GREETINGS AND FORMS OF ADDRESS

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Conversation – Greetings and farewell
Advertisements

Pozdravy Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Komunikace Greetings VY_22_INOVACE_07 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracovala:
Pozdravy + osobní údajej e
vezmi si tužku a velký papír
1.1 Introduction – Úvod do AJ
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM Businessland / Introductions 06B2 AutorLadislava Pechová Období vytvořeníŘíjen.
Pozdravy Přeložte a opakujte výslovnost: Good morning.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_01_AJ3E Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
EVERYDAY LIFE SITUATIONS Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuzsková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_10_AJ3E Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
UNDERSTANDING Dorozumění Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
SATISFACTION Spokojenost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_171.ANJ.12 Základy telefonování v angličtině.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Soňa Dvořáková Název: VY_32_INOVACE_13_C_01_Anglické pozdravy Téma: Komunikace a slovní zásoba.
DISSATISFACTION AND ANGER Nespokojenost a rozčilení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického.
Identifikátor materiálu: EU – 3 – 30 - Pozdravy
UNDERSTANDING Dorozumění
REGRET Lítost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Sýr a myška Na snímcích 2, 3, 4 a 5 jsou kartičky určené k vystřižení a zalaminování. Dítě pracuje dle pokynů: Podej mi myšku, která je vedle sýra atd.
POČASÍ KALENDÁŘ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
LOGARITMICKÉ ROVNICE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Linková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Nespokojenost a rozčilení
INVITATION Pozvání Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
HESITATION Váhání Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
HESITATION Váhání Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
ADVICE Rady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
HOW MUCH CHEESE HAVE YOU GOT?
ASSURANCE Ujištění Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Clothing Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Najdi dva stejné obrázky
Název učebního materiálu
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
Farben Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
WHAT IS YELLOW? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
Kde žije… Klikni na obrázek místa, kde žije dané zvířátko. Pokud vybereš správně, zvířátko se objeví. Pokud špatně, objeví se naštvaný smajlík. Autorem.
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Anglické výrazy a věty si můžeš poslechnout kliknutím na .
Zvířata na statku. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY
Food & Drink 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Hra ke zopakování nebo procvičování učiva
M O T Ý L Í L O T O 2 Najdi stejného motýla!
PARTING Loučení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Animals 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuzsková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Domino 1−10 Obrázkové domino se skládá z kartiček, na jejichž levé polovině je napsáno číslo a na pravé polovině je určitý počet stejných obrázků. Hru.
APOLOGIES Omluvy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Slož popletené obrázky.
Na které písmenko začíná obrázek?
GREETINGS Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Orofacionální cvičení III.
INTERRUPTION OF A CONVERSATION
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
MISTAKES Omyly Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

GREETINGS AND FORMS OF ADDRESS Pozdravy a oslovení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

kliknutím „ručičkou“ zvol správný anglický překlad české fráze v dolní části snímku na další frázi přejdi kliknutím šipkou na snímku

Hi there. Good morning. Good afternoon. Sorry. Good evening. Hello. Excuse me. Dobrý den (ráno).

Hi there. Good morning. Good afternoon. Sorry. Good evening. Hello. Excuse me. Dobrý den (odpoledne).

Hi there. Good morning. Good afternoon. Sorry. Good evening. Hello. Excuse me. Dobrý večer.

Hi there. Good morning. Good afternoon. Sorry. Good evening. Hello. Excuse me. Ahoj. (setkání)

Hi there. Good morning. Good afternoon. Sorry. Good evening. Hello. Excuse me. Nazdar.

Hi there. Good morning. Good afternoon. Sorry. Good evening. Hello. Excuse me. Ahoj všichni.

Hi there. Good morning. Good afternoon. Sorry. Good evening. Hello. Excuse me. Dovolte / Promiňte, prosím.

Hi there. Good morning. Good afternoon. Sorry. Good evening. Hello. Excuse me. Pardon.

Hi there. Good morning. Good afternoon. Sorry. Good evening. Hello. Ahoj všichni. Good morning. Dobrý den (ráno). Good afternoon. Dobrý den (odpoledne). Sorry. Good evening. Pardon. Dobrý večer. Hello. Hi. Ahoj. (setkání) Excuse me. Ahoj. Dovolte / Promiňte, prosím.

Good night. See you (later). Good-bye. Bye. / Cheerio. Take care. See you tomorrow. Dobrou noc.

Good night. See you (later). Good-bye. Bye. / Cheerio. Take care. See you tomorrow. Ahoj zítra.

Good night. See you (later). Good-bye. Bye. / Cheerio. Take care. See you tomorrow. Dávej na sebe pozor.

Good night. See you (later). Good-bye. Bye. / Cheerio. Take care. See you tomorrow. Sbohem.

