chvíli.

Péťa, Kája, Martinka, no prostě vy všichni jste .... 1. třídy žá

Jsem užitečná, kypřím půdu... ží

Hledím na svět z velké výšky: ži

Mám pevný krunýř a když mi hrozí nebezpečí, tak se do něho rychle schovám:

Cupe, dupe v lese, nůši jehel nese... je žek

Kdo má dnes ve třídě službu na mazání tabule? Žofie Žaneta

Čteme slova s písmenkem ž: růže kůže rýže lyže leží váží železo položí žaludy žlutý župan žalovat žito žula želé žena

Přečti jen to, co je živé: kámen žába kohout žížala písek železo kůže žralok

Super, super, super ...

Zdroje: OCAL. [cit. 2011-09-07]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-frog-2.html> OCAL. [cit. 2011-09-07]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-cartoon-giraffe-1.html> OCAL. [cit. 2011-09-07]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-school-boy.html> OCAL. [cit. 2011-09-07]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-turtle.html> OCAL. [cit. 2011-09-07]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-9629.html> Kelly. [cit. 2011-09-07]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-138427.html> OCAL. [cit. 2011-09-07]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-flowers-circle.html> Katrina. [cit. 2011-09-07]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-68040.html> James Lindsey. [cit. 2011-09-07]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lumbricus.terrestris.jpg?uselang=cs> Nevit Dilmen. [cit. 2011-09-07]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:2008_Hedgehog_1020932.jpg>