JOBS What´s my job? next Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Puzzle – jehličnaté stromy
Advertisements

PŘIŘAĎ FOTOGRAFII K OBRÁZKU aktivita
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Před, za, pod, nad aktivita
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Room next Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuzsková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
(délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuzsková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
William Shakespeare Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Z. Křížová Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Jméno autora: Mgr. Jiří Kala Škola: ZŠ Náklo Datum vytvoření (období):
Sýr a myška Na snímcích 2, 3, 4 a 5 jsou kartičky určené k vystřižení a zalaminování. Dítě pracuje dle pokynů: Podej mi myšku, která je vedle sýra atd.
Interaktivní třídění domovního odpadu.
LOGARITMICKÉ ROVNICE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Linková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
JOBS What's my job? next Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu
It is ... They are ... There ... Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Libuše Sochorová. Dostupné z Metodického portálu.
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
INVITATION Pozvání Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
It is ... They are ... There ... Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Libuše Sochorová. Dostupné z Metodického portálu.
HESITATION Váhání Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
ADVICE Rady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Zakresli popř. načrtni dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
Třídíme podle dvou kritérií
PUZZLE Podpora výuky o stálých a tažných ptácích
Clothing Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
School Dostupné z Metodického portáluWWW.rvp.cz, ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Najdi dva stejné obrázky
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Název učebního materiálu
WHAT DO YOU LIKE? (ACTIVITIES)
Jak to asi vypadá doma? Sleduj obrázky a povídej.
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
WHAT IS YELLOW? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Food & Drink 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
MLÁĎATA ZVÍŘAT PUZZLE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
Kde žije… Klikni na obrázek místa, kde žije dané zvířátko. Pokud vybereš správně, zvířátko se objeví. Pokud špatně, objeví se naštvaný smajlík. Autorem.
Převody jednotek délky - 2.část
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Zvířata na statku. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY
Food & Drink 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Najdi rozdíl IV. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
PREPOSITIONS of PLACE Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
M O T Ý L Í L O T O 2 Najdi stejného motýla!
Animals 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuzsková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Body Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Procenta % Prezentace je zaměřená na procvičování procent užitím trojčlenky. Obsahuje celkem řešených 15 příkladů. Mgr. Eva Černá, Plzeň Autor © Eva Černá.
Domino 1−10 Obrázkové domino se skládá z kartiček, na jejichž levé polovině je napsáno číslo a na pravé polovině je určitý počet stejných obrázků. Hru.
Slož popletené obrázky.
Na které písmenko začíná obrázek?
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
INTERRUPTION OF A CONVERSATION
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
MISTAKES Omyly Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
WHAT IS ORANGE? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Zakresli popř. načrtni dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
Transkript prezentace:

JOBS What´s my job? next Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Na základě popisu hádej povolání. Pokud nevíš, pomoz si nápovědou. Nápověda ukáže část obrázku, který ti napoví prostředí, ve kterém pracuji, a název povolání rozdělený po písmenech. Obrázky z nápovědy jsou různě upravené. ? next

I act in a play at theatre, ? A _ _ _ _ ? _ C _ _ R I act in a play at theatre, film or on TV. I'm an ? ? _ _ T _ _ _ _ _ O _

actor actress next

? ? ? ? I design buildings. I'm an _ _ _ _ _ T E _ _ _ _ C H I _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ C T A R _ _ _ _ _ _ _ ? ?

architect next

I work and travel in space. ? ? _ _ T _ _ _ A U _ _ S _ _ O _ _ _ _ I work and travel in space. I'm an A _ _ _ _ _ _ _ T ? _ _ _ R _ N _ _ _ ?

astronaut next

I serve drinks from behind ? ? B _ _ _ _ _ _ _ R _ _ N I serve drinks from behind a bar in a pub. I'm a _ _ _ _ A _ ? _ A _ M _ _ ?

barman barmaid next

I build walls with bricks. ? ? _ _ _ C K _ _ _ _ _ B R I _ _ _ _ _ _ _ I build walls with bricks. I'm a _ _ _ _ _ L A _ _ _ _ _ _ _ _ _ Y E R ? ?

bricklayer next

I build houses and other ? ? _ U _ _ D _ _ _ _ I _ _ _ R I build houses and other buildings. I'm a B _ _ _ _ _ _ ? _ _ _ L _ E _ ?

builder next

? ? ? ? I work in business. I'm a B _ _ I _ _ _ _ _ _ N _ U _ _ _ E_ _ M _ _ I work in business. I'm a _ _ _ _ N _ S S _ _ _ _ _ S _ _ _ _ _ _ A _ ? ?

businesswoman businessman next

? ? ? ? I operate a movie or television camera. I'm a C _ _ _ _ _ M _ _ I operate a movie or television camera. I'm a _ A M _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ R _ _ A N ? ?

camerawoman cameraman next

? ? ? ? I make things from wood. I'm a C A _ _ _ _ _ _ _ _ _ R P _ _ _ _ _ I make things from wood. I'm a _ _ _ _ E N _ _ _ _ _ _ _ _ _ T E R ? ?

carpenter next

? ? ? ? I repair cars. I'm a C _ _ _ _ C H _ _ _ _ _ _ R _ _ _ _ _ _ I C I repair cars. I'm a _ _ _ M E _ _ _ _ _ _ _ A _ _ _ _ _ A N _ _ ? ?

car mechanic next

I prepare food for eating. ? ? _ O _ _ _ _ _ K I prepare food for eating. I'm a _ _ O _ C _ _ _ ? ?

cook next

? ? _ A _ _ _ _ _ _ N C _ _ I dance. I'm a _ _ _ _ E _ D _ _ _ _ R ? ?

