Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Lýtkové svaly Mírný stoj rozkročný, chodidla rovnoběžně, předpažit, provést dřep na plných chodidlech (kolena nad špičkami), výdrž.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Lýtkové svaly Mírný stoj rozkročný, chodidla rovnoběžně, předpažit, provést dřep na plných chodidlech (kolena nad špičkami), výdrž."— Transkript prezentace:

1 Lýtkové svaly Mírný stoj rozkročný, chodidla rovnoběžně, předpažit, provést dřep na plných chodidlech (kolena nad špičkami), výdrž.

2 Zadní strana stehen V lehu na zádech přednožit pravou (levou) nohu, (pánev u podložky, nezvedat!) 90˚ s dopomocí

3 Vnitřní strana stehen V lehu na zádech přednožit u stěny, roznožit 90˚

4 Zadní strana stehen, bederní svaly
Stoj spojný, hluboký ohnutý předklon, nohy v kolenou napnuté, prsty se dotkneme podložky – několikrát pomalu opakovat Prsty se dotknou špiček nohou nebo podložky, páteř je ve všech úsecích rovnoměrně zaoblená, bez plochých úseků.

5 Zadní strana stehen, bederní svaly
V sedu vzpažit (ruce u uší), nohy v kolenou napnuté, výdrž 10 s. Trup a dolní končetiny svírají úhel 90˚

6 Zadní strana stehen, bederní svaly
V sedu předpažit, s výdechem předklon. Prsty rukou se dotknou alespoň špiček nohou.

7 Bedrokyčlostehenní sval a přímý sval stehenní (ohybače kyčelního kloubu)
Leh na zvýšené podložce, hýždě na okraji. Jednu dolní končetinu přitáhneme k hrudníku (bedra se dotýkají podložky) , druhá visí volně přes okraj podložky. Stehno volné končetiny je v prodloužení trupu, bérec se stehnem svírá pravý úhel. zkrácení

8 Prsní svaly V lehu vzpažit, dlaně vzhůru, uvolnit. Paže leží v celé délce na podložce.

9 Šíjové svaly V lehu na zádech zvolna předklon hlavy, brada se dotkne hrudní kosti. Hlava se od podložky odvíjí plynule. S bradou na hrudníku výdrž 20 s bez viditelného třesu.


Stáhnout ppt "Lýtkové svaly Mírný stoj rozkročný, chodidla rovnoběžně, předpažit, provést dřep na plných chodidlech (kolena nad špičkami), výdrž."

Podobné prezentace


Reklamy Google