Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho č ástí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Ji ř ina Králová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785. Provozuje.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho č ástí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Ji ř ina Králová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785. Provozuje."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho č ástí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Ji ř ina Králová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzd ě lávání, školské poradenské za ř ízení a za ř ízení pro další vzd ě lávání pedagogických pracovník ů (NÚV).

2  Caffé latte macchiatto je nápoj p ř ipravený ze t ř í díl ů.  Espressa, horkého mléka a mlé č né p ě ny.  Nápoj je servírován v kónických sklenicích s limonádovou l ž i č kou.

3 Mlé č ná p ě na Espresso Teplé mléko Obrázek č. 1

4  P ř ipravíme si do nerezové konvice s v ě tším objemem vychlazené mléko s obsahem tuku 3,5 %.  Mléko vyšleháme oh ř ívací jehlou.  Teplota mléka nesmí p ř esáhnout 70 °C a necháme chvíli odstát.

5  Našlehané mléko p ř elijeme do vysoké vyh ř áté sklenice, a ž po okraj. Obrázek č. 2 Obrázek č. 3

6  P ř ipravíme si do konvi č ky espresso. Obrázek č. 4

7 Nalijeme pomalu espresso doprost ř ed mlé č né p ě ny, t ě sn ě nad povrchem. Espresso tak z ů stane výborn ě odd ě lené od mléka a p ě ny. Obrázek č. 5

8  Je pova ž ována za dezertní nebo-li odpolední kávu, tento typ kávy je populární hlavn ě u ž en a m ůž e se kombinovat s r ů znými p ř íchut ě mi. ( č okoláda, sko ř ice…)

9 Obrázek č. 6

10 Seznam obrázk ů Obrázek č. 1: Caffé latte macchiatto – foto: autorka práce Obrázek č. 2: Caffé latte macchiatto – foto: autorka práce Obrázek č. 3: Caffé latte macchiatto – foto: autorka práce Obrázek č. 4: Caffé latte macchiatto – foto: autorka práce Obrázek č. 5: Caffé latte macchiatto – foto: autorka práce Obrázek č. 6: Caffé latte macchiatto – foto: autorka práce Pou ž itá literatura VESELÁ, Petra. Kniha o káv ě. Smart Press. Praha: Smart Press, 2010. ISBN 978- 80-87049-34-1.


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho č ástí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Ji ř ina Králová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785. Provozuje."

Podobné prezentace


Reklamy Google