Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jiřina Králová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Advertisements

Espresso Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jiřina Králová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Autorem materiálu a všech jeho č ástí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Ji ř ina Králová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Čechová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Čechová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Počítač, základní pojmy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Miroslav Kaňok, DiS. Dostupné z Metodického portálu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Vlastnosti látek − hustota Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu
Funkce tangens Goniometrie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Mastíková. Dostupné z Metodického portálu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Čechová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Anotace - Animals Anotace - Pracovní list k procvičení slovní zásoby Autor - Mgr. Martina Kolářová Jazyk - Čeština, angličtina Očekávaný výstup - Plynulé.
Tabulkový procesor Odebrání skrytých dat a osobních informací kontrolou sešitů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Tělesa –Hranol Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Správa fotografií v Adobe Lightroom I.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měření elektrického proudu a napětí Číslo DUM: III/2/FY/2/2/8 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast:
Informace, PC, hardware, software
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Holečková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Čtyřúhelník - obdélník
ZVÍŘECÍ RODINKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Cemerková Golová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Zoner Callisto Ostatní manipulace s objekty II.
  Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Mona Drábková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Holečková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Prezentace fotografií v Adobe Lightroom
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Holečková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
Výroba špalíku na broušení
ZAHUŠTĚNÉ, SUŠENÉ MLÉKO
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, kde se nachází podnebné pásy zmíněné v prezentaci a vyznač je na mapě. 2) Na kterých kontinentech je možné.
Finanční gramotnost Základní pojmy
Obrazový materiál pro pracovní list – Masky
Vlastnosti látek − hustota
STEJNÉ Pracovní listy Poznáš, které obrázky jsou stejné? Najdi je a spoj. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer.
Technika obsluhy – Příprava mléka šlehaným parou
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Zpracování drátu II Háček na tabuli
Rozvíjíme pozornost a soustředění
SKLÁDÁME GEOMETRICKÉ TVARY, POČÍTÁME
Fyzika – měření objemu a převody jednotek objemu
Převod souborů a kompatibilita
Výpočet neznámé veličiny z vybraných fyzikálních vzorců
ANIMALS OPAKOVACÍ HRA Mgr. Bc. Lucie Hušková ZŠ a MŠ Kamenná 404/4,
KOČKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Interaktivní příklad na dělení napětí a proudu v elektrickém obvodu
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
OBSLUHA V DOPRAVNÍCH PROSTŘEDCÍCH
Tělesa –čtyřboký hranol
Práce po skončení slavnostní hostiny
ZMĚNY ROZVAHOVÝCH STAVŮ V ROZVAZE (přehled na příkladu)
MATEMATIKA Z PAŘEZOVÉ CHALOUPKY
Pořadí obrázků – domeček
Vypočítej ceny zlevněného zboží
Zoner Callisto Ostatní manipulace s obrázky I.
Zrakové vnímání 9 Variabilní hra
KARTY NA PŘIŘAZOVÁNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Fyzika – procvičování převodů jednotek délky, hmotnosti, času a objemu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Rozmanitost přírody – interaktivní test – liška obecná
Představujeme a sestavujeme krychli
Základní logické funkce
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Kolik je...? Pracovní listy
Interaktivní příklad na dělení proudu v elektrickém obvodu
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
Pořadí obrázků – auto Postup práce:
Obrazový materiál pro pracovní list – Masky
Zaměřené na orofacionální cvičení
Seznamujeme se s geometrickými tvary - obdélník
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jiřina Králová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).   1

Cappuccino se připravuje s espressa (30 ml), které zalijeme našlehaným mlékem. Výška pěny má mít minimálně 1 cm. Nápoj má mít celkový objem 150–180 ml. Šálek musí obsahovat 180 ml. Vnitřní tvar šálku je oblý.

Používáme plnotučné 3,5% mléko Používáme plnotučné 3,5% mléko. Při přípravě použijeme ohřívací jehlu, která je součástí kávovaru. Mléko se ohřeje a napění v nerezové konvici s větším objemem. Mléko musí být vychlazené, kvalitní, nesmí být již dříve použité. Při přípravě nesmíme šlehat mléko po povrchu, protože se nám vytvoří velké bubliny. Teplota mléka nesmí přesáhnout 70 °C.

Konvice na napěnění mléka s obsahem 0,3 l. Obrázek č. 2 Obrázek č. 1

Obrázek č. 3

Správně Špatně Obrázek č. 4 Obrázek č. 5

Do vyhřátého šálku si připravíme espresso. Obrázek č. 6

Obrázek č. 7 Obrázek č. 8

Cappuccino je italský národní nápoj, který se pije pravidelně ke snídani. U nás je zvykem si tento nápoj posypat skořicí nebo kakaovým práškem.

Obrázek č. 9

Obrázek č. 1: konvice – foto: autorka práce Seznam obrázků Obrázek č. 1: konvice – foto: autorka práce Obrázek č. 2: konvice – foto: autorka práce Obrázek č. 3: šlehání mléka v konvici – foto: autorka práce Obrázek č. 4: šlehání mléka v konvici – foto: autorka práce Obrázek č. 5: šlehání mléka v konvici – foto: autorka práce Obrázek č. 6: příprava cappuccina - foto: autorka práce Obrázek č. 7: příprava cappuccina - foto: autorka práce Obrázek č. 8: příprava cappuccina - foto: autorka práce Obrázek č. 9: cappuccino - foto: autorka práce Elektronické zdroje Cappuccino [online].[cit.2012-10-18].Dostupné z: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Cappuccino> Použitá literatura VESELÁ, Petra. Kniha o kávě. Smart Press. Praha: Smart Press, 2010. ISBN 978-80-87049- 34-1.