Iva Procházková Eva Švančarová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
(Literární výchova - 7. ročník)
Advertisements

Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Pavel Kříž  Narodil se v Brně  Emigroval do Velké Británie a později do Kanady kde roku 1988 vystudoval univerzitu ve Vancouveru  Počátkem.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hrušková Datum: Název: VY_ 32 _INOVACE.
Vytvořila: Kristýna Kořínková
Česká poezie 2.poloviny 19.století
Portréty literárních osobností světové literatury.
Knihu napsala : Irena Dousková VYTVOŘILA : KAROLÍNA TEJKALOVÁ.
Číslo materiálu: Škola: VY_32_INOVACE_11 ZŠ Dr. Miroslava Tyrše, příspěvková organizace Adresa:Autor:Název: Vrchlického 630/5, Děčín Bc. Eva Doležalová.
VY _32_INOVACE_05_04J.Neruda
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE/15/B3 AutorMgr. Karolína Kofránková Období vytvoření
Škola:Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_CESKYJA ZYK1_06 Tematická.
Bratři Čapkové.
Karel Čapek.
Karel Hynek Mácha
VY_32_INOVACE_ČJ. 7.19_Jan Neruda, prezentace Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_07.
Jan Neruda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Název Edgar Allan Poe Předmět, ročník Český jazyk a literatura, tercie
Název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT 32/Čj02/ , K. Týleová Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Název výukového.
EDUARD BASS 9. ročník.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Němcová.1 Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ;
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hrušková Datum: Název: VY_ 32 _INOVACE.
Život a dílo VY_32_INOVACE_2A4 Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Mgr. Lenka Fibigerová.
Základní škola, Ostrava – Poruba, Porubská 831, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – CZ.1.07/1.4 00/ Název projektu – BRÁNA JAZYKŮ.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
NázevCharlotta Brontëová Předmět, ročník Český jazyk a literatura, tercie Tematická oblast Vybraní autoři české a světové literatury z Čítanky 8 pro základní.
Eduard Petiška Český jazyk 6. ročník ZŠ
Emil František Burian
Osvobozené divadlo 9. ročník.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
VY_32_INOVACE_3D.9.20 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Osvobozené divadlo Semafor & Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová OSOBNOSTI NAŠÍ HISTORIE II.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká próza a poezie 20. století ČÍSLO PROJEKTU:
Opakujeme vedlejší věty 2 Český jazyk 2. stupeň 1 Eva Beranová, Základní škola, Čapkova 126, Klatovy VY_32_INOVACE_04_Opakujeme vedlejší věty 2.
JAN NERUDA ( 1834 – 1891 ) - český básník, prozaik, novinář.
Jan Neruda „Mnohý muž se často zakouká do ženy a přece do ní obyčejně nevidí.“
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_11B_CJ8_14_LITERATURA.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Ernest Heminhway Jana Cihelková, Kateřina Klausová.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
František Hrubín „Dnes lidé mezi sebou hovoří tak, že jeden druhého neposlouchá.“
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Tomáš Havlický. Karlova Rodina  Otec: Jan Lucemburský  Matka: Eliška Přemyslovna  Jeho pravé jméno: -Václav IV Eliška Přemislovna Jan Lucemburský.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Jaroslava Lioliasová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_LIDOVÁ_SLOVESNOST TEMA: Světová literatura pro.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_20_ČESKÝ.
Marie Curieová-Sklodowská
& Osvobozené divadlo Semafor
Jan Neruda - život.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
VY_32_Inovace_ Arnošt Lustig Český jazyk 9. ročník
VY_32_INOVACE_11_Literatura 19. století Kritický realismus
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_02_ČESKÝ JAZYK
Jan Jánský Ano jsem zpět Jan Jánský.Můj příběh začal v Praze na Smíchově v rodině obchodníka. V roce 1892 jsem vystudoval smíchovské gymnázium.Po maturitě.
Název: VY_12_INOVACE_ČJ_20   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Jan Neruda Open Presentation.
Božena Němcová.
Název školy: Základní škola Netvořice
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Jiří.
Erich Maria Remarque Eva Švančarová
Hádej, kdo jsem? NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
VY_32_INOVACE_18_Literatura 19. století
VY_32_INOVACE_03_Literatura 19. století Romantismus
VY_32_INOVACE_Jir_I-21 Pavel Kohout Název projektu: OP VK
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Transkript prezentace:

Iva Procházková Eva Švančarová

Obecné informace a rodina narození: 13. června 1953, Olomouc13. června1953Olomouc česká spisovatelka, autorka literatury pro děti, dramatička,českáspisovatelkaliteratury pro děti scénáristka Publikuje česky i německyčeskyněmecky otec: Jan Procházka nejstarší sestra: Lenka Procházková

Život Dětství prožila v Praze. V roce 1972 maturovala na gymnáziu, ale z politických důvodů nepokračovala v dalším studiu. Měla spoustu profesí. V roce 1983 s rodinou emigrovala a usadila se v Rakousku a posléze v Německu. Tam s manželem, režisérem a hercem Ivanem Pokorným, rozvíjela divadelní projekty, věnovala se ale i literární tvorbě pro dospělé a dětské čtenáře. Po politickém převratu v roce 1989 začala publikovat také v českých zemích, natrvalo se do vlasti vrátila v roce Žije a tvoří v Praze.Praze RakouskuNěmecku Ivanem Pokornýmdivadelnípolitickém převratu

Díla - divadelní hry, televizní Venušin vrch Postavení mimo hru Poslední život , Vdova po básníkovi - v Čs. televizi 1991 Erasmovy velké arkány - v Čs. televizi 1992 Dům poslední radosti

Díla Výprava na zlatou rybičku - v zahr Penzion na rozcestí , povídkový soubor Komu chybí kolečko? Pět minut před večeří Červenec má oslí uši Čas tajných přání Karolína Soví zpěv Jožin jede do Afriky

Zdroje

Děkuji Vám za pozornost