dancer next

? ? ? ? I buy and sell things. I'm a _ _ A L _ _ D E _ _ _ _ _ _ _ _ _ R

dealer next

I look after people´s teeth. ? ? _ _ _ T _ _ T _ _ N _ I _ _ I look after people´s teeth. I'm a _ E _ _ _ S _ D _ _ _ _ _ _ ? ?

dentist next

I tell the actors what to do ? ? _ _ R E _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ O R I tell the actors what to do in a film or play. I'm a D I _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ C T _ _ ? ?

director next

I treat people who are ill. ? ? D _ C _ _ _ _ _ _ _ _ R I treat people who are ill. I'm a ? _ _ _ T _ _ ? _ O _ _ O _

doctor next

? ? ? ? I drive a vehicle. I'm a _ _ I _ _ _ D _ _ _ _ R _ _ _ V _ _ _ R _ _ E _

driver next

? ? ? ? I take away the rubbish. I'm a _ _ _ _ _ _ N _ _ S T _ _ _ D U _ _ _ _ _ ? ?

dustman next

Zdroje: Commons. wikimedia. org: Inside Moscow Bolshoi Theatre Zdroje: Commons.wikimedia.org: Inside Moscow Bolshoi Theatre.jpg online. cit. 2010-10-15. Dostupný pod licencí Public domain na www: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Inside_Moscow_Bolshoi_Theatre.jpg. Ryuch. Commons.wikimedia.org: Imperial Palace in Kyoto - main building model.JPG online. May 2009 cit. 2010-10-15. Dostupný pod licencí Public domain na www: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Imperial_Palace_in_Kyoto_-_main_building_model.JPG. David Shapinsky. Commons.wikimedia.org: Space Shuttle Challenger.JPG online. 2006-12-01 cit. 2010-10-15. Dostupný pod licencí Public domain na www: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Space_Shuttle_Challenger.JPG. V Malik. Commons.wikimedia.org: The bar at 1911 restaurant, Imperial Hotel, New Delhi.jpg online. 2009-10-14 cit. 2010-10-15. Dostupný pod licencí Public domain na www: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:The_bar_at_1911_restaurant,_Imperial_Hotel,_New_Delhi.jpg. Håkan Svensson. Commons.wikimedia.org: Arvika jarnvagsstation brick wall detail.jpg online. 2007-05-05 cit. 2010-10-15. Dostupný pod licencí Public domain na www: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Arvika_jarnvagsstation_brick_wall_detail.jpg. Benkid77. Commons.wikimedia.org: Building under construction, Liverpool - DSC00208.JPG online. 2009-11-27 cit. 2010-10-15. Dostupný pod licencí Public domain na www: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Building_under_construction,_Liverpool_-_DSC00208.JPG. Commons.wikimedia.org: Typicalbusyoffice20050109.jpg online. cit. 2010-10-15. Dostupný pod licencí Public domain na www: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Typicalbusyoffice20050109.jpg. Supersonicman777. Commons.wikimedia.org: Awnyc1.jpg online. 1990 cit. 2010-10-15. Dostupný pod licencí Public domain na www: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Awnyc1.jpg. Joe Mabel. Commons.wikimedia.org: SCCC Wood Construction Facility - carpentry shop 01.jpg online. 2009-05-06 cit. 2010-10-15. Dostupný pod licencí Public domain na www: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:SCCC_Wood_Construction_Facility_-_carpentry_shop_01.jpg. CZmarlin. Commons.wikimedia.org: Car dealership in Rockville Maryland shop 1.jpg online. 2009-08-13 cit. 2010-10-15. Dostupný pod licencí Public domain na www: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Car_dealership_in_Rockville_Maryland_shop_1.jpg. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Zdroje: Commons.wikimedia.org: Green Gulch Farm kitchen.jpg online. cit. 2010-10-15. Dostupný pod licencí Public domain na www: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:UCHSDanceStudio9.10.09ByLuigiNovi1.jpg. Nightscream. Commons.wikimedia.org: UCHSDanceStudio9.10.09ByLuigiNovi1.jpg online. 2009-09-10 cit. 2010-10-15. Dostupný pod licencí Public domain na www: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:UCHSDanceStudio9.10.09ByLuigiNovi1.jpg. Own. Commons.wikimedia.org: Earthly Branch Goods Russia.JPG online. 2009-11-22 cit. 2010-10-15. Dostupný pod licencí Public domain na www: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Earthly_Branch_Goods_Russia.JPG. DoD. Commons.wikimedia.org: Guantanamo captive dental clinic -c.jpg online. cit. 2010-10-15. Dostupný pod licencí Public domain na www: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Guantanamo_captive_dental_clinic_-c.jpg. Commons.wikimedia.org: FilmCrew.jpg online. cit. 2010-10-15. Dostupný pod licencí Public domain na www: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:FilmCrew.jpg. Director84. Commons.wikimedia.org: Schockraum Uniklinik MA.jpg online. 2009-09-04 cit. 2010-10-15. Dostupný pod licencí Public domain na www: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Schockraum_Uniklinik_MA.jpg. ErgoSum88. Commons.wikimedia.org: Truck cab.JPG online. 2008-02-20 cit. 2010-10-15. Dostupný pod licencí Public domain na www: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Truck_cab.JPG. Keith Evans. Commons.wikimedia.org: Not very green - geograph.org.uk - 822629.jpg online. 2008-05-27 cit. 2010-10-15. Dostupný pod licencí Public domain na www:  http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Not_very_green_-_geograph.org.uk_-_822629.jpg. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.