Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ročník:  3. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ročník:  3. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:"— Transkript prezentace:

1 Ročník:  3. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh: Gymnastika Téma: Pilates-cviky Jméno autora:  Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:  21. září 2012 Metodický popis, (anotace):  Podpora hodiny základní gymnastiky

2 Pilates – cviky Pilates zpevňuje zádové, břišní a hýžďové svalstvo, rozvíjí sílu, ohebnost, rovnováhu, koordinaci a dýchání. Navíc zlepšuje celkové držení těla. Při cvičení nezapomeňte na šest základních principů pilates: dýchání, důkladnost provedení, zacentrování (pohyb vychází ze středu těla), plynulý pohyb, řízení pohybu a soustředění.

3 Pilates cvik I.

4 Pilates cvik I. . Jak správně provést cvik:
Klekněte si na podložku a opřete se oběma rukama. Natáhněte levou nohu dozadu tak, aby byla v jedné linii se zády. Zároveň natahujte pravou ruku dopředu. Celé tělo je v jedné linii, dbejte na to, abyste měli rovná záda. Snažte se natahovat ruku dopředu a nohu dozadu, v krajních pozicích vydržte. Opakujte i na druhou stranu.

5 Pilates cvik II. . Jak správně provést cvik:
Lehněte si na podložku, pokrčené nohy opřete chodidly o zem. Přitáhněte levou nohu oběma rukama. Nekrčte ji, ze začátku raději přitahujte méně. Zvedněte hlavu od země. V pozici vydržte a opakujte na druhou stranu.

6 Pilates cvik II.

7 Pilates cvik III. . Jak správně provést cvik:
Sednětě si na podložku a přitáhněte kolena k hlavě. Nohy opírejte o špičky, rukama se držte za nárty (popřípadě kotníky). Hlavu si položte na kolena. U toho cviku nemusí být rovná záda, dbejte ale na to, abyste zatínali svaly nohou a hýždí. Vydržte v této pozici.

8 Pilates cvik III.

9 Pilates cvik IV. Jak správně provést cvik:
Klekněte si na podložku a dosedněte na paty. Předkloňte se dopředu s nataženýma rukama. Dotkněte se míče a v této pozici vydržte. Celým tělem se snažte tlačit na míč. Dbejte na to, abyste měli rovná záda, zaťaté svaly a zhluboka dýchejte.

10 Pilates cvik IV.

11 Pilates cvik V. . Jak správně provést tento cvik:
Klekněte si na podložku a dosednětě na paty. Uchopte míč do rukou a s nataženými pažemi se otočte doleva. Hlava směřuje na stejnou stranu jako ruce. Dbejte na to, abyste měli narovnaná záda a zatlé břišní svaly. V pozici vydržte. Opakujte cvik i na druhou stranu.

12 Pilates cvik V.

13 Pilates cvik VI. Jak správně provést cvik:
Lehněte si na podložku a natáhněte nohy na míč a nechte působit jejich váhu. Paže jsou podél těla a mírně tlačí proti podložce. Zvedněte hlavu z podložky a zatněte také břišní svaly. Vydržte v pozici.

14 Pilates cvik VI.

15 Použité zdroje: vlastní, http//cs.wikipedia.org.//


Stáhnout ppt "Ročník:  3. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:"

Podobné prezentace


Reklamy Google