Obnova HW (serverová část) v rámci systému NS-VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2013-05 Fond pro vnější hranice (FVH)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
1 Vstup do Schengenu – změny v ČR ISSS Hradec Králové
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Kontaktní a koordinační centra
Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Integrovaný operační program 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Organizační členění ÚO
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
1 Vstup ČR do schengenského prostoru Eurocentrum Ostrava
Praktická ukázka použití v podmínkách ZK Krajský rok informatiky Zlín, Pavel Novotný & Pavel Kopecký, Zlínský kraj.
CIS Cizinecký informační systém
Projekt realizace referenčního rozhraní Ing. Jan Pokorný Ministerstvo informatiky ČR ISSS, 5. dubna 2005.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Evropské projekty & management VÝCHODISKA:  Realita vstupu do EU, rozvoj regionů, potřeba posílení dovedností zaměstnanců a organizací, možnost změny.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
Portálová řešení pro kraje a obce Jan Toman zástupce pro školství a samosprávu společnost Microsoft v ČR a SR Miloš Sobotka systémový inženýr společnost.
Technické řešení PostSignum QCA
Základní registry.
Jednotlivé projekty MSp
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE RNDr. Jiří Malátek Novinky.
Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí CZ.1.06/3.4.00/ Aktualizace dne:
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ projekt spolufinancovaný z programového období Integrovaný operační program (IOP)
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Hraniční kontrola předmětů na vnějších hranicích spolufinancovaný z Ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí CZ.1.06/3.4.00/ Aktualizace dne:
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Biometrické snímací zařízení k VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2009 Fond pro vnější hranice (FVH)
Národní základna humanitární pomoci Logo vaší společnosti vložíte na snímek následujícím způsobem: V nabídce Vložit vyberte příkaz Obrázek. Najděte soubor.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
Letecká technika pro záchranné práce v IZS CZ.1.06/3.4.00/ Projekt je spolufinancován z Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj v.
Obnova HW a koncových stanic v rámci systému NS-VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2012 Fond pro vnější hranice (FVH)
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Modernizace mobilního monitorovacího prostředku projekt spolufinancovaný z ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Kontaktn í a koordinačn í centra Krajsk é ředitelstv í policie Jihočesk é ho kraje.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Úprava systému cizinecké policie a vytvoření relevantního datového fondu pro ROB Projekt spolufinancovaný Evropskými fondy prostřednictvím Integrovaného.
Obnova infrastruktury SIS II - 2. etapa (záložní centrum) projekt spolufinancovaný z ročního programu 2012 Fond pro vnější hranice (FVH)
Rozšíření informačního systému OBZOR projekt spolufinancovaný z ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Diskové pole pro testy SIS II projekt spolufinancovaný z ročního programu 2011 Fond pro vnější hranice (FVH)
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Připojení NS-VIS k CS-VIS EU projekt spolufinancovaný z ročního programu 2010 Fond pro vnější hranice (FVH)
Účinnosti nabyl ke dni 1. srpna 2016
Elektronická fakturace - technické aspekty
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
Kybernetická kriminalita
Zvýšení kapacity, dostupnosti a efektivnosti systému SIS II spolufinancovaný z Ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Rozšíření funkcionalit systému ZC-CIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Integrace VISION a VIS Mail do NS-VIS – VIS Mail fáze II projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
Evropský návratový fond (ENF)
Diskové pole SIS II - záložní centrum projekt spolufinancovaný z ročního programu 2012 Fond pro vnější hranice (FVH)
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Předávání údajů o cestujících leteckými dopravci Policii České republiky projekt spolufinancovaný z ročního programu 2010 Fond pro vnější hranice.
Obnova infrastruktury SIS II před spuštěním do rutinního provozu - 1. etapa projekt spolufinancovaný z ročního programu 2011 Fond pro vnější.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Individuální projekt IP 3 „Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb v Libereckém kraji“ Závěrečná konference k projektu.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Krajský metodický kabinet BEZPEČNOSTI A OCHRANY OSOB A MAJETKU
Zrealizované projekty z Fondu pro vnější hranice v rámci ročních programů FVH 2007, ročního programu FVH 2008 realizovaných v roce 2009.
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí CZ.1.06/3.4.00/ projekt je realizován z Evropské unie, Evropského.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Obnova HW (serverová část) v rámci systému NS-VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2013-05 Fond pro vnější hranice (FVH)

Obsah prezentace Cíle projektu Důvody realizace Základní informace o projektu Klíčové aktivity Kontaktní údaje Projekt je realizovaný z Fondu pro vnější hranice z ročního programu 2013-05

Cíle projektu Účelem projektu je obměna HW serverové a komunikační části systému NS-VIS hlavního a záložního pracoviště tak, aby bylo možné i nadále plnit požadavky uživatelů na odezvu a dostupnost systému. Hlavní cíl Zabezpečení plnění úkolů v oblasti ochrany vnějších hranic s využitím odpovídající moderní výpočetní techniky a požadovaných funkcí systému. Specifický cíl Podpora vyhledávaní a lustrace na hraničních přechodech, zrychlení procesu odbavení cestujících, zrychlení a zkvalitnění operací při vyřizování krátkodobých víz, účinnější a rychlejší práce s rozsáhlými informačně-technologickými systémy jakou jsou Vízový informační systém (VIS) a Schengenský informační systém (SIS) a další systémy. Projekt je realizovaný z Fondu pro vnější hranice z ročního programu 2013-05

Důvody realizace Hlavním důvodem je technická nedostatečnost serverů a datových úložišť hlavního a záložního pracoviště a komunikačních prvků – zastarání stávající techniky1. Realizace projektu má rozhodující význam pro spolehlivý provoz systému NS-VIS a na rychlou dostupnost2 dalších lustračních databází v on-line provozu. Po zrealizování tohoto projektu bude možné v plném rozsahu, v souladu s platnou legislativou a v reálném čase, využívat všech dostupných informací z CS-VIS. Významně se zvýší efektivita práce s biometrickými údaji (resp. s otisky prstů) vykonávaná v souladu s rozhodnutím EU o plném využívání biometrických údajů při kontrole na letištích a při procesech týkajících se krátkodobých víz. Podmínkou splnění tohoto úkolu je obnova a nasazení výkonnější výpočetní techniky a posílení síťové infrastruktury vzhledem k objemu zpracovávaných dat. 1 Dosavadní pracoviště systému NS-VIS i síťová infrastruktura, pracující v nepřetržitém provozu, je již fyzicky a morálně zastaralá a neumožňuje již efektivní obnovu a zvýšení výkonu. V praxi to znamená reálnou hrozbu omezení požadované vysoké dostupnosti systémů VIS, SIS a dalších lustračních databází, riziko zpomalení celého odbavovacího procesu na vnějších hranicích ČR zejména v době zvýšené zátěže. 2 Díky výkonnější výpočetní technice a posílené síťové infrastruktuře dojde ke zrychlení operací požadovaných jak ze strany provozu a bezpečnosti mezinárodních letišť, Ředitelství služby cizinecké policie, tak i ze strany jednotlivých krajských ředitelství policie ČR a ke zkrácení doby dotazu a odezvy lustrace do CS-VIS. Projekt je realizovaný z Fondu pro vnější hranice z ročního programu 2013-05

Základní informace o projektu rozpočet projektu: 16 580 000 Kč příspěvek z FVH 12 435 000 Kč (75%) žadatel 4 145 000 Kč (25%) žadatel: Ministerstvo vnitra - Policie České republiky statutární zástupce žadatele: plk. Ing. Miloš Vacek vedoucí projektu: por. Bc. Miroslav Souček odpovědný orgán pro FVH: Ministerstvo vnitra ČR období realizace: 1. duben 2014 – 30. června 2015 území působnosti: celá ČR evidenční číslo: FVH 2013-05 Projekt je realizovaný z Fondu pro vnější hranice z ročního programu 2013-05

Klíčové aktivity Obměna hlavního a záložního pracoviště systému NS-VIS včetně zvýšení datové kapacity Zajištění obměny komunikačních prvků Publicita a administrace projektu Projekt je realizovaný z Fondu pro vnější hranice z ročního programu 2013-05

Kontaktní údaje Ing. Miroslav Fidrhel Policejní prezidium České republiky Kancelář projektů a evropských fondů   Tel.: 974 835 555 E-mail: miroslav.fidrhel@pcr.cz Projekt je realizovaný z Fondu pro vnější hranice z ročního programu 2013-05