Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE"— Transkript prezentace:

1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONA ČÍSLO: III/2 NÁZEV: INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT PŘEDMĚT: Anglický jazyk ROČNÍK: 6. ročník TÉMA: Greeting - introduction AUTOR: Ing. Pavla Zezulová DATUM VYTVOŘENÍ: VY_32_INOVACE_50_PZ

2 Anotace Materiál je určen pro 6. ročník. Žáci navazují na učivo z prvního stupně, opakují si základní způsoby zdravení a zdvořilostní fráze při setkání a představování. V úvodu hodiny je zařazena motivační písnička. Pro větší přehlednost je text promítán na tabuli postupně. Český text je promítnut následně jako kontrola správnosti odpovědi žáků. V závěru hodiny žáci obdrží pracovní listy. Na listě A jsou neúplné rozhovory, na listě B jsou všechny varianty pro dokončení. Žáci odpovědi rozstříhají a nalepí na správné místo na list A. Pracovní listy lze použít v hodině k procvičování učiva, jako domácí úkol i jako prověrku. Materiál obsahuje hypertextový odkaz. Pilotáž Materiál byl ověřován ve dvou paralelních skupinách žáků šestých tříd. Žáci reagovali velmi dobře. Motivační písničku si z chutí zazpívali i v závěru hodiny. Většina ihned dokázala překládat anglické věty. V jedné skupině byly pracovní listy použity v hodině, druhá skupina je dostala k vypracování za domácí úkol. Při hodnocení chyb nebyl podstatný rozdíl mezi oběma skupinami. V obou případech chybovali slabší žáci, když nedokázali určit rozdíl mezi rozhovorem 1 a 2 (tj. zda se jedná o kamarády, nebo se teprve seznamují).

3 Greeting - introduction

4 Písnička na úvod

5 Pozdravy při setkání Good morning. Good afternoon. = Dobrý den.
Good evening. = Dobrý večer.

6 Hello. Hi. = Ahoj.

7 Loučení Goodbye. Bye. = Nashledanou.

8 Bye. Ahoj. See you. See you later. Tak zatím. Ahoj, uvidíme se později. Tak ahoj.

9 Setkání s novým kamarádem
Hello. My name´s Tom. Hi. I´m Susan. Nice to meet you, Susan. Nice to meet you too.

10 Nice to meet you. Těší mě. Rád(a) tě poznávám.

11 Setkání s kamarádem Hi, Susan. Hi, Tom. How are you?
Fine, thanks. And you? Great, thanks.

12 How are you? Jak se máš? Fine, thanks. Děkuji, dobře. I am fine, thank you. Děkuji, mám se dobře. And you? A ty? (A co ty?)

13 Pracovní list A 1) Hello, Peter. … 2) Hello. I am John. … 3) Bye. … 4)… ? …

14 My name´s Katy. Nice to meet you too. Fine, thanks. And you?
Pracovní list B My name´s Katy. Nice to meet you too. Fine, thanks. And you? Hi, Paul. How are you? What´s your name? Nice to meet you, Jane. See you. I am fine, thank you. Hi, my name´s Jane.

15 Řešení 1) Hello, Peter. Hi, Paul. How are you? Fine, thanks. And you? I am fine, thank you. 2) Hello. I am John. Hi, my name´s Jane. Nice to meet you, Jane. Nice to meet you too. 3) Bye. See you. 4) What´s your name? My name´s Katy.

16 Ilustrace


Stáhnout ppt "ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE"

Podobné prezentace


Reklamy Google