Kršáková Marie a Zelenková Veronika

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Testy svalové dysbalance jako součást všeobecného vzdělání a prevence vadného držení těla PaedDr. Jan Tupý VÚP v Praze
Advertisements

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Andrea Kunovjánková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_TV_18.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Název:VY_52_INOVACE_PRV_01Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44 Autor: Mgr. Martina Joujová Ročník:4. Tematický okruh, předmět: Člověk a jeho zdraví,
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 30 Anotace.
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_04_Rozvoj síly TÉMA SADY:
- pes, kočka, králík, drůbež.  mohou kousnout  mohou škrábat  velmi hbité!  končetiny od sebe!  pozor na obličej!
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Č íslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Snímek 1 PowerPoint2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2016 – 2. část.
Tento projekt je spolufinancován z Tento projekt je spolufinancován z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU OP vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Jednoduché stroje Vypracovali: Daniel Mikeš Štěpán Kouba Třída: 1.A Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_M_11 Obrázkové řady, logika Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Hronková Pavlína Název : VY_52_INOVACE_11_Člověk.
Lidská motorika Čtyři konstrukty vytvářejí lidskou motoriku 1) Pohybové schopnosti 2) Pohybové dovednosti 3) Pohybová činnost 4) Pohybová výkonnost.
PŘEDMĚTY ZE SKLA TŘÍDÍME ODPADY. Co je na obrázku? 2.
Zatoulaná klubíčka prostorové vztahy NA, POD, ZA, PŘED, VPRAVO, VLEVO.
Ročník:  3. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Tvoří ji páteř a hrudník.
BRZDY Mgr. Martin Tichý. BRZDY Mgr. Martin Tichý.
„Řemesla s techniky začneme od píky“
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
STAVBA TĚLA VY_32_Inovace_09OT- 3 autor: Mgr. Tereza Olejníková
Rozšiřující testy kondičních schopností
6. Kinematika – druhy pohybů, skládání pohybů
Strečink Je možné provádět denně po tréninku, nejméně však 4x týdně nejlépe 2-3 hodiny po posledním tréninku dne (svaly již nejsou tak zakyselené a nejsou.
Matematika – 8.ročník Přímka a kružnice
Třída: OBOJŽIVELNÍCI Autor: Zuzana Veselíková Vytvořeno: červen 2011
HUDEBNÍ VÝCHOVA ORFFOVY HUDEBNÍ NÁSTROJE
Eva Císlerová, Dis. Pohyb na ledu.
Název Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu
Instruktor sjezového lyžování (50) jen pro vnitřní potřebu
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
Rovnací cviky - trpaslíci
Diagnostika Kognitivní procesy.
Vybraná témata teorie tělesné výchovy
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
ČLOVĚK – NAŠE TĚLO Pracovní listy
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Popis svalových skupin
Tělesný, funkční a psychický vývoj dětí a mládeže
Úvodní a seznamovací hry
Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii - CZ.1.07/2.2.00/
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2012
VY_32_INOVACE_645_PILOVÁNÍ MATERIÁLU Název školy
Kam byste zařadili člověka? živá příroda neživá příroda
Přední francouzský teoretik Gérard Gautier uvádí ve své studii (čtvrtletník Entraineur de ski alpin č.98 – červen 2016) zajímavé poznatky o měnící se vzdálenosti.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Tělesná výchova patří do vzdělávací oblasti Člověk a zdraví (stejně jako Výchova ke zdraví) učivo je členěno do samostatných a na sebe navazujících etap.
Fyzika 7.ročník ZŠ Otáčivé účinky sil Creation IP&RK.
Útočné činnosti jednotlivce vztahového typu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Měření rozměrů těla Díl 4..
Matematika – 8.ročník Přímka a kružnice
Předpoklady úspěšné jízdy závodníka
LIDSKÉ TĚLO.
  Polohování při ošetření je důležité a nemá být náhodné, výběr polohy závisí na druhu poranění a stavu postiženého. Poloha po ošetření musí být taková,
STAVOVÁ ROVNICE IDEÁLNÍHO PLYNU.
Soustava částic a tuhé těleso
VY_32_INOVACE_648_ŘEZÁNÍ ZÁVITŮ - VNĚJŠÍ
Elektroskop. Jednotka elektrického náboje
Testování koordinačních schopností © Tom Vespa.
LIDSKÉ TĚLO Prvouka, 1.třída.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Lýtkové svaly Mírný stoj rozkročný, chodidla rovnoběžně, předpažit, provést dřep na plných chodidlech (kolena nad špičkami), výdrž.
Testování rychlostních schopností © Tom Vespa.
Základy krasobruslení a rychlobruslení
ORIENTACE NA LIDSKÉM TĚLE
Uvolnění na velkém míči Uvolnění s overbalem
S nádechem rovná záda, ruce v týl,
Transkript prezentace:

Kršáková Marie a Zelenková Veronika TESTOVÁNÍ KOORDINAČNÍCH SCHOPNOSTÍ A OBRATNOSTI Kršáková Marie a Zelenková Veronika

Koordinační schopnosti REAKČNÍ ROVNOVÁŽNÉ RYTMICKÁ ORIENTAČNÍ KINESTETICKO-DIFERENCIAČNÍ SDRUŽOVÁNÍ PŘESTAVBY

Testová baterie Iowa- Brace test Klek na pravé (levé), zanožit levou (pravou) mírný předklon upažit výdrž 5 s. (váha předklonmo v kleku na pravé). Dřep spatný skrčit předpažmo (paže provléknout vpředu mezi koleny a zadem kolem kotníků, sepnout ruce před bérci, proplést prsty) výdrž 5 s. Úzký stoj rozkročný Skokem dvojný obrat vlevo (vpravo), paže dopomáhají pohybu. Po doskoku výdrž 2 s. Nesplnění: neprovedení celého dvojného obratu, doskok mimo místo odrazu, ztráta rovnováhy.

5) Klek skrčmo, chodidla napjatá 4) Stoj na levé (pravé) Poskokem celý obrat vlevo (vpravo). Po doskoku výdrž na levé (pravé) 2 s (nízký horinový skok). Nesplnění: ztráta rovnováhy, neprovedení celého obratu, dotyk druhou nohou země. 5) Klek skrčmo, chodidla napjatá Skokem podřep bez ztráty rovnováhy (paže dopomáhají švihem). Nesplnění: špičky nejsou napjaty, neprovedení skoku, ztráta rovnováhy, pád. 6) Stoj snožný zkřižmo (libovolná noha vpředu) Skrčit připažmo, předloktí zkřížit na prsou Zvolna sed zkřižmo skrčmo Vztyk. Nesplnění: změny polohy paží, ztráta rovnováhy, nepodařený sed a vztyk.

8) Dřep přednožný pravou, levá na patě 7) Sed roznožný pokrčme Předklon Paže provléknout zevnitř pod koleny a uchopit z vnější strany u hlezenního kloubu Pádem vpravo s obratem vlevo sed roznožný pokrčme (postupně přes pravé stehna pravý bok, pravé rameno, záda, levé rameno, levý bok, levé stehno do sedu roznožného). Opakovat opačným směrem. Nesplnění: neudržení kotníků, nedokončení celého cviku na obě strany . 8) Dřep přednožný pravou, levá na patě Poskokem dřep přednožný levou, pravá na patě. Opakovat každou nohu dvakrát do dřepu přednožného (kozáček). Nesplnění: ztráta rovnováhy, neprovedení celého skoku každou nohou dvakrát.

9) Stoj na levé (pravé) 10) Stoj na pravé (levé) Pravou (levou) pokrčit přednožmo zevnitř, bérec dolů dovnitř, chodidlo se opírá o vnitřní část levého (pravého) kolene Ruce v bok Oči zavřené Výdrž 10 s. Nesplnění: ztráta rovnováhy, skrčená noha nevydrží v předepsané poloze, otevření očí, neudržení rukou v bok. 10) Stoj na pravé (levé) Levou (pravou) pokrčit přednožmo dolů zevnitř,bérec dolů dovnitř Pravou (levou) uchopit špičku Přeskok držené nohy (proskočit okénkem utvořeným dolní končetinou a paží). Nesplnění:puštění uchopené nohy, neproskočení okénkem.

Minnesota Dexterity Test test zručnosti měří jednoduchou koordinaci oka a rukou a hrubé motoriky. Skládá se z 5 různých testů: umístění, točení, přemístění, jednoruční otáčení a umístění, dvouruční otáčení a umístění

Grooved Pegboard Test Test obratnosti Dvacet pět otvorů s náhodně umístěnými drážkami a kolíky, které mají výstupek podél jedné strany Měří výkon a rychlost jemné motoriky

Testování kinesteticko-diferenciačních schopností Žonglování s míčem Žonglování s míči různé velikosti a hmotnosti Žonglování hlavou Skok do dálky z místa na přesnost

DISCRIMINATION WEIGHTS

Testování rytmických schopností Přeběhy kruhů

Přeskoky přes švihadlo

Testování reakčních schopností Běh na 3 metry

Fitronic

Testování rovnovážných schopností Statická rovnováha Jarockého test Stoj na jedné noze po otáčení Čapí test Test rovnováhy poslepu Stoj na kladince jednonož

Dynamická rovnováha Poskoky na jedné noze Chůze na válci Rovnováha na lavičce Přechod kladinky – 6ti úhelníku Skoky do rovnovážného postoje Zjišťování efektu rotace

přístroje GAMMA – dynamografická plošina Biodex Balance Systém diagnostika  a cvičení nervosvalové koordinace, rozložení hmotnosti a rovnováhy na neurofysiologickém podkladě Biodex Balance Systém testování a nácvik rovnováhy Stabilometrická plošina ALFA

GAMMA – dynamografická plošina

Biodex Balance System

Stabilometrická plošina ALFA

Kistler Pevná čtvercová deska připevněná v rozích na čtyři piezoelektrické triaxiální snímače Tetrax Dvě desky s dvěma váhami – pata / špička

Použité zdroje http://www.fysiomed.cz/zdravotnicka-technika/diagnostika/gamma-dynamograficka-plosina/ https://publi.cz/books/148/04.html http://www.takingaiim.com/2010/07/facebook-privacy-still-off-balance.html http://pixshark.com/equilibrista-vector.htm http://is.muni.cz/elportal/estud/fsps/js09/sylabus/web/pdf/6.1.1.4._Koordinace.pdf http://web.ftvs.cuni.cz/katedry/kin/labor.php http://cie-plzen.cz/index.php/en/project-solutions/ergonomie-poradenstvi/ergonomie-a-rizeni-vyroby www.fotbalovy-zebricek.cz/testy.html