Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem B, b Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem B, b Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického."— Transkript prezentace:

1 Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem B, b Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV). Klikej!

2 Představuje se vám písmenko B, b

3 B b B b B b B b Budík zvoní u postýlky. Rychle vstávej do školy! Proto dělám cinky linky, čekají tě úkoly.

4 Od písmene b začínají názvy několika dobrot, poznáš, které pochoutky to jsou?

5 Venku se nám nějak zatáhlo, asi se blíží....... A při ní můžeme na obloze vidět.......

6 A naše oblíbená zvířátka: Staví si hráze: Staví si hráze: Je to samec od krávy: Je to samec od krávy: Tento nepříjemný hmyz mají někdy pejsci v kožíšku: Tento nepříjemný hmyz mají někdy pejsci v kožíšku: Je to samec od ovečky: Je to samec od ovečky:

7 A teď něco pro kluky. Je to stavební stroj, který hrabe díry v zemi:

8 A copak je toto? Potřebují to mladí i staří, aby lépe viděli...

9 Kubík ti nadělí...... A když jdeme stanovat, vezmeme si......

10 A co lidé, jaká jména od B mohou mít? Těší mne, jmenuji se Bedřich! A já jsem Barbora.

11 Slov od písmene b byste určitě vymysleli ještě více. A kdo si zapamatoval ta, která jsme si ukazovali? Jmenujte:

12 Jaké písmenko jsme se naučili dnes?

13 To nám to krásně šlo! Za to dostaneme:

14 Zdroje: Uveřejněné odkazy [cit. 2011-05-27]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: Banány: http://www.clker.com/clipart-83002.html Býk: http://www.clker.com/clipart-3443.html Obrázek blechy: http://www.clker.com/clipart-14155.html Obrázek brýlí: http://www.clker.com/clipart-10708.html http://www.clker.com/clipart-11207.html http://www.clker.com/clipart-15786.html Obrázek balíku: http://www.clker.com/clipart-15961.html Obrázek batohu: http://www.clker.com/clipart-10376.html Obrázek ženy: http://www.clker.com/clipart-13047.html Obrázek muže: http://www.clker.com/clipart-9440.html Obrázky hvězdiček: http://www.clker.com/clipart-4843.html http://www.clker.com/clipart-4845.html Obrázek budíku: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Windup_alarm_clock.jpg Fotografie blesků: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Lightning_over_Oradea_Romania_cropped.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Lightning_hits_tree.jpg Fotografie bobra: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Beaver_2.jpg Fotografie berana: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Ovis_canadensis_2.jpg Fotografie bagrů: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Excavator_of_the_slovakian_military_engineers.jpg Fotografie broskve: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Autumn_Red_peaches.jpg Uveřejněné odkazy [cit. 2011-05-27]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: TUP WANDERTS. Fotografie pralinek: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Bonbon.jpg MARCELO REIS. Fotografie blesků: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:RAIOimage113.JPG FILIP VACULÍK. Fotografie borůvek: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Bilberries.jpg VICTRROCHA. Brýle: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Half_rim_glasses.JPG TOMASZ SIENICKI. Fotografie bagrů: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Hydrema_backhoe_loader_ubt.jpeg


Stáhnout ppt "Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem B, b Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického."

Podobné prezentace


Reklamy Google