Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století ČÍSLO PROJEKTU: 1.07/1.4.00/21.0816 Otázky a odpovědi

2 Datum vytvoření projektu listopad 2011 Ročník9. Popis prezentaceŽáci si zopakují všechny probrané osobnosti české literatury 2. pol. 20. stol.

3 Test Otázky a odpovědi

4 I. Otázky a odpovědi: Které knihy popisují období komunismu u nás? Který spisovatel byl vyhoštěn ze země? Jak se jmenuje nakladatelství, ve kterém vydává své knihy Milan Kundera? Kdo měl možnost natočit v Hollywoodu film? Kdo byl opakovaně navržen na Nobelovu cenu míru? Kdo je Klára Zimová? Vyjmenujte zaměstnání Bohumila Hrabala. Které knihy popisují období komunismu u nás? Který spisovatel byl vyhoštěn ze země? Jak se jmenuje nakladatelství, ve kterém vydává své knihy Milan Kundera? Kdo měl možnost natočit v Hollywoodu film? Kdo byl opakovaně navržen na Nobelovu cenu míru? Kdo je Klára Zimová? Vyjmenujte zaměstnání Bohumila Hrabala.

5 I. Otázky a odpovědi: Které knihy popisují období komunismu u nás? To byl náš život, Báječná léta pod psa … Který spisovatel byl vyhoštěn ze země? Pavel Kohout Jak se jmenuje nakladatelství, ve kterém vydává své knihy Milan Kundera? Atlantis (české), Gallimard (francouzské) Kdo měl možnost natočit v Hollywoodu film? Pavel Kohout Kdo byl opakovaně navržen na Nobelovu cenu míru? Václav Havel Kdo je Klára Zimová? Hlavní hrdinka z knihy Pavla Kohouta Nápady svaté Kláry. Vyjmenujte zaměstnání Bohumila Hrabala. Úředník, skladník, dělník na trati nebo výpravčí. Které knihy popisují období komunismu u nás? To byl náš život, Báječná léta pod psa … Který spisovatel byl vyhoštěn ze země? Pavel Kohout Jak se jmenuje nakladatelství, ve kterém vydává své knihy Milan Kundera? Atlantis (české), Gallimard (francouzské) Kdo měl možnost natočit v Hollywoodu film? Pavel Kohout Kdo byl opakovaně navržen na Nobelovu cenu míru? Václav Havel Kdo je Klára Zimová? Hlavní hrdinka z knihy Pavla Kohouta Nápady svaté Kláry. Vyjmenujte zaměstnání Bohumila Hrabala. Úředník, skladník, dělník na trati nebo výpravčí.

6 II. Otázky a odpovědi: Co umí Klára Zimová? Z jaké rodiny pochází Milan Kundera? Jak se jmenuje hudební undergroundova skupina? Který český autor žije na Sázavě? Komu psal dopisy z vězení I. M. Jirous? Jak se jmenuje poslední Havlova kniha? Kdo žije ve Vídni? Kdo režíruje filmy Bohumila Hrabala? Co umí Klára Zimová? Z jaké rodiny pochází Milan Kundera? Jak se jmenuje hudební undergroundova skupina? Který český autor žije na Sázavě? Komu psal dopisy z vězení I. M. Jirous? Jak se jmenuje poslední Havlova kniha? Kdo žije ve Vídni? Kdo režíruje filmy Bohumila Hrabala?

7 II. Otázky a odpovědi: Co umí Klára Zimová? Předvídat budoucnost. Z jaké rodiny pochází Milan Kundera? Umělecké, bratranec je básník, otec byl hudebník. Jak se jmenuje hudební undergroundova skupina? The Plastic People of the Universe. Který český autor žije na Sázavě? Pavel Kohout a Michal Viewegh. Komu psal dopisy z vězení I. M. Jirous? Svým dcerám Františce a Martě. Jak se jmenuje poslední Havlova kniha? Odcházení. Kdo žije ve Vídni? Pavel Kohout Kdo režíruje filmy Bohumila Hrabala? Jiří Menzel Co umí Klára Zimová? Předvídat budoucnost. Z jaké rodiny pochází Milan Kundera? Umělecké, bratranec je básník, otec byl hudebník. Jak se jmenuje hudební undergroundova skupina? The Plastic People of the Universe. Který český autor žije na Sázavě? Pavel Kohout a Michal Viewegh. Komu psal dopisy z vězení I. M. Jirous? Svým dcerám Františce a Martě. Jak se jmenuje poslední Havlova kniha? Odcházení. Kdo žije ve Vídni? Pavel Kohout Kdo režíruje filmy Bohumila Hrabala? Jiří Menzel

8 III. Otázky a odpovědi: Kdo žije v Torontu? Jak zemřel Bohumil Hrabal? Který český autor je považován za francouzského autora? Z jaké rodiny pochází Václav Havel? Kdo je pábitel? Co říká Michal Viewegh na to, že se o něm žáci již dnes učí? Kdo založil exilové nakladatelství 68 Publishers? Jaké dvě ceny získal Michal Viewegh? Kdo žije v Torontu? Jak zemřel Bohumil Hrabal? Který český autor je považován za francouzského autora? Z jaké rodiny pochází Václav Havel? Kdo je pábitel? Co říká Michal Viewegh na to, že se o něm žáci již dnes učí? Kdo založil exilové nakladatelství 68 Publishers? Jaké dvě ceny získal Michal Viewegh?

