Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

It is ... They are ... There ... Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Libuše Sochorová. Dostupné z Metodického portálu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "It is ... They are ... There ... Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Libuše Sochorová. Dostupné z Metodického portálu."— Transkript prezentace:

1 It is ... They are ... There ... Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Libuše Sochorová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 It is a teddy. To je medvídek.
Taková je první věta o něčem nebo o někom. Když ale chceme říci něco navíc, tak už neříkáme „to je“, protože v češtině se vše řídí rodem podstatného jména. Angličtina je jednodušší. It is a teddy. To je medvídek. It is big. Je velký. On je velký. It is a mouse. To je myš. It is little. Je malá. Ona je malá. It is a chicken. To je kuře. It is big. Je velké. Ono je velké.

3 They are They are toys. To jsou hračky. Česky řekneme: to jsou, jsou.
Můžeme rozlišit rody: oni jsou, ony jsou, ona jsou. V angličtině nerozlišujeme. They are my toys. To jsou moje hračky. They are new. Jsou nové. Oni jsou nové. Ony jsou nové. Ona jsou nová.

4 What colour is it? What colour are they? It is green. They are green.
Tvoř věty podle vzoru. What colour is it? What colour are they? It is green They are green. The tree is green The trees are green. And the star? And the stars? And the fish? And the fish? ! Pozor na podstatná jména, která mají nepravidelné množné číslo!

5 Pamatuj si: It is They are

6 Trees a car the bell a boat A tree the car the bells boats
Úkol: Zakroužkuj podstatná jména v množném čísle. Trees a car the bell a boat A tree the car the bells boats The tree the cars bells the boats The trees cars a bell the boat

7 There – tam here – tady, zde
There is a car Tam je auto. There are cars Tam jsou auta. There are two cars Tam jsou dvě auta.

8 Úkol: Pomocí vazeb, které jsi se naučil, říkej, co vidíš.

9 Úkol: Doplň správně IS - ARE There a forest. There trees in the forest. There the sun in the sky. There flowers. There mushrooms. There a squirrel. is are is are are is

10 Je tam panenka. There is a doll. Je tam auto. There is a car.
Úkol: Napiš tyto věty anglicky. Je tam panenka. Je tam auto. Jsou tam hračky. Je tam medvídek. Jsou tam kočky. There is a doll. There is a car. There are toys. There is a teddy. There are cats.

11 Použité zdroje a obrázky:
Kelly, K. English vyd, červen ISBN [cit ] . Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < [cit ] . Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < POSPÍŠIL, Ervín. [cit ] . Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < JONIK. [cit ] . Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < < < XIMONIC. [cit ] . Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < FAIGL, Ladislav. [cit ] . Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < DEZIDOR. [cit ] . Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < MHWATER. [cit ] . Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < < Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Libuše Sochorová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.


Stáhnout ppt "It is ... They are ... There ... Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Libuše Sochorová. Dostupné z Metodického portálu."

Podobné prezentace


Reklamy Google