Veverka známá - neznámá

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
GIBONI.
Advertisements

(Odocoileus virginianus)
Lvíček zlatý.
Ptáci v okolí lidských sídel
Křeček Džungarský.
ZAJÍC POLNÍ (Lepus europaeus)‏
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
JEŽURY A PAJEŽURY.
Krkavcovití.
CHOVÁ SE JAKO OSEL ( ASINUS ). Říše: živočichové (Animalia) Kmen: strunatci (Chordata) Třída: savci (Mammalia) Řád: lichokopytníci (Perissodactyla) Čeleď:
Zvířata divočiny Terezka Mazurová.
Živorodí -VAČNATCI Říše: živočichové Kmen: strunatci
Veverka obecná Autoři:Barbora Pešičková Iveta Hejnová.
Tučňáci Katka Krejsová.
Myš domácí Michal Blahuta 7.A.
Adopce gorily nížinné.
Rostliny rybníka a jeho okolí
Sluka Scolopax rusticola Štěpánka Pechmanová 3.A.
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.14 Anotace: Prezentace popisuje význam lesa, faunu a floru lesa. Vzdělávací oblast: Význam lesů Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk:
SEMENNÉ ROSTLINY.
Tučňák císařský Vypracoval: Petr Skrutek
Podkmen: OBRATLOVCI Třída: SAVCI.
Sojka obecná Garrulus glandarius.
Měkkozobí Dominika Sattková.
Holub Hřivnáč Věra Husníková.
Káně lesní Věra Husníková 3A Káně lesní.
Orangutani.
Ledňáček říční.
Mgr. Lubomír Šára: Přírodní společenství
Vypracovaly: Viktorie Honziková Karolína Tomková
Ptáci – rozmnožování,hnízdění
Šupinušky (Zygentoma)
Kultura u orangutanů Kristýna Vacková.
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: prosinec 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1.
Název projektu: Živá příroda ve škole
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
VEVERKA OBECNÁ Veverky jsou lesní savci.Kteří jsou zbarveni do hnědé a šedé barvy.Ve většině případů se vyskytují v Evropě a v Asii.
 VZHLED VZHLED  ROZŠÍŘENÍ ROZŠÍŘENÍ  ŽIVOT A POTRAVA ŽIVOT A POTRAVA  ROZMNOŽOVÁNÍ ROZMNOŽOVÁNÍ  ZDROJE ZDROJE Pro zobrazení obrázku- KLIKNĚTE.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_12_INOVACE_ ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP.
Veverka známá - neznámá. Vzhled velikost 19 – 23 cm velikost 19 – 23 cm hmotnost 250 – 300 g hmotnost 250 – 300 g střapce chlupů na ušních boltcích střapce.
VY_32_INOVACE_16 Zvířata v lese. 4. ročník. Jméno:
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Jana Brákorová Název : VY_32_INOVACE_7/17_Živočichové Téma: Hlodavci Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Veverka známá neznámá. Vzhled veverky obecné Středně velký hlodavec Délka: cm Hmotnost: kg Ocas: napomáhá udržovat rovnováhu při lezení.
Je podzim ‒ zvířátka se připravují na zimu
 Popis  Životní prost ř edí a potrava  Veverky ve m ě stech  Jak m ů žete pomoct nalezeným mlá ď at ů m veverek  Druhy veverek  Rozmnožování  Zdroje.
LASICE KOLČAVA Latinsky: Mustelem Zpracovala: VERONIKA POLLAKOVÁ.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: listopad 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_PRV1,2_24.
Veverka obecná (sciurus vulgarit)
Klokani.
VŽDY KDYŽ CHCETE ZOBRAZIT OBRÁZKY KLIKNĚTE NA ŽLUTÝ RÁMEČEK
Veverky Jan Čadil ZŠ Botičská.
VEVERKA OBECNÁ.
veverka -vše co o ni nevíte, nebo jste se báli zeptat
VY_32_INOVACE_06_Rozmanitost přírody-živočichové v lese
Veverka obecná (Sciurus vulgaris)
Pásovec devítipásý Vypracoval: Adam Čada
Nahosemenné rostliny I
Veverka obecná Sciurus vulgaris.
Veverka známá neznámá.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Název projektu: Živá příroda ve škole
Zvířata v lese – mravenec lesní
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_17_ lesní zvířata
Zvířata v lese - liška obecná autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Bažant obecný.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace autor: Helena Petrůvová název: VY_32_INOVACE_16_PRVOUKA_JARO.
Transkript prezentace:

Veverka známá - neznámá

Potrava - semena šišek - houby - ptačí vejce - různé plody- oříšky Část nalezené potravy si uschovává do svých „spižíren“ v dutinách stromů, které ji poskytují výbornou zásobárnu potravy v nejtěžších obdobích.

Veverčí námluvy - rodí po 38 až 39 denní březosti - samice může mít i dva vrhy za rok - jeden vrh obsahuje obvykle 3 až 4 mláďata pohlavní dospělost - ve druhém roce života, samci o něco později veverka obecná se v přírodě dožívá průměrně 3 let, v zajetí až 10 let

Péče o mláďata - páření většinou po zimním spánku, v mírném pásmu obvykle na jaře. - samičky jsou březí 21-40 dní - mláďata se rodí slepá, nahá a bezmocná - vrh- od jednoho až po devět mladých, některé druhy i více než jeden vrh do roka - srst naroste během druhého týdne a oči otevřou ve třetím až čtvrtém týdnu - hnízdo opouští v šesti až sedmi týdnech

Hnízdění - hnízda v korunách stromů blízko kmene - důkladná stavba z větviček trávy a z listí, vystlána mechem a trávou. - hnízdo - kulovitý tvar, svrchu kryté vchod do něho vede odspodu, těsně u kmene bývá tzv. útěkový otvor, kterého veverka používá v nebezpečí. Nouzový východ však nemají všechna hnízda.

Zajímavosti a kontakt s lidmi aktivní ve dne - způsob jejich života lze dobře pozorovat - neuvěřitelná obratnost v korunách stromů, přeskakují bez váhaní na vzdálenost několika metrů na větve okolních stromů a keřů - běhají rychle po kmenech stromů nahoru a dolů a pohybují se velkými skoky po zemi

Vypracovala: Michaela Zárubová, 8.A Školní rok – 2010/2011 Zdroj informací: Internet (google, seznam) – obrázky