9 III. Otázky a odpovědi: Kdo žije v Torontu? Josef Škvorecký a Zdena Salivarová Jak zemřel Bohumil Hrabal? Vypadl z nemocničního okna. Který český autor je považován za francouzského autora? Milan Kundera Z jaké rodiny pochází Václav Havel? Podnikatelské. Kdo je pábitel? Hlavní hrdina knih Bohumila Hrabala. Co říká Michal Viewegh na to, že se o něm žáci již dnes učí? Připadá si tak trochu mrtvý. Kdo založil exilové nakladatelství 68 Publishers? Josef Škvorecký a Zdena Salivarová Jaké dvě ceny získal Michal Viewegh? Magnesia Litera a Cena Jiřího Ortena Kdo žije v Torontu? Josef Škvorecký a Zdena Salivarová Jak zemřel Bohumil Hrabal? Vypadl z nemocničního okna. Který český autor je považován za francouzského autora? Milan Kundera Z jaké rodiny pochází Václav Havel? Podnikatelské. Kdo je pábitel? Hlavní hrdina knih Bohumila Hrabala. Co říká Michal Viewegh na to, že se o něm žáci již dnes učí? Připadá si tak trochu mrtvý. Kdo založil exilové nakladatelství 68 Publishers? Josef Škvorecký a Zdena Salivarová Jaké dvě ceny získal Michal Viewegh? Magnesia Litera a Cena Jiřího Ortena

10 IV. Otázky a odpovědi: Který český autor byl mluvčím Charty 77? Kolik knih Michala Viewegha bylo zfilmováno? Proč knihy Milana Kundery vychází pouze ve francouzštině? Vyjmenujte vše, co ovlivnilo tvorbu Bohumila Hrabala. Proč emigroval Josef Škvorecký? Který český autor byl mluvčím Charty 77? Kolik knih Michala Viewegha bylo zfilmováno? Proč knihy Milana Kundery vychází pouze ve francouzštině? Vyjmenujte vše, co ovlivnilo tvorbu Bohumila Hrabala. Proč emigroval Josef Škvorecký?

11 IV. Otázky a odpovědi: Který český autor byl mluvčím Charty 77? Václav Havel Kolik knih Michala Viewegha bylo zfilmováno? 7 Proč knihy Milana Kundery vychází pouze ve francouzštině? Autor si je chce překládat sám. Vyjmenujte vše, co ovlivnilo tvorbu Bohumila Hrabala. Manželka servírka, strýc Pepin, práce na trati atd. Proč emigroval Josef Škvorecký? Doma mu byly pozastaveny práce na vydání Tankového praporu. Který český autor byl mluvčím Charty 77? Václav Havel Kolik knih Michala Viewegha bylo zfilmováno? 7 Proč knihy Milana Kundery vychází pouze ve francouzštině? Autor si je chce překládat sám. Vyjmenujte vše, co ovlivnilo tvorbu Bohumila Hrabala. Manželka servírka, strýc Pepin, práce na trati atd. Proč emigroval Josef Škvorecký? Doma mu byly pozastaveny práce na vydání Tankového praporu.

12 V. Otázky a odpovědi: Kdo vlastnil filmové studio Barrandov? Kdo byl hlavní představitel undergroundu? Komu psal dopisy z vězení Václav Havel? Co je to Index? Jak se jmenuje poslední Vieweghova kniha? Kdo psal memoáromány? Které dílo Josefa Škvoreckého bylo zfilmováno? Kdo vlastnil filmové studio Barrandov? Kdo byl hlavní představitel undergroundu? Komu psal dopisy z vězení Václav Havel? Co je to Index? Jak se jmenuje poslední Vieweghova kniha? Kdo psal memoáromány? Které dílo Josefa Škvoreckého bylo zfilmováno?

13 V. Otázky a odpovědi: Kdo vlastnil filmové studio Barrandov? Strýc Václava Havla. Kdo byl hlavní představitel undergroundu? Ivan Martin Jirous a Egon Bondy. Komu psal dopisy z vězení Václav Havel? Manželce Olze. Co je to Index? Exilové nakladatelství, které fungovalo v Kolíně nad Rýnem. Jak se jmenuje poslední Vieweghova kniha? Mafie v Praze. Kdo psal memoáromány? Pavel Kohout. Které dílo Josefa Škvoreckého bylo zfilmováno? Tankový prapor Kdo vlastnil filmové studio Barrandov? Strýc Václava Havla. Kdo byl hlavní představitel undergroundu? Ivan Martin Jirous a Egon Bondy. Komu psal dopisy z vězení Václav Havel? Manželce Olze. Co je to Index? Exilové nakladatelství, které fungovalo v Kolíně nad Rýnem. Jak se jmenuje poslední Vieweghova kniha? Mafie v Praze. Kdo psal memoáromány? Pavel Kohout. Které dílo Josefa Škvoreckého bylo zfilmováno? Tankový prapor


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století."

Podobné prezentace


Reklamy Google