Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_M_11 Obrázkové řady, logika Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_M_11 Obrázkové řady, logika Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo."— Transkript prezentace:

1 Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_M_11 Obrázkové řady, logika Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3085 Anotace: 6. třída, matematika, geometrie, rozvíjení logiky, testy inteligence, obrázky a soubory obrázků

2 Obrázkové řady Štikovcová

3 Který z obrázků patří do vynechaného místa a proč? Obrázky v prvním a druhém sloupci jsou osově souměrné, obrázky v třetím sloupci jsou utvořeny složením obrázků prvního a druhého sloupce.

4 Který z obrázků patří do vynechaného místa a proč? Obrázky v třetí(m) řadě (sloupci) jsou utvořeny složením obrázků první(ho) a druhé(ho) řady (sloupce).

5 Který z obrázků patří do vynechaného místa a proč? Na dominových kostkách třetího sloupce vidíme vždy součet puntíků z prvního i druhého sloupce

6 Který z obrázků patří do vynechaného místa a proč? Obrázky v třetí řadě jsou tvořeny kombinací obrázků první a druhé řady. Analogicky můžeme tuto kombinaci objevit i u jednotlivých sloupců, tj. obrázky ve třetím sloupci jsou tvořeny kombinací obrázků z prvního a druhého sloupce.

7 Který z obrázků patří do vynechaného místa a proč? V každém sloupci a každé řadě se střídají 3 obrázky – kříž, úzká hvězda a široká hvězda. V prvním sloupci jsou všechny znaky škrtnuté, v druhém sloupci umístěny ve čtverci a v třetím sloupci umístěny v kruhu.

8 Který z obrázků patří do vynechaného místa a proč? V každé řadě a v každém sloupci se střídají bílý, pruhovaný a černý balíček, na balíčcích stejné barvy se pak střídají mašle vedené zepředu dozadu, zprava do leva a křížem.

9 Který z obrázků patří do vynechaného místa a proč? Každá řada obsahuje symboly – kára, srdce a list. První řada jsou jen černé symboly, druhá řada černé symboly v bílém obdélníku a třetí řada bílé symboly v černém obdélníku.

10 Který z obrázků patří do vynechaného místa a proč? Každý sloupec obsahuje hodiny nastavené na půl třetí, tři čtvrti na šest a devět hodin. V prvním sloupci číselník není ohraničen, v druhém je ohraničen kružnicí a v třetím čtvercem.

11 Který z obrázků patří do vynechaného místa a proč? Třetí sloupec obsahuje černý lichoběžník, třetí řada je rozdělena na obdélník, kosodélník a dva pravoúhlé trojúhelníky.

12 Který z obrázků patří do vynechaného místa a proč? V každé řadě postupně ubývají puntíky zleva doprava. (Respektive v každém sloupci puntíky přibývají zdola nahoru.)

13 Který z obrázků patří do vynechaného místa a proč? V každém sloupci přibývají postupně vertikální pruhy nejprve na pravém boku, poté nahoře. V každé řadě přibývají vertikální pruhy nejprve na levém boku a pak nahoře.

14 Použité náměty ► Testy inteligence přístupné na internetu. ► Obrázky podle vzoru vytvořila autorka.


Stáhnout ppt "Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_M_11 Obrázkové řady, logika Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo."

Podobné prezentace


Reklamy Google