Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Uvolnění na velkém míči Uvolnění s overbalem

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Uvolnění na velkém míči Uvolnění s overbalem"— Transkript prezentace:

1 Uvolnění na velkém míči Uvolnění s overbalem
Položit se na míč a úplně se uvolnit („stékat po míči“), nádech do spodní části břicha Overbal pouze zčásti nafouknutý vložíme pod křížovou kost, uvolnit se Z kleku vedle míče úklon na míči (vzpažit)

2 Přitažení kolen k hrudníku Přitažení kolene k hrudníku
S výdechem přitáhnout kolena k hrudníku (pánev se lehce zvedne od podložky, výdrž několik sekund), s nádechem povolit (pánev se vrátí na podložku). Několikrát zopakovat. S výdechem přitáhnout pravé (levé) koleno k hrudníku (výdrž několik sekund), s nádechem povolit Druhá noha je buď pokrčená nebo ji protahujeme za patou od středu těla.

3 Přitažení kolen k hrudníku Kočičí hřbet
V lehu na zádech s výdechem přitáhnout pravou (levou) nohu k hrudníku, s dalším výdechem levou rukou zatlačit pravou nohu přes tělo a ohlédnout se za pravou rukou. V kleku s výdechem vyhrbit (kostrč směřuje dolů), s nádechem napřímit (neprohýbat).

4 Předklony Ohnutý předklon v sedu skřižném.
Ohnutý předklon v sedu na židli, chodidla celou plochou na zemi, hlava a ruce volně visí. S výdechem ohnutý předklon, hlavu a ruce nechat volně viset, nohy v kolenou natažené nebo i pokrčené, stoj spojný nebo i rozkročný. S nádechem narovnat, s výdechem předklon k P (L) noze v sedu skřižném. Ruce sepnout v podkolení a s výdechem vyhrbit páteř (pánev podsadit).

5 Úklony S výdechem úklon vpravo a současně pohyb bérců vpravo, s nádechem do výchozí pozice (totéž vlevo) S výdechem úklon v sedu skřižném, při úklonu se pánev nezvedá od podložky. S výdechem úklon v sedu roznožném, P pokrčená, L natažená - úklon k levé L pokrčená, P natažená – úklon k pravé S nádechem narovnat, s výdechem úklon v sedu na židli, paže volně visí. S nádechem vzpažit levou, s výdechem úklon vpravo, s nádechem narovnat (totéž opačně) Leh na boku s oporou o dlaň. S výdechem úklon ve stoji s překřížením nohou.

6 Leh vznesmo S výdechem nohy do lehu vznesmo (varianta s rukama ve vzpažení). S výdechem nohy do lehu vznesmo (varianta s rukama v připažení), není nutný dotek špiček nohou za hlavou.

7 S nádechem protáhnout pravou ruku a pravou nohu od středu těla (levá strana uvolněná), potom naopak, při nádechu bedra k podložce S nádechem protáhnout tělo do co největší délky (ruce a nohy od středu těla), bedra co nejvíce přiblížit k podložce, s výdechem uvolnit S nádechem protáhnout pravou ruku a levou nohu (křížem, opačné končetiny uvolněné), při nádechu bedra k podložce

8 Nacvičovat břišní dýchání (nádech tzv
Nacvičovat břišní dýchání (nádech tzv. dolů do břicha, při kterém je bránice stlačována dolů, břicho se vyklenuje (bránice zevnitř masíruje páteř), žebra se roztahují do šířky. Vyhnout se „vysazování“pánve !


Stáhnout ppt "Uvolnění na velkém míči Uvolnění s overbalem"

Podobné prezentace


Reklamy Google