VY_32_INOVACE_ Výrobky – Pražské koule

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 28 Název.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyIVY_32_INOVACE.
Název školy Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuModerní.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název.
Energetická hodnota potravin (EH)
Sada číslo 13 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Suroviny pro cukráře I. ročník
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Protýkání a plnění hovězího masa
Elektronické zesilovače
Suroviny pro cukráře I. ročník
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Třené, jádrové a smetanové výrobky
: Suroviny pro cukráře III. ročník
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Výroba plundrového těsta
VY_32_INOVACE_ Likérové špičky
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Výroba instantních prášků 1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_ Laskonky
VY_32_INOVACE_ Lehké šlehané hmoty - charakteristika
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Suroviny pro cukráře II. ročník
VY_32_INOVACE_Salamonova_ Cukrové Polevy
Cukry – přírodní sladidla
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_Salamonová_ Griliáž
VY_32_INOVACE_Salamonova_ Polevy - význam
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_ Ostravan
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Domovní elektrická instalace
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Třené, jádrové a smetanové výrobky
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
VY_32_INOVACE_ Regulace
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
VY_32_INOVACE_ Výrobky Modelované brambory
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Elektronické součástky a obvody
Není příloha, jako příloha
Autor: Pszczółka Tomáš
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Suroviny pro cukráře I. ročník VY_32_INOVACE_
Výroba dezertních hmot 2
Strojní zařízení - Pracovní proces s výztuží
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Sada číslo 15 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
: Suroviny pro cukráře III. ročník
VY_32_INOVACE_10_GAS_576_Dos
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Mgr. Veronika Vaňousová
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_15-1-08-Výrobky – Pražské koule Šlehané výrobky VY_32_INOVACE_15-1-08-Výrobky – Pražské koule Autor: Gražyna Salamonová, Mgr. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/34.0195 – Individualizace a inovace výuky sobota, 9. června 2018

Anotace PowerPoint je zaměřen na téma výrobky Lehkých šlehaných hmot – výrobní postup PRAŽSKÉ KOULE. Pomáhá rozvíjet klíčové kompetence žáka. Můžou ho využívat žáci oboru Cukrář, jako učební materiál, pro opakování nebo k samostudiu. sobota, 9. června 2018

PRAŽSKÉ KOULE charakteristika trvanlivost pět dnů mají tvar koule, obalené v hoblované pražené podzemnici (jádrovinách) celé potažené v ředěné CKP na řezu jsou dva buflery spojené trvanlivým máslovým krémem.

Výrobní postup 1 na připravené buflery se nastříká trvanlivý máslový krém s kakaovým práškem na krém se položí druhý buflér tak aby se vytvořila koule a nechá se ztuhnout.

Výrobní postup 2 připraví se cukrový rozvar uvařený na 113,5°C (slabý let) do uvařeného roztoku se namáčí polotovary, které se ihned obalují v pražených hoblovaných jádrovinách

Výrobní postup 3 po vychladnutí se potahují v ředěné CKP

Hotový výrobek po ztuhnutí se vkládají do papírových košíčků

Otázky k opakování Z jakých surovin se připravuje trvanlivý máslový krém? (učivo 1. ročníku)

Trvanlivý máslový krém Suroviny fondánová hmota základní máslo ztužený pokrmový tuk (100% tuk) Vše se vyšlehá a může se různě ochutit.

POUŽITÁ LITERATURA Půlpánová, A., Cukrářská technologie. 1. vydání, Olomouc: FIN, 1993. 277 s. ISBN 80-85572-54-0 Bláha, L., Conková, V., Kadlec, F., Cukrářská výroba II. 3. vydání Praha 4: Informatorium, 2001. 174 s. ISBN 80-86073-86-6 Obrázky - vlastní archiv sobota, 9. června 2018