Good night. See you (later). Good-bye. Bye. / Cheerio. Take care. See you tomorrow. Ahoj. (rozloučení)

Good night. See you (later). Good-bye. Bye. / Cheerio. Take care. See you tomorrow. Nashledanou.

Good night. See you (later). Good-bye. Bye. / Cheerio. Take care. Dobrou noc. See you (later). Nashledanou. Good-bye. Sbohem. Bye. / Cheerio. Ahoj. (rozloučení) Take care. Dávej na sebe pozor. See you tomorrow. Ahoj zítra.

What have you been up to recently? How are you? And what about you? How are things? / How are you doing? Jak se máš?

What have you been up to recently? How are you? And what about you? How are things? / How are you doing? Co pořád děláš?

What have you been up to recently? How are you? And what about you? How are things? / How are you doing? Jak se vede?

What have you been up to recently? How are you? And what about you? How are things? / How are you doing? A co ty?

What have you been up to recently? Co pořád děláš? How are you? Jak se máš? And what about you? A co ty? How are things? / How are you doing? Jak se vede?

I haven't seen you for ages. I'm pleased to meet you. I'm very well, thank you. I don't feel well today. Not too bad. And you? I'm fine, thanks. I'm glad to see you. Everything's all right. I haven't seen you for ages. Dnes se necítím dobře.

I haven't seen you for ages. I'm pleased to meet you. I'm very well, thank you. I don't feel well today. Not too bad. And you? I'm fine, thanks. I'm glad to see you. Everything's all right. I haven't seen you for ages. Neviděl jsem tě věky.

I haven't seen you for ages. I'm pleased to meet you. I'm very well, thank you. I don't feel well today. Not too bad. And you? I'm fine, thanks. I'm glad to see you. Everything's all right. I haven't seen you for ages. Všechno je v pořádku.

I haven't seen you for ages. I'm pleased to meet you. I'm very well, thank you. I don't feel well today. Not too bad. And you? I'm fine, thanks. I'm glad to see you. Everything's all right. I haven't seen you for ages. Jsem rád, že tě potkávám.

I haven't seen you for ages. I'm pleased to meet you. I'm very well, thank you. I don't feel well today. Not too bad. And you? I'm fine, thanks. I'm glad to see you. Everything's all right. I haven't seen you for ages. Dobře, díky.

I haven't seen you for ages. I'm pleased to meet you. I'm very well, thank you. I don't feel well today. Not too bad. And you? I'm fine, thanks. I'm glad to see you. Everything's all right. I haven't seen you for ages. Není to špatné. A ty?

I haven't seen you for ages. I'm pleased to meet you. I'm very well, thank you. I don't feel well today. Not too bad. And you? I'm fine, thanks. I'm glad to see you. Everything's all right. I haven't seen you for ages. Rád tě vidím.

I haven't seen you for ages. I'm pleased to meet you. I'm very well, thank you. I don't feel well today. Not too bad. And you? I'm fine, thanks. I'm glad to see you. Everything's all right. I haven't seen you for ages. Děkuji, velmi dobře.

I haven't seen you for ages. I'm pleased to meet you. Jsem rád, že tě potkávám. I'm very well, thank you. Děkuji, velmi dobře. I don't feel well today. Dnes se necítím dobře. Not too bad. And you? Není to špatné. A ty? I'm fine, thanks. Dobře, díky. I'm glad to see you. Rád tě vidím. Everything's all right. Všechno je v pořádku. I haven't seen you for ages. Neviděl jsem tě věky.

Sir! Mrs King! Dear friends! Miss King! Mr King! Ladies and gentlemen! Madam! Paní Kingová!

Sir! Mrs King! Dear friends! Miss King! Mr King! Ladies and gentlemen! Madam! Slečno! / Paní!

Sir! Mrs King! Dear friends! Miss King! Mr King! Ladies and gentlemen! Madam! Vážení přátelé!

Sir! Mrs King! Dear friends. Miss King! Mr King! Ladies and gentlemen! Madam! Pane Kingu!

Sir! Mrs King! Dear friends. Miss King! Mr King! Ladies and gentlemen! Madam! Dámy a pánové!

Sir! Mrs King! Dear friends. Miss King! Mr King! Ladies and gentlemen! Madam! Pane!

Sir! Mrs King! Dear friends. Miss King! Mr King! Ladies and gentlemen! Madam! Slečno Kingová!

Sir! Mrs King! Dear friends. Miss King! Mr King! Ladies and gentlemen! Pane! Mrs King! Paní Kingová! Dear friends. Vážení přátelé! Miss King! Slečno Kingová! Mr King! Pane Kingu! Ladies and gentlemen! Dámy a pánové! Madam! Slečno! / Paní!

Zdroje: OCAL. www.clker.com. Handshake Freshwater Pearl Bracelet clip art online. cit. 2011-01-05. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: http://www.clker.com/clipart-handshake-freshwater-pearl-bracelet.html